REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Derbinin galibi Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray, Melo ve Burak'ın golleriyle Beşiktaş'ı 2-0 yendi. 
İSTANBUL
Maçtan saatler önce başlayan yoğun yağışın etkisi maçta da sürdü ve saha zemini ağırlaştı.  Galatasarayilk dakikalarda oyunun hakimiyetini eline almaya çalıştıysa da Beşiktaş, özellikle Telles’in savunduğu sol kanattan etkili ataklar yaptı. Siyah-beyazlı takım ileri uçta baskı yaparak rakibin çıkmasını engelleyip, hataya zorladı. İlk yarım saatte ev sahibi takım sadece Olcay'ın etkisiz vuruşuylaGalatasaray kalesini yoklayabildi. Sosa ile son dakikalarda bir kez daha etkili olmaya çalışan siyah-beyazlı ekip soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti
Galatasaray, ilk dakikalarda kontrol ettiği maçta hücum organizasyonlarında etkili olabilecek Selçuk ve Sneijder ile topu buluşturmakta zorlandı. Maçın hemen başında Sneijder ile şut denemesinde bulunan sarı-kırmızılı takım ilk 30 dakikada Beşiktaş ceza alanı içinde istediği pozisyonları üretemedi. Konuk ekip, özellikle rüzgarın etkisiyle hücuma rahat çıkmakta zorlandı ve ilk yarıyı 0-0 beraberlikle tamamladı.
39. dakikada ilk etkili atağı Galatasaray yaptı. Sabri'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde boş pozisyonda Burak topa vuramadı. Arka direkte meşin yuvarlakla buluşan Sneijder'in yerden vuruşunda, Serdar yatarak meşin yuvarlağı önledi. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
41. dakikada Oğuzhan'ın ceza alanı önünden pasında ceza alanı içinde topla buluşan Sosa, vurmakta gecikince Galatasaray savunması meşin yuvarlağa hamle yaptı. Pozisyonun devamında Sosa, rakibine faul yapınca Beşiktaş, atağı değerlendiremedi.
Son 10 dakikasında hareketliliğin yaşandığı, oldukça ağır bir zeminde oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
İkinci yarı
Maçın ikinci yarısı daha hareketli başladı. Rüzgarı arkasına alan Galatasaray, duran topları etkili kullanmaya başladı. İki dakika içinde üst üste üç korner kullanan sarı-kırmızılı ekip, 50. dakikada Melo'nun ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Maçı önde götürmenin avantajına sahip olan sarı-kırmızılı ekip, 62. dakikada Veli'nin kırmızı kartıyla sahada sayıca üstün olmanın üstünlüğünü de eline aldı. Tempoyu düşürmeye çalışan Galatasaray, üstüne gelen rakibi karşısında ani ataklarla ikinci gol için arayışa girdi. Yakaladığı avantajlara rağmen fazla risk almayan sarı-kırmızılı takım, uzatmadaki son dakika içinde beklediği pozisyonu buldu. Beşiktaş'ın tüm hatlarıyla yüklendiği sırada topu kapan Burak, tek başına rakip ceza alanı içine girerek topu filelere gönderdi ve takımının 2-0 kazanmasını sağladı. 
Liderliği maç fazlasıyla Fenerbahçe'ye kaptıran ve unvanını yeniden eline almak için puan veya puanlara ihtiyaç duyan Beşiktaş, rakibin duran toplardan yarattığı pozisyonlarda zorlandı ve 50. dakikada kalesinde golü gördü. 1-0 geriye düşen siyah-beyazlı takım, Demba Ba'yı  topla buluşturamazken ceza alanı dışından şutlarla şansını denedi. İkinci yarıda rüzgarı karşısına alan ve 50. dakikada da 1-0 geriye düşen ev sahibi takım, bir olumsuzluğu da 62. dakikada Veli Kavlak'ın kırmızı kart görmesiyle yaşadı. Beşiktaş, eksik kalmasına rağmen iyi organize olup ataklar geliştirdi. Ev sahibi takım, 68. dakikada Gökhan'ın şutunda gole çok yaklaştı ancak direğe takıldı. Gol için yüklenen ve son bölümde yorulan Beşiktaş, 90+5. dakikada Burak'ın golüne engel olamadı ve Fenerbahçe maçında olduğu gibi derbi mücadelesinden 2-0 mağlup ayrıldı.  
