REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Nuray ÇAVUŞ:Uyutulsun mu, kapatılsın mı?

  Yok Yok kısırlaştırın zamanla yok olsun!! 


 Aslında kamuoyu bu söylemleri dillendirirken farkettiniz mi bilmiyorum ama yaşatmak için değil yok etmek için uğraşıyor. Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seven bir milletiz diye övünürüz hep, Peki bu sözün ne kadar arkasında durabiliyoruz? Çözümlerin yok etmekten çok yaşatmak olması gerekmez mi? Herkes bir fikir öne atıyor ancak bu fikirler hep yok etmek üzerine. 

 Oysa ki bir canlının varlığını sürdürmesi için uğraşmak, bir canlıyı yaşatmaya çalışmak daha kutsal bir görev değil midir! Ülkemiz her ne kadar bu şekilde lanse edilmese de arazi bakımından zengin, Geniş arazilere barınaklar yapılsa, bu barınaklara yerleştirilen sokak köpekleri belediyeler ve gönüllüler tarafından bakılsa, Bakılan hayvanlar kamu kurumlarına verilmek için de yetiştirilse, sahiplendirilse ve bunlar teşvik edilse, Sokaklarda ki popülasyon azaltılmış olur ve kontrol altına alınan popülasyon tekrar sokaklara geri döndürülebilir.

 Aslında burada anlatmak istediğim, bu canlıların yaşam haklarını ellerinden almadan, kontrollü bir şekilde popülasyonlarının sokaklardan azaltılarak farklı yerlere dağıtılmasıdır. Böylece köpeklerin sokaklarda sürüler halinde dolaşması da engellenmiş olur! Bu çözümün akabinde başarı sağlanırsa da çözüm yolları lav edilmemeli, her zaman bir çare olarak tutulmalıdır. Popülasyon dengesi de kontrol altına alınmış olur. Tabi ki önceliğimiz insan ama insanı yaşatırken, başka bir canlıyı öldürmek insanlığımızın da kabul edebileceği bir tutum değil! Çözüm yoları hepimizin, bizlerin, uzmanların fikirleri alınarak öldürmeden yaşatmak olmalı! Bütün canlılarla barış ve sevgi içinde yaşadığımız bir dünya dileğiyle. Nuray ÇAVUŞ

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.