REKLAM ALANI

KHA HABERLER

İLKOKULDA VELİLERE FİŞLEME ANKETİ

İlkokulda velilere fişleme anketi

Velilere, 'çocuklarınızı imam hatipe gönderecek misiniz?' sorusu soruldu...
İstanbul Zeytinburnu’nda 4. ve 8. sınıf öğrencilerinin velileri arasında imam hatip anketi yapıldı.

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce okullara dağıtılan ankette velilere, çocuklarını imam hatip okuluna gönderip göndermeyecekleri, “Kuran-ı Kerim” ve“Peygamberimizin Hayatı” seçmeli dersleri tercih edip etmeyecekleri soruldu.
Anket formunda öğrencinin ve velisinin açık kimlik bilgileri, adresi ve telefon numaraları da istendi. Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Barış Uluocak, anket ile öğrencilerin fişlendiğini belirterek “Okullarda onlarca seçmeli ders var, ama bu ankette sadece Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı dersleriyle ilgili eğilim yoklaması yapılıyor. Burada açık bir yönlendirme var. Fişleme ilkokul öğrencilerine kadar indi” dedi. Anketle çocuklara daha iyi bir eğitim sunulmasının amaçlandığı savunuldu. 4 sorunun yer aldığı ankette önce “Çocuğunuzu 5. sınıfta nereye göndermeyi düşünüyorsunuz” sorusu yöneltildi.
Yanıt olarak da “Devlete bağlı ortaokul” ve “Özel ortaokul” şıkları yer aldı. İkinci soruda velilerden, devlete bağlı ortaokullardan hangisini tercih edeceklerini açıklamaları istendi. Seçenek olarak “Normal ortaokul” ve “İmam hatip ortaokulu” şıkları sunuldu. Anketin üçüncü sorusu, “Evinize en yakın bir ortaokulun bünyesinde imam hatip ortaokulu kapsamında eğitim veren bir sınıf açılması halinde çocuğunuzun kaydını buraya yapmayı düşünür müsünüz?” oldu.
Ankette son olarak da “Normal ortaokulda çocuğunuza seçmeli ders olarak ‘Kuranıkerim’ ve ‘Peygamberimizin Hayatı’derslerini seçmeyi düşünüyor musunuz” diye soruldu. Aynı anket imam hatip liseleri için 8. sınıf öğrencilerine de yapıldı.
Anketten, velilerden gelen şikâyet üzerine haberdar olan Eğitim Sen anket forumlarını dağıtmama kararı alarak üyelerine tebliğ etti. Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı BarışUluocak, “Sorulara bakarsanız sanki bütün ortaokullar imam hatiplerden ibaret, çocukların başka tercih hakları yok. Hükümetin farklı inanç gruplarına yaklaşımını göz önüne aldığımızda anketin ötekileştirici bir yanı da var. Öğretmenlerin bu ayrımcılıkta payı olsun istemiyoruz. Ne yapılacağını anlamadığımız bir fişleme yapıyorlar” diye konuştu.  
kaynak.HABER 3


Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.