50. dakikada üst üste üç korner kullanan Galatasaray, üstünlük golünü buldu. Emre'nin sağdan kullandığı korner atışında savunmadan gelen meşin yuvarlağı Sabri, sağ çaprazda önünde buldu. Bu oyuncunun ortasında arka direkte boş pozisyonda topla buluşan Melo, rahat bir şekilde filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. 
52. dakikada Beşiktaş beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanatta son çizgiye kadar inen Gökhan'ın ortasında arka direkte topla buluşan Oğuzhan, uygun durumda meşin yuvarlağı kötü bir vuruşla yandan auta gönderdi.
54. dakikada Sosa'nın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, iyi köşe tutan Muslera meşin yuvarlağa sahip oldu.
64. dakikada Selçuk'un aşırtma vuruşunda, kaleci Tolga'nın son anda çeldiği meşin yuvarlak üst direğe çarparak kornere gitti.
68. dakikada Beşiktaş, bir kez daha gole çok yaklaştı. Ceza alanı önünde rakiplerinden kurtulan Gökhan'ın sert şutunda, Semih'e çarpan meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü. Galatasaray, savunması daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.
76. dakikada Kerim'in pasıyla sol çaprazda topla buluşan Motta'nın sert şutunda, kaleci Muslera meşin yuvarlağı çeldi. Pozisyonun devamında oluşan karambolde siyah-beyazlı oyuncular istedikleri vuruşu yapamayınca Galatasaraylılar tehlikeyi önledi.
87. dakikada Olcan'ın ceza alanı içinde sağ çaprazdan şutunda, kaleci Tolga meşin yuvarlağı yumruklayarak ceza alanı dışına gönderdi.
90+1. dakikada Olcan, bu sefer aynı pozisyonu sol çaprazda yakaladı. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci Tolga bir kez daha meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
90+5. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında sarı-kırmızılı takım Burak Yılmaz ile 2. golü buldu. Orta sahadan aldığı topla tek başına bütün yarı alanı geçen golcü futbolcu, plase bir vuruşla maçın sonucunu tayin etti: 0-2
Galatasaray, santrası yapılmayan bu golle 16 haftalık ilk bölümün son, 2015'in ilk derbisini 2-0 kazandı.
Galatasaray tatile derbi galibiyetiyle çıktı
Galatasaray, Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetle hem rakibini yakaladı hem de zirve yarışında puan farkının açılmasını önledi.
Haftaya 35 puanlı Beşiktaş ve 33 puanlı Fenerbahçe'nin arkasında 32 puanla üçüncü sırada giren "Cim Bom", Fenerbahçe'nin kazandığı haftada Beşiktaş'ı yenerek rakibiyle birlikte 35 puanda yer aldı.
Sarı-kırmızılılar, 16. hafta sonunda, 36 puanlı lider Fenerbahçe ve 35 puanlı Beşiktaş'ın averajla arkasında 3. sırada bulunuyor.
Melo bu sezon ilk kez golle buluştu
Müsabakının 50. dakikasında attığı golle Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren Felipe Melo, bu sezon ilk kez rakip fileleri havalandırdı.
Bu sezon sarı-kırmızılı formayla 18. resmi maçına çıkan Brezilyalı oyuncu, skora ilk katkısını Beşiktaşkarşısında yapmış oldu.
Sarı-kırmızılı takımın Beşiktaş ile yaptığı son dönemdeki maçların 4'ünde açılış gollerini atan Melo, siyah-beyazlılar karşısında da yine müsabakanın ilk golünü atmayı başardı.
Melo, kariyerinde Beşiktaş'a karşı ligde 4 gole ulaştı.
Burak Yılmaz 11 gole ulaştı
Beşiktaş karşısında Galatasaray'ın skoru belirleyen 2. golünü atan Burak Yılmaz, bu sezon ligde 11 gole ulaştı.
Son 6 lig maçında 7. kez rakip fileleri havalandıran Burak, Hamza Hamzaoğlu idaresindeki son 5 maçta ise 6 gol kaydetmiş oldu.
