REKLAM ALANI

KHA HABERLER

CHP'den emekli ikramiyeleri için hükümete çağrı


CHP Rize vekili Tahsin Ocaklı, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı emekli çiftçilerin de 5 bin liralık ikramiyeden yararlandırılmasını istedi.

CHP'den emekli ikramiyeleri için hükümete çağrı
Abone Olgoogle-news

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin 81 ilinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edildiğini hatırlattı.

Sokaktaki gösterilerin bu savaşı durdurmaya gücünün yetmeyeceğini ifade eden Ocaklı, "Türk limanlarından İsrail limanlarına giden gıda, demir, çelik taşıyan, her türlü ticaretin durdurulması gerekiyor. Türkiye'nin bu savaşı durdurmak için gerekiyorsa İncirlik dahil her türlü seçeneği kullanması gerekiyor" dedi.

Ocaklı, muhalefet olarak buna destek vermeye hazır olduklarını ancak iktidarı bu konuda samimi bulmadıklarını söyledi.

ÇKS'ye kayıtlı emekli çiftçilerin, çalışmayan emeklilere ödenen 5 bin liralık ikramiyeden mahrum kaldığını ifade eden Ocaklı, "Geliri yetmediği için çalışmak durumunda kalan çiftçilere, tarlasında günübirlik turizm amaçlı herhangi bir konaklama yeri yapan insanlara ek gelirleri olduğu için 5 bin lirayı da vermiyorsunuz. Bu büyük bir haksızlık, bunun düzeltilmesi lazım" diye konuştu.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.