REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Filistin, İsrail'in gerilimi artırması nedeniyle Arap Birliği'nin acil toplantı yapmasını istedi


Fas ayrıca Gazze Şeridi'ndeki durumla ilgili istişare için Arap Birliği'nin acil toplanması çağrısında bulundu.

Filistin Dışişleri Bakanlığı Cumartesi günü, İsrail'deki son gerilim üzerine Arap Birliği'nin bakanlar düzeyinde acil bir toplantı yapmasını talep etti.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, "Arap Birliği'ndeki daimi heyetini, Lig Konseyi'nin bakanlar düzeyinde acil bir toplantıya çağrılması yönünde talimat verdiğini" söyledi.

Açıklamada bunun "İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırganlığının artması" ile bağlantılı olduğu ifade edildi.

Fas Dışişleri Bakanlığı Pazar günü ayrıca, "Gazze Şeridi'ndeki durumun kötüleşmesi ve sivilleri hedef alan askeri eylemlerin patlak vermesi konusunda istişare ve koordinasyon" amacıyla Arap Birliği'nin Arap dışişleri bakanları düzeyinde acil bir toplantı yapması yönünde çağrıda bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Arap Birliği'nin Kahire'deki genel merkezinde bu hafta yapılacak toplantı için yoğun istişarelerin sürdürüldüğü belirtildi.

Hamas Cumartesi günü Mescid-i Aksa Tufanı Operasyonunu başlattı ve sürpriz saldırının Mescid-i Aksa'nın basılmasına ve yerleşimcilerin artan şiddetine yanıt olduğunu söyledi. Roket attığını ve çok sayıda İsrailliyi yakaladığını söyledi.

Saldırıda en az 350 İsrailli öldürüldü ve 1.860'tan fazla kişi yaralandı. Çok sayıda asker ve sivil ise Hamas tarafından yakalanıp Gazze'ye geri götürüldü.

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail, Gazze Şeridi'nde en az 313 Filistinlinin ölümüne ve yaklaşık 2.000 Filistinlinin yaralanmasına neden olan bir dizi hava saldırısıyla misilleme yaptı.


Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.