Hamzaoğlu namağlup devam
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde yoluna namağlup devam etmeyi başardı,
Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk lig maçına 12. haftada 2-1 kazanılan Akhisar Belediyespor maçında çıkan Hamzaoğlu yönetimindeki "Cim Bom", derbiye kadar olan süreçte Torku Konyaspor (5-0) ve Mersin İdmanyurdu (3-2) karşılaşmalarını kazanıp, Gençlerbirliği ile ise 1-1 berabere kalkmıştı.
Beşiktaş'a karşı son 9 derbiyi kaybetmedi
Beşiktaş derbisini 2-0 kazanan Galatasaray, rakibine karşı üst üste 9. maçını da yenilgisiz tamamlamış oldu.
Rakibi karşısında son yenilgisini 30 Nisan 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık sonuçla alan sarı-kırmızılılar, sonraki 9 maçta 6 kez kazandı, 3 kez de berabere kaldı.
"Cim Bom" derbilerde rahat
Galatasaray, son dönemdeki derbi maçlarda aldığı başarılı sonuçları Beşiktaş karşısında da devam ettirdi.
Son 4 sezonda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı 18'si Süper Lig, 3'ü TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 21 derbiden sadece 3'ünü yitiren "Cİm Bom", 12. kez kazandı, 6 kez de berabere kaldı.
Sneijder, hakem Çakır'a kızdı
Wesley Sneijder, karşılaşmanın 26. dakikasındaki bir pozisyonda hakem Cüneyt Çakır'ın topla arasında kalması üzerine sinirlendi.
Sağdan gelen ortada, topa ceza sahası önünde gelişine vuruş yapmak isteyen Sneijder, hakem Cüneyt Çakır'ın önünde kalması nedeniyle şutunu çekemezken, bu duruma tepki gösterdi.
Pozisyonun hemen sonrasında eliyle Cüneyt Çakır'a tepki gösteren Hollandalı oyuncu, daha sonra da hakemin yanına giderek serzenişte bulundu.
Burak Yılmaz'a tribün tepkisi
Beşiktaşlı taraftarlar, sarı-kırmızılı futbolcu Burak Yılmaz'a maç içinde zaman zaman tepki gösterdi.
Taraftarlar, hakemleri yanıltmaya yönelik harekette bulunduğu gerekçesiyle Burak için "hırsız" diye tempo tuttu.
Melo ile Bilic arasında ilginç diyalog
Karşılaşmanın ilk yarısının tamamlanmasının ardından sarı-kırmızılı futbolcu Felipe Melo ile BeşiktaşTeknik Direktörü Slaven Bilic arasında ilginç bir diyalog yaşandı.
Soyunma odasına gidildiği esnada Beşiktaş yedek kulübesi önünde Melo'nun Bilic'e sarılarak bir şeyler söylediği görüldü. Bu diyalog sırasında yedek oyuncular Brezilyalı oyuncunun üzerine giderken, Hırvat teknik adam sorun olmadığı yönünde işaret yaparak ortamı yatıştırdı.
Diyaloğu gören Gökhan Töre de Melo'nun yanına giderken, iki oyuncu sakin bir şekilde konuşarak tünele girdi.
Melo ve Sneijder sakatlanarak oyundan çıktı
Sarı-kırmızılı oyuncular Felipe Melo ve Wesley Sneijder, ikinci yarıda sakatlanarak karşılaşmayı tamamlayamadı.
Maçın 67. dakikasında kenar yönetimine sol dizine darbe aldığını işaret eden Melo, bir süre sekerek oynarken, daha sonra saha içinde kendisini yere bıraktı. Sedyeyle sahadan çıkarılan Brezilyalı oyuncu, 71. dakikada maçtaki yerini Bruma'ya bıraktı.
Bir pozisyonda Oğuzhan Özyakup'un diziyle beline müdahale etmesi nedeniyle sakatlık yaşayan Sneijder ise 80. dakikada oyuncan çıktı ve yerine Olcay Şahan girdi.
