REKLAM ALANI

KHA HABERLER

İDRİS ORTAKAYA : TEK DEVLET OLMAK ZORUNDAYIZ



    Yüz yıl önce kurulan parlamenter sistem miladını doldurmuştur. Rafa kalkmasının zamanı çoktan geçmiştir. Anayasa referandumu ile inşallah bu çok önemli sorunumuz çözülmüş olacaktır.

Tek partili sistemde CHP nin ideolojisi Devlet ideolojisi olarak dizayn edilmişti. Halkın iradesi hiç bir şekilde eğemen güçler tarafından önemli görülmemiştir. " Halk kimmiş, halkın isteiği şekildemi yöneteceğiz." mantığı ile yaklaşan güçler halkı adam yerine koymamışlardı. Biz nasıl istesek öğle yönetiriz. Bu Devlet bizim. Rejimi, sistemi hiç bir güç değiştiremez. Diyen ve kendilerini bu ülkenin sahibi olarak değerlendiren güruh, rejmin ve sistemin koruyucusu olarak da Türk Silahlı Kuvvetlerini görevlendirmişlerdi. Canlarının istediği her daim rejim tehlikede gerekçesiyle ihtilal yaptırarak yönetime el koyduruyorlardı. Sözde demokrasi ile yöneteceğiz diyenler, çok partili sisteme geçmeye karar verdiler. Adnan Menderesin Demokrat Partisi büyük bir çoğunlukla hükümet olmayı başardı. Hükümet olan parti hiç bir şekilde iktidar olamadı. Devletin tüm kadroları CHP zihniyetinin denetimindeydi. Adnan Menderes yetkilerini kullanmaya başlayınca TSK leri yönetime el koyarak Başbakanın idam edilmesine gerçekleştirdi. Lafta demokrat, lafta eğemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Söylemleri hiç bir şekilde gerçekleşmedi.
Emperyalist güçlerin denetiminde, yerli işbirlikçilerce yönetilen ülkemiz 2002 yılında yeniden Milli iradenin gücü ile Ak parti hükümet olma gücünü ele geçirdi. Yeni kurulmuş bir hükümeti Cumhurbaşkanı Sezer vasıtası ile denetim altına almaya başladılar. Hükümet istediği Bakanı atamaya yetkili değildi. Bürokratların atamasını yapamıyordu. Cumhurbaşkanının istemediği hiç bir brokrat göreve getirilemiyordu. Allah yardım etti. Cumhurbaşkanlık makamıda Ak partinin uhtesine geçti. Bundan hoşnut olmayan eğemen güçler bu kez, projelerini devreye koydular. Cumhuriyet tehlike altında diye, projenin bir parçası olan Cumhuriyet mitingleri Tüncay Özkan yönetiminde yurdun her yerinde yapılmaya başlandı. Hükümeti Cumhuriyet düşmanı ilan ederek Orduyu müdahale etmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bunları yaparken Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Dünya liderini tanımamaktaydılar. Planları tutmadı. Gezi olaylarını başlattılar tutmadı. PKK ile darbe indirmeye çalıştılar tutmadı. FETÖ ile ihtilal girişiminde bulundular tutmadı. Hükümet yavaş yavaş Devlette iktidar olmaya başladı. Liderimizhem ülkemizde hemde dünyada adil bir düzen kurmak için işe başladı. Dünyanın sahipleri çok rahatsız oldular yerli işbirlikçilerle çok sıkı bir organizasyon yaparak yeniden saldırılara başladılar.
Bu kokuşmuş sistemin içinde varlığını dim dik ayakta tutan ona yakın Devlet mavcuttur. Danıştay başlı başına bir Devlettir. Sayıştay başlı başına bir Devlettir. Yargıtay başlı başına bir Devlettir. Türkiye Büyük Millet Meclisi başlı başına bir Devlettir. Anayasa Mahkemesi başlı başına bir Devlettir. Merkez bankası başlı başına bir Devlettir. Birde hükümetin denetimi altında bulunan kurumların varlıklarının dışında yarı resmi Devletleri de katarsak yirmi rakamının çok üstüne çıkılır diye düşünüyorum. Sendika ağalıkları, DİSK, TÜRK- İŞ, ve diyerleri. Oda ağalıkları, Mimarlar odaları. Zıraat Odaları, Şöforlar odaları, Bakkallar odaları ve onlarca benzerleri. Bunların kendilerinden başka hiç kimseye bir yararı yoktur. Denetimsiz yemlik haneler oluşturulmuş, ye mehmet ağa ye. Hükümet resmi Devletler diye nitelendirdiğim kurumları denetlemekten aciz ve yetersiz. Millet Meclisinde katip üyeliklerin rezaletinitüm kamu oyu duydu. Bu utaç verici olayda bir CHP li üyenin bir tirilyon ikiyüz milyar gibi büyük bir
rakamın sadece haberleşme gideri olarak kullanmış olması sistemin kokuşmuşluğunun bir göstergesi değilmidir? Hükümet Dünyanın en muhteşem bir projesini uygulamaya koyduğunda buna karşı olanların Danıştaya bir dava açmaları sonucunda proje uygulanamıyor. Hükümetin eli kolu bağlanıyor. Nasıl bir Devlet anlayışı. Bu anlayış devam ettiği sürece bu ülkenin büyümesi gelişmesi imkansızdır. Zaten biliçli olarak böyle bir sistem getirilmiş. Sanki sistem Allahın emri ile ayetlerle kurulmuş bir sistemdir. Değiştirilemez. Değişmesini istemeyenlere bakınız. PKK, FETÖ, PYD, Avrupalı Haçlı Şeytanlar, ABD, tüm anarşist guruplar CHP ve ne yazıkki kendilerini yurtsever olarak tanımlayan akıl tutulması içinde olan bir çok algı operasyonu kapsam alanı içinde kalan zavallılar. Türkiye düşmanları ile aynı tarafta yer alacaksın, sonra ben yurtseverim diyeceksin. Bu kadar açık ve net bir durumu kime yutturuyorsun. Böyle bir çelişki olamaz. Mademki evet demek istemiyorsun o zaman oy kullanma tarafsız kal. Hem PKK ile aynı safta olacaksın hemde yurtseverim diyeceksin. Yerin dibine batsın senin yurtseverliğin.
Değerli okurlarım, bu Devlet içnde bulunan Devletlerin eğemenliğine son verilmelidir. Tek Devlet olmak zorundayız. Tek Devlet olmadan Bağımsız Türkiyeyi kuramayız. Bağımsız ülke olmayalım diye bu sistemi bize uygun görmüşler. Bu hayır cıların tümü kendilerini yırtsalar bile bu önemli gelişmeye engel olamayacaklar. Bu planlarıda tutmayacak. Milli irade, daha güçlü bir Türkiye için, Tek Devlet olmamız için, Bir merkezden yönetilmemiz için, istikrar için, PKK ve benzeri düşmanlarımızı yok etmek için, Tam bağımsız Türkiye için, yeni Anayasamızı mutlaka onaylayacaktır. Tüm kalbimle İnanmktayım. Yüce Allah ülkemizin yar ve yardımcısı olsun. Saygılarımla.
                                                      ...İDRİS ORTAKAYA...KHA


Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.