REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Başbakan Erdoğan Ağrı'daki Seçimleri Değerlendirdi

Başbakan Erdoğan Ağrı'daki Seçimleri Değerlendirdi

 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Tabii 30 Mart'a göre oy oranlarındaki değişime baktığımızda özellikle Yalova ve Ağrı'da AK Parti'ye karşı ittifakların yapıldığı net olarak görülüyor" dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Ağrı'daki seçimi değerlendirdi.
Başbakan Erdoğan, 1 Haziran'da 14 yerleşim biriminde mahalli seçimlerinin gerçekleştirildiğini belirterek, bu 14 birimden 13'ünde itirazlar neticesinde seçimlerin yenilendiğini ve 1 tanesinde de ilk kez seçimin yapıldığını hatırlattı.
Bu 14 yerleşim birimi içinde en önemli merkezlerin Ağrı ve Yalova illerinin olduğunu belirten Erdoğan, "Ağrı'da daha önce BDP'nin seçimi kazandığı görülüyordu, itirazlar yapıldı ve bunun neticesinde seçimin yenilenmesi kararı alındı. Pazar Günü yapılan seçimde BDP adayı Belediye başkanlığını kazandı. Yalova'da ise, AK Parti olarak itirazımız vardı. Orada da yenilenme kararı alındı. Yapılan ittifak neticesinde CHP adayı Yalova'da seçimi az bir farkla kazandı. 14 yerleşim birimi üzerinden bakıldığında 5 merkezde AK Parti, CHP 3 merkezde, MHP 3 merkezde, BDP 2 ve Saadet Partisi 1 merkezde seçim kazandı. 30 Mart seçimlerinde 13 merkezde AK Parti yüzde 43,05 oranında oy almıştı, 1 Haziran seçimlerinde ise AK Parti'nin 13 merkezde aldığı oyun yüzdesi yüzde 45,5 oldu. Yani, 30 Mart seçimlerine göre 13 yerleşim biriminde oy oranımız 2,5 puan artış kaydetti. 30 Mart seçimlerine göre CHP'nin 13 merkezdeki oyu 1 puan, BDP'nin oyu ise 2,3 puan arttı. MHP'nin oyu ise 30 Mart'a göre 1,9 puan düştü. Tabii 30 Mart'a göre oy oranlarındaki değişime baktığımızda özellikle Yalova ve Ağrı'da AK Parti'ye karşı ittifakların yapıldığı net olarak görülüyor. Yapılan tüm ittifaklara rağmen CHP ve MHP'nin toplam oy oranının AK Parti'ye yetişemediğini de görüyoruz. Bu tabii bir Anket de sayılabilir" diye konuştu.

Çıkan sonucu derinlemesine Analiz ettiklerini belirten Erdoğan "Biz, Ağrı ve Yalova'da ortaya çıkan sonucu derinlemesine analiz ettik ve ediyoruz. Hem süreci hem sonucu bütün boyutlarıyla değerlendiriyoruz ancak bu mikro düzeydeki seçimin hem CHP hem MHP için önemli yeni dersler verdiğini, her iki partinin de ibretlik dersler almasını tavsiye ederiz, fakat bunu farketmediklerini ne yazık ki görüyoruz" dedi.
kaynak.yeniAğrı.com

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.