Beşiktaş hem derbiyi hem liderliği kaybetti
Spor Toto Süper Lig'de 2015'in ilk derbisinde Galatasaray'a 2-0 kaybeden Beşiktaş, hem liderlikten oldu hem de rakibi karşısındaki galibiyet özlemini sürdürdü.
Haftaya 35 puanla lider giren siyah-beyazlılar, derbiyi kaybedip, aynı puanda kalırken, İstanbul Başakşehir'i mağlup eden Fenerbahçe, 36 puanla liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu. 
Galatasaray da bu galibiyetle Beşiktaş ile puanını eşitledi ve averajla üçüncü sırada kaldı. 
İki derbinin benzerlikleri 
Beşiktaş, bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı Fenerbahçe derbisi gibi, Galatasaray derbisini de 2-0'lık skorlarla kaybetti.
Fenerbahçe derbisinde Olcay Şahan'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan siyah-beyazlılar, Galatasaraykarşısında da bu kez Veli Kavlak'ın 62. dakikadaki kırmızı kartıyla derbiyi 10 kişi tamamladı.
Fenerbahçe derbisine kırmızı kart cezalısı Gökhan Töre'den yoksun çıkan Beşiktaş, Galatasaraymaçında da yine kırmızı kart cezası olan Atiba Hutchinson'ı oynatamadı.
Siyah-beyazlılar, bu sezon Süper Lig'de sadece Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerinde gol atmayı başaramadı. 
Bilic, derbi kazanamıyor 
Beşiktaş'a geldiğinden bu yana derbi galibiyeti görmeyen teknik direktör Slaven Bilic, Galatasaraykarşısında da bu şanssızlığını kıramadı. 
Siyah-beyazlılar, kulüpte ikinci sezonunu geçiren 46 yaşındaki Hırvat teknik direktör yönetiminde oynadığı 6 derbiden 4'ünü kaybetti, 2'sinde berabere kaldı.
Beşiktaş, Bilic yönetimindeki derbilerde geçen sezon Galatasaray'a Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki olaylı derbide 3-0 hükmen mağlup olurken, Türk Telekom Arena'da 1-0 yenildi. Fenerbahçe ile de Kadıköy'de 3-3, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 1-1 berabere kaldı. Bu sezon ise Fenerbahçe ve Galatasaray'a Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-0 kaybetti.
Galatasaray'ı 9 maçtır yenemiyor 
Beşiktaş, Galatasaray karşısındaki galibiyet hasretini 9 maça çıkardı.
Galatasaray karşısındaki son galibiyetini 30 Nisan 2011'de 2-0'lık sonuçla alan siyah-beyazlılar, son karşılaşmayla birlikte oynadığı 9 maçta 6 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı.
Veli, 62. dakikada kırmızı kart gördü 
Beşiktaş'ta Veli Kavlak, karşılaşmanın 62. dakikasında kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı.
Bir pozisyon sonrası Galatasaraylı Wesley Sneijder ile tartışan ve eliyle Hollandalı oyuncunun yüzüne vuran Veli Kavlak, maçın hakemi Cüneyt Çakır tarafından oyundan atıldı. Veli'nin çıkmasıyla Beşiktaş, son 28 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı.  
Beşiktaş, bu sezon 7. kırmızı kartını gördü 
Beşiktaş, Galatasaray maçında Veli Kavlak'ın kırmızı kart görmesiyle, bu sezon 7. kez kırmızı kartla cezalandırıldı.
Siyah-beyazlılarda, bu sezon 16 lig maçının 6'sında 7 farklı futbolcu kırmızı kart görerek, takımlarını yalnız bıraktı.
Ligin 7. haftasındaki Kayseri Erciyesspor maçında Gökhan Töre, 8. haftadaki Fenerbahçe derbisinde Olcay Şahan, 9. haftadaki İstanbul Başakşehir karşılaşmasında Pedro Franco ve İsmail Köybaşı, 11. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında Mustafa Pektemek, geçen haftaki Torku Konyaspor maçında Atiba Hutchinson, son olarak da Galatasaray derbisinde Veli Kavlak kırmızı kart gören futbolcular oldu.
Beşiktaş, kırmızı kart gördüğü 6 maçın 3'ünü kaybederken, 3'ünde ise sahadan galibiyetlerle ayrıldı.
