REKLAM ALANI

KHA HABERLER

İdris ORTAKAYA Yazdı "BIÇAK KEMİĞE DAYANDI."


          Bundan önceki "Devlet Nedir?" başlıklı yazımda Devleti tanımlamış ve işlevi ile ilgili bilgiler aktarmıştım. Devletin, görev ve sorumluluklarını da dilimin döndüğünce ifade etmeye çalışmıştım. Ayrıca Devletin çok güçlü bir organizasyon olduğunu da belirtmiştim. Heleki yediyüzyıllık bir Devlet geleneğinden gelen T.C. Devletinin nelere kadir olduğundan söz edememiştim. Şimdi dünya alem bilsin ki T.C. Devleti bölgemizin en güçlü Devletidir. Bu Devlet, kendisine, ülkesine, milletine verilebilecek bir zararı tesbit ederse o zararlı unsurları anında yok edebilecek kuvvet ve kudrete sahiptir.
          Bunu biz biliyoruz. Ancak çapulcu sürüleri bu olayın bilincinde değildirler. Kendilerini bir halt zaneden sürü çobanları, ülkenin her yerinde anarşi yaratarak istediklerini elde edeceklerine inanmaktadırlar.
Halk çocuklarını kandırıp onları anarşinin parçası etmekten çekinmeyen bu alçaklar zaman zaman ülkeyi kan gölüne  çevirmeye çalışmaktadırlar.
Öyle azıttılar ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde paralel bir yapıyı oluşturup, kendilerine uygun bir devlet yapısı var ettiklerini açıklamaktan çekinmeyenler TV kanallarında bu yapının yerleşik, işleyen bir yapı olduğunu anlatarak, toplumu biçimlemeye çalıştılar.
İş adamlarından ve toplumun her kesiminden haraç almaya başladılar. Kendilerine özgü mahkemeler kurup karar verdiler. Bölgede yaşayan insanları korku tüneli içine çekerek, bölge halkına istediklerini yaptırdılar.
Hatta güvenlik birimleri oluşturarak, kendilerine ait bir güvenlik teşkilatı kurup yol kontrollerini de yapmaya başladılar.
Kendi kendilerine demokratik özerklik ilan ederek, ne idiğü belirsiz,, kime hizmet edtiği belli olmayan, sözde Kürdistan yapılanması adı ile İsrailin ve Ermenistanın uydusu olmaya aday bir yapı oluşturulması doğrultusunda Kürt halkına ihanet eden bir yapı oluşturdular.
"Biz gerekirse Valiyi de, Başsavcıyı da Van’a sokmayız" diyen Milletvekilleri, Devlete tehditler savurmaktan geri kalmadılar.
Dağdaki Karayılanları, T.C. Devletine tehditler savurarak "Türkiyeyi başınıza yıkarız" diyebilecek kadar haddini aşan açıklamaları ile devletin sabrını taşırdılar.
          Bu alçakların, pervasız sözlerine karşılık verilmeyince, karamsar bir tablo oluşmuş, DEVLET konusunda büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştı, insanlarımızı…
Vatandaşın can ve mal güvenliği kalmamıştı.
Devletin yerine Terör örgütü egemen olmuştu.
Devlet ne zaman devlet gibi davranacak diye beklerken, zaman zaman umutlarımızı da  kaybedecek duruma geldik….
Geç kalınmış olmasına rağmen başlatılan Terörle mücadele Devletimize yeniden prestij kazandırmış ve vatandaşa da güven vermiştir.
Devlet bu alçakların inlerine girerek gereğini yapmalıdır.
Ülke içindeki uzantıları olan hainleri ihanet suçundan yargılamalıdır.
BDP’li Belediyeler terörün ekonomik kaynağı ve teröristlerin üssü haline gelmiştir. Bunlar çok sıkı bir denetm altına alınmalı, suçlular derhal görevden alınarak yargılanmalıdırlar.
Milletvekillerinin % 99’u PKK’lıdır
Bir çoğunun suçu sabittir. Vatana ihanetten yargılanmalıdırlar. Devlet, kendisine, Ülkesine ihanet eden hainlerden tavizsiz hesap sormalıdır.
          Ülkemiz içinde bölücü ve anarşist faaliyet gösteren tüm örgütleri devletimiz  biliyor ve tanıyor. Terörist eylemlere karşı başlatılan mücadele sonuna kadar devam ettirilmelidir. Bu ülke düşmanlarının kökü kazınıncaya kadar ara verilmemelidir. Bu temizlik harekatı mükemmel bir başlangıçtır. gerek içeride gerekse dışarıdaki hainler yok edilinceye kadar sürdürülmelidir.
Barış sürecinin tek bir muhatabı vardır. O da Kürt halkının bizzatihi kendisidir.
Kürt halkına bir hami aramak Kürtlere ihanettir. Kürtlerin hamiye ihtiyaçları yoktur. Kürtler kendi kendilerinin temsilcileridir. Kürtler her alanda temsil ediliyorlar.
PKK ve yasal uzantıları Kürtleri temsil edemez.
Barış süreci denen saçmalıktan vaz geçmelisiniz. Yerin dibine batsın barış süreciniz. Ülkemiz düşmanlarının uşaklığını yapan uluslar arası bir terör örgütün yapacağı barışa inanmak buyük bir gaflettir. Bu alçakları muhatap almakla devletimiz yanlış yaptı. Yanlışlarını Üç yıldır haykırıyorum. Geçte olsa devlet yanlıştan döndü. Bundan mutluluk duymaktayım. Devletimiz şu anda doğru bir harekat başlatmıştır. Geri adım atılmadan sonuna kadar gidilmelidir. Allah yardımcıları olsun.
          Devletin başlattığı bu mücadeleye vatandaşların katkı sunması gerekmektedir. Bu mücadele top yekün bir seferberlik mücadelesi olmalıdır. Devlet Millet el ele bu ihanet çetelerinin korkulu rüyası olmalıdır. Tek başına herşeyi devletten beklemek yanlış olur. STK’lar, işçiler, köyluler, şehirliler velhasılı toplumun her kesiminden insanlar örgütlenerek bu ihanet şebekelerine karşı devletin yanında yer almalