REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Buca Kırıklar Alanı'na mezarlık yapılacak!


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kırıklar ’da, “halkın talepleri gözardı edilerek bölgedeki okulun karşısına mezarlık yapıldığı” iddialarının gerçeği yansıtmadığını alanın 1900’lü yıllardan beri mezarlık olduğunu ve kanun gereği araziyi başka bir amaç ile kullanılamayacağını duyurdu.

Buca Kırıklar Mezarlık Alanı'na mezarlık yapılacak!
Abone Olgoogle-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kırıklar ’da, “halkın talepleri göz ardı edilerek bölgedeki okulun karşısına mezarlık yapıldığı” iddialarına karşı açıklama yaptı.

Söz konusu 16 dönümlük alan (677 parsel), tapu kayıtlarında, 1964 yılından beri ‘metruk mezarlık’ alanı olarak geçtiğini bildiren büyükşehir belediyesi yaptığı açıklamada “Ortasından geçen taşıt yolunun güney kısmında definler yer almaktadır. Okul alanının karşısında 1900'lü yılların başından kalma mezar taşlarının da bulunması, bu alanın da mezarlık olarak kullanıldığının kanıtıdır. Bu alana, 2014 yılına kadar defin de yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA AMAÇLA KULLANILAMAZ”

Açıklamada kanundaki ilgili maddeler paylaşılırken, “3998 sayılı Mezarlıkların Korunması Hakkında Kanunun 2. Maddesi ile Mezarlık Yerlerinin İnşası ile Cenaze Nakil ve Defin İşlemleri Hakkında Yönetmeliğin 8. Maddesi'nin 2. bendinde; “Mezarlıklar ve şehitlikler ile mezarlar bozulamaz, tahrip edilemez ve kirletilemez. Bu yerler imar mevzuatı ile veya başka herhangi bir şekilde park, bahçe, meydan, otopark, çocuk parkı, yeşil alan gibi sahalar olarak ayrılamaz ve asli gayesi dışında hiçbir amaç için kullanılamaz” denilmektedir. Mezarlık vasfında olan bir taşınmazın başka bir amaçla (zorunlu olması durumunda sadece yol) kullanılması hukuken mümkün değildir” denildi. 

ŞEHİT GÜLEÇ’İN ADI VERİLECEK

Tartışmaya konu mezarlık alanının 6360 Sayılı Yasa kapsamında Valilik Makamınca 2014 yılında belediyeye devredildiği bildirilen açıklamada, “Mevcut mezarlıktaki işgaller (ev, havuz, hobi bahçesi) İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sonlandırılarak mezarlık alanı kaçak yapılardan temizlenmiştir. Alandaki ağaçların bakımı yapılmıştır. Ayrıca fidan dikilerek yeşil alan artırılacaktır. Köydeki şehidimizin anısını yaşatmak üzere, köy halkımızın talebi üzerine köy meydanına Şehit Mehmet Güleç ismi verilmiştir. Okula da şehidimizin adı verilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.