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yine hüsran 
Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu sezon yine lig maçı kazanamadı.
Siyah-beyazlılar, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu sezon oynadıkları 4 Süper Lig maçının 2'sini kaybetti, 2'sinde ise berabere kaldı ve 3 puan alamadı.
Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor ile berabere kalan "Kara Kartallar", Fenerbahçe ve Galatasaray'a ise mağlup oldu.
Galibiyet serisi bitti 
Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'deki 7 maçlık galibiyet serisine Galatasaray son verdi.
Ligde 9. haftadan 15. haftaya kadar oynadığı 7 maçta rakiplerini yenen siyah-beyazlılar, Galatasaray'a 2-0 mağlup olup, seriyi sürdürme şansını yitirdi.
Orman, Galatasaray galibiyeti göremedi 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da teknik direktör Bilic gibi Galatasaray galibiyeti göremedi.
Fikret Orman döneminde Galatasaray ile 7 maç yapan siyah-beyazlılar 5 kez yenildi, 2 kez berabere kaldı. 
Derbi kazanamıyor
Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı son yıllardaki lig derbilerinde galip gelmekte bir hayli zorlanan Beşiktaş, bu rakipleriyle son 10 sezonda yaptığı 42 lig maçında sadece 8 galibiyet alabildi. 
Söz konusu dönemdeki derbilerden 24'ünü yitiren, 10'unda berabere kalan siyah-beyazlılar, bu süre içinde Süper Lig'de taraftarlarına sadece 8 kez derbi galibiyeti izlettirebildi. Beşiktaş, son 42 lig derbisinde rakiplerine toplam 50 gol attı, kalesinde ise 73 gol gördü.
"Kara Kartallar", son 10 sezonda, Fenerbahçe ile yaptığı 21 lig maçında sadece 3 galibiyet alabildi, 12 kez yenilip, 6 kez berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile yaptığı son 21 maçtan ise 5'ini kazandı, 12'sini yitirdi, 4'ünde de eşitliği bozamadı.
Beşiktaş, Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe ile yaptığı son 4 sezondaki 18 derbiden sadece 2'sini kazanabildi.
Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaş derbisinde aldıkları 2-0'lık galibiyetle ilgili olarak, zorlu bir maçı kazandıklarını söyledi.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, "Zor bir maçtan iyi bir galibiyetle ayrıldık" derken, "Benim açımdan da ilk derbimdi ve iyi bitirmek nasip oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Oyuncuların maçın başından sonuna kadar iyi bir performans sergilediklerini dile getiren Hamzaoğlu, "Rakibimiz iyi bir takım. İstikrarlı bir kadroları var ve beraber etkili oynuyorlar. Zor olacağını biliyorduk. Onlara karşı önlem alırken, zaaflarını nasıl kullanabileceğimizi de düşündük. Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar ve net bir skorla kazandık" diye konuştu.
Siyah-beyazlı ekipte Veli Kavlak'ın oyundan atılmasının ardından daha dengeli oynamaları gerektiğini aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, "Belki kazandık ama bazı konularda hala eksiklerimiz var. Bu da görmemiz iyi oldu. Veli oyundan atıldıktan sonra daha çok topa sahip olmalı, rakip sahada garanti pasla oynamalıydık" değerlendirmesinde bulundu.
Galatasaray'ın Beşiktaş'a oranla daha tecrübeli isimlerden oluşan bir kadroyla sahada olmasının elde edilen galibiyete katkısının sorulması üzerine Hamzaoğlu, "Daha tecrübeli bir kadromuz olması katkı sağlamış olabilir. Bu tür maçlara deneyimli oyuncularla oynamak bizim için avantajdı. Önemli olan bu avantajı doğru kullanabilmekti. Öyle de yaptık. Rakibe pozisyon vermedik. Kontra ataklara maruz kaldık ama genel itibarıyla dengeli bir oyun oldu. Son dakika golüyle de olsa 2-0, Beşiktaş gibi bir rakibe karşı önemli bir skor" yanıtını verdi.
Sneijder'le ilgili bir tasarrufumuz yok
Hamza Hamzaoğlu, takımın yıldız ismi Wesley Sneijder'in devre arasında başka bir takıma transfer olabileceği haberleriyle ilgili olarak, böyle bir tasarruflarının olmadığını kaydetti.
