REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Sizi tüketen ilişkiden 5 adımda kurtulun

En etkili stresten arınma yöntemi: Zehirli ilişkilerden kurtulma

Bazen bir ilişki bitene kadar ne derece tüketici olduğunu farkına varmayız. İş işten geçmiştir ve biz kalan son enerjimizi tüketmişizdir. Yanlış anlamayın her ilişki biter, her çift kavga eder ancak kimse kimseyi tüketene kadar kullanmamalıdır. Bir ilişki başladığı gibi layığıyla düzeyli bir şekilde bitmelidir.
Ancak bazen işler istediğinizin çok daha ötesine geçer. Zaten işin zor kısmı da budur. Bir yabancı sizi ezse ya da kendinizi kötü hissettirse ne yapacağınızı bilirsiniz ancak sevdiğiniz biri yapınca kesinlikle ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Nitekim ilgili ve saygılı bir partner sizi asla böyle hissettirecek sözlerde yada davranışlarda bulunmaz ancak siz de hemen bir ilişkiden kopacak kadar kendinizi güçlü hissetmezsiniz.
toksik ilişki 2
İşte öyle anlarda kendinize hatırlatmanız gereken 5 hayati önemde değer taşıyan kurallar var!
Güçlü bir etik anlayışınız olduğunu hatırlayın.
Unutmayın ki aileniz sizi bu güne kadar getirmiş. Size gerekli özeni, ilgiyi ve saygıyı vermişler. Bir de bunun üzerine arkadaşlarınız ve çevreniz tarafından belli bir noktaya gelmişsiniz. Bunları asla tek bir kişi için göz ardı etmeyin.
Ne olursa olsun kendi etik değerlerinizi tekrar düşünün ve sizin istemediğiniz bir şekilde kimsenin size davranmasına izin vermeyin.

2. Kimseye ihtiyacı olmayan bir kadın olduğunuzu unutmayın.
Siz anneniz ve babanızdan başka kimsenin çocuğu değilsiniz, haydi onu geçin kimsenin tescilli bir malı değilsiniz. Kimse size sahip olamaz, sizi kullanamaz, size hak ettiğinizden az değeri gösteremez. Bu nedenle kendinizin kendinize ne kadar yettiğini her gün gözlerinizin içine bakarak tekrarlayın. Gerekirse kendinizle gurur duyduğunuz şeyleri yazın.
3. Bir dahaki sefere size değer vermeyecek adamı 1 kilometre öteden tanıyacak kadar tecrübeli olun.
Her ilişki bir tecrübedir, ancak siz bu tecrübelerdeki dersi almazsanız tekrar tekrar aynı insanlar karşınıza çıkacaktır. Bu nedenle hatalarınızdan ders alın. Kesinlikle aynı tarzda insanlara “belki değişir” diye bir şans vermeyin.
toksik ilişki
4. Size saygısızlık yapana toleransınız “sıfır” olsun!
Bunu asla unutmayın. Herşey geliştirilebilir, herşey düzelebilir ancak saygısızlık asla değiştirilemez. O her zaman sizi kıracak ve üzecektir. Bu nedenle saygısızlığa ASLA tolerans göstermeyin.
5. Unutmayın ki her ilişkiniz sizi sizi yapan en büyük olaylar zinciridir.
Eğer siz bugün olduğunuz insansanız bununla gurur duyun. Ve unutmayın ki yol boyunca sizi kıran, sizi üzen ne varsa sizi siz yaptılar. Onlara teşekkür edin, onlarla büyüyün, onlara saygı duyun ve teslim edin.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.