REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Erdoğan: Sıkıyönetim ile karıştırmayın...

Erdoğan: Sıkıyönetim ile karıştırmayın...

4 saat 40 dakika süren MGK toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğanbaşkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sona erdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bakanlar Kurulu kararıyla 3 ay süreyle Olağanüstü Hal ilan edilmesini uygun gördük.' dedi. Erdoğan, ayrıca, 'OHAL'i sıkıyönetimle karıştırmayın.' diye sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanvideo konferans ile meydanlardaki vatandaşlara seslendi.
İşte Erdoğan’ın sözlerinden satır başları:
15 Temmuz akşamı cereyan eden malum darbe girişimi sebebiyle bu ülkede Fethullahçı terör örgütü ne yazık ki bu milletin kendi paralarıyla almış olduğu silahlarla bu milletin evlatlarını haince vurmaya çalıştılar.
Tanklarla bu milletin evlatlarını ezdiler. milletimin şehadete gülerek koştuğunu gördüm. bu mağlubiyet onlar için bir ilk olmayacak.
Bizim birliğimizi ne FETÖ ne de onların haşhaşileri bozamayacaklar.
Bugün MGK'yı yaptık ardından bakanlar Kurulunu topladık. bugün tarihi bir teklif sunduk hükümete o da OHAL kararıydı. 
Ardından Bakanlar Kurulumuzu yaptık ve bakanlar kurulumuz OHAL'i geçirdi.şimdi birçok spekülasyonlar başlayabilir. OHAL sıkıyönetim değildir. sadece demokrasinin daha iyi işleyebilmesi için özellikle bu FETÖ mensuplarının, hangi terör örgütü mensubu olursa olsun bunları kamudan temizlemek suretiyle devletimizi güçlü ellere teslim etme hareketidir. 
OHAL kanunu valilerin yönetiminin çok daha güçlendirilmesi sürecidir. TSK'mız yine valilerimizin illerde emrinde olacak ve onlarla birlikte çalışmasını sürdürecektir.
OHAL sürecinde temel hak ve özgürlüklerde asla bir kısıtlama yoktur. bunu garantörü biziz. Halkım çok daha güvenlikte olacak.
ERDOĞAN, GAZİANTEP VE ŞANLIURFA'YA SESLENDİ
Erdoğan şu açıklamaları yaptı:
Bu adeta bir istiklal mücadelesinin yeniden kazanılması hadisesidir. Şu anda bütün bu süreçte emeği olan devletinin milletinin yanında olan generallerimize subaylarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.
Polisimize teşekkür ediyorum. Bu süreci gece gündüz takip eden yargı mensuplarına teşekkür ediyorum. Bir taraftan emniyet gözaltına alırken yargı süreci başlattı.
Girişimlerimizi başlattık Pensilvanya’daki zatı Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak istettik istetiyoruz. Tabi dostlarımızdan stratejik ortaklarımızdan bizler bu terör örgütünün başını bize teslim etmeleri istiyoruz ve vereceklerine inanıyoruz.
Şu anda ülkemizden kaçanlar kaçmaya çalışanlar… İnlerine girmeye devam edeceğiz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar peşlerinden gidip bulacağız.
Ve bizler demokratik parlamenter sistemi hep birlikte savunacağız.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.