Kendilerinin böyle bir düşüncesi bulunmadığının altını çizen genç teknik adam, yine de kapıyı açık bırakarak, "Devre arası için onunla ilgili bir tasarrufumuz yok ama transfer işleri belli olmuyor. Bir teklif gelir, o da gitmek istediğini söylerse, farklı şeyler olabilir. Ama şu anda bir planımız yok" şeklinde konuştu.
Sneijder'in Beşiktaş karşısında ağrı kesici iğneyle oynadığını da aktaran Hamzaoğlu, "Ayağındaki ağrıya rağmen iğneyle oynadı. İki gün antrenmana çıktı. Öncesinde kondisyon anlamında hazır tuttuk. İki antrenmanda da gördük ki herhangi bir sorun yaşamıyordu. Hatta bir antrenmanı ağrı kesicisiz tamamladı. Sahada kaldığı süredeki oyunundan memnunum" dedi.
 Devre arasında transfer yapmayabiliriz
 Hamza Hamzaoğlu, ara transfer döneminde takıma takviye yapmayabileceklerini söyledi.
Öncelikle takımdan gidecek oyuncuları belirlediklerini dile getiren sarı-kırmızılı teknik adam,  "Devre arasında transfer yapmayabiliriz. Uygun olursa 1 veya 2 oyuncu alabiliriz ama hiç de almayabiliriz. Elimizde geniş bir kadro var ve mecburen belli bir sayıya indireceğiz. Gidecek arkadaşlarımızı biz tespit ettik ama onlarla konuşmadan önce açıklamayı doğru bulmuyorum. Bazı isimleri kiralık olarak göndereceğiz. Transfer yapmasak da sezon sonunu getirebiliriz ama kadromuzu güçlendirebilecek biri çıkarsa, maliyetine ve takıma uyumuna bakarak düşünürüz" değerlendirmesinde bulundu.
Hamzaoğlu, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada ise stoper mevkisi için oyuncu alabileceklerini belirterek, "Oyuncularımız iyi olduktan sonra transfere ihtiyacımız olacağını pek düşünmüyorum. Ancak bazı mevkilerde, özellikle stoper mevkisinde oyuncularımız var ama Semih ve Chedjou'nun ufak tefek sakatlıkları var. Aynı anda ikisinin sakatlanmaları durumunda, maç eksiği anlamında orada zayıf kalabiliriz. Oraya uygun bir oyuncu bulabilirsek, hem bize, hem takımımıza, hem kulübümüze uygun oyuncu bulabilirsek, alırız. Transfer sonuna kadar bunları değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.
Göreve gelmesinin ardından Galatasaray takımının önemli bir çıkış yakaladığı ve bunun nedenleriyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Hamzaoğlu,  "Takımımız birlikte hareket etmeye, birlikte düşünmeye başladı. Kenetlendik. Daha önce, saha içinde kendi başlarına bir şeyler yapmaya çalışan oyuncular gözlemliyordum. Şimdi ise hep beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. En önemli şey bu" diyerek sözlerini tamamladı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, derbi maçta Galatasaray'a 2-0 mağlup olarak Spor Toto Süper Lig'in ilk bölümünü istemedikleri şekilde bitirdiklerini söyledi. 
Bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Fenerbahçe karşısında aldıkları yenilginin ardından tekrar bir derbi mağlubiyetini kabul etmenin zor olduğunu belirterek, "İlk yarıyı bu şekilde bitirmek mutsuzluk verici" dedi.
Galatasaray karşısında aldıkları sonucun Fenerbahçe derbisini hatırlattığını vurgulayan Hırvat çalıştırıcı, "Tipik bir derbi maçıydı. İlk yarı iyi oynadık. Tehlikeli alanlara girdik ama bize golü getirecek ekstra kaliteyi veya final hareketlerini yapamadık. Önce basit gol yedik. Sonra oyuna dönmemiz için yeteri kadar zaman vardı. Veli safça kırmızı kart gördü. Topu koruma becerisi olan Galatasaray'a karşı zorlandık. Elimizden geleni yaptık. Direkten dönen topumuz var. Daha fazlasını hak etmiştik. Bu tip hataları tekrarlamamamız gerekiyor. Özellikle böyle büyük ve belirleyici maçlarda" diye konuştu.
