REKLAM ALANI

KHA HABERLER

İzmir, Manisa, Aydın, Muğla için sağanak yağışlı fırtına uyarısı

 

Ege için turuncu kodlu fırtına uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla için sağanak yağışlı fırtına uyarısı yaptı. AFAD da kısa mesaj ile yurttaşlara tedbirli olunması konusunda bilgilendirme geçti.

Ege için turuncu kodlu fırtına uyarısı!
Abone Olgoogle-news

Meteoroloji, Ege Bölgesi için turuncu kodlu fırtına uyarısı verdi.

Yapılan açıklamada "10.01.2023 Salı günü Ege'de Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) ve zaman zaman tam fırtına (90-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden; çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı. 

Ayrıca bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin eden kurum, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile kıyı kesimlerde yıldırım hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kodusunda uyardı.

AFAD da kısa mesaj ile yurttaşları uyardı. Mesajda, "Meteorolojiye gore yarin Izmir'de kuvvetli yagis ve firtina bekleniyor. Sel,yildirim,agac devrilmesi ve baca gazi zehirlenmelerine karsi tedbirli olun" denildi.


Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.