Maçın devre arasında Galatasaraylı futbolcu Melo ile yaşadığı gerginliğe değinen Slaven Bilic, "Konuşmaya değer bir şey yok. Yakışıksız ve uygunsuz bir şey söylemedi. Bu maçla ilgisi olmayan şeyler söylüyordu" ifadelerini kullandı.
 Kaybettiğimiz için kızgınız
 Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, derbi maçını kaybettikleri için kızgın olduklarını ve kişisel olarak da bu mutsuzluğu yaşadığını dile getirdi.
Derbilerde 10 kişi kaldıkları bölümlerde bile rakibin gerisinde görünmediklerini hatırlatan Bilic, "Düşük seviyedeki takımlara karşı bu tip hataları yaptığınızda üstesinden gelebilirsiniz. Rakip bu durumlarda duran toplarda becerikli olmaz. Siz becerikli oynarsınız. Eksik kalmamızın avantajını kullanamaz. Üst düzey takımlar bu avantajı kendi lehlerine kullanırlar" diye konuştu.
 Çok sık kart görmeleri
 Slaven Bilic, oyuncularının, eksik kalmalarına rağmen cesurca davrandığını ancak vurgulanması gereken konunun 62. dakikada 1-0 gerideyken bir kişi eksik kalmaları olduğunu ve bu şekilde işi daha da zora soktuklarını ifade etti.
Oyuncuların kart görmesi konusunda çözüm üretememeleri ile ilgili soruyu yanıtlayan Hırvat teknik adam, şunları söyledi:
"Onlarla sürekli bu konuyu konuşuyorum. Cezalar veriyoruz. Belirli ve sert disiplin yönetmelikleri var. Bu tip maçlar öncesinde, sabırlı olmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Daha dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapıyoruz. Geçen hafta da Konya'da bir benzeri olmuştu. Bazen hakemler adeta kırmızı kartı göstermek ve oyuncuyu cezalandırmak için fırsat kolluyor. Bu kesinlikle Veli'nin masum olduğu anlamına gelmez. Yaptığı hareket tamamıyla felaket."
Galibiyet serisi yakaladıkları dönemde bu sıkıntıların üstesinden geldiklerini anlatan Bilic, şunları kaydetti:
"Galibiyet serisinin devam ettiği dönümde bu sıkıntıları halının altına süpürdüğümüz anlamı çıkmasın. Gördükleri kırmızı kartların ardından oyunculara, 'çıldırdınız mı, neden böyle yapıyorsunuz? Konsantrasyonunuzu koruyun ve işinize odaklanın' şeklinde konuşmalar yapıyoruz. Konuşmaya devam edeceğiz, bu tip davranışlar devam ederse ceza vermeyi sürdüreceğiz. Onları bundan dolayı terapiye ya da tedaviye gönderecek değilim. Bununla ilgili kesin çözüm olsaydı Fenerbahçe maçının hemen sonrasında bunu devreye sokardım. Kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil." 
 Oğuzhan'ın performansı
 Galatasaray karşısında Sosa ile birlikte orta sahada görev yapan Oğuzhan Özyakup'un performansına değinen Bilic, şunları söyledi:
"Onu bazen 10 numara olarak kullanıyoruz. Bazen de bu akşam olduğu gibi Sosa ile birlikte orta sahanın merkezinde oyunu tutan biri olarak görevlendiriyoruz. Atiba ve Necip'in oynamadığı maçta Kerim ile birlikte bu rolü yapacak iki oyuncudan biriydi. O da son dakikada fiziksel düşüş yaşadı. Çok yetenekli bir oyuncu. Öğretilmeyecek doğal bir yeteneği var. Sokak futboluna yakın yeteneği var. Fiziksel yeterliliği de üst seviyede. Onunla ilgili yaşadığımız en önemli sorun çok sık ve kolay şekilde sakatlanması. Bu sakatlıklar uzun süreli olmamasına rağmen onun ritmini bozacak şekilde oluyor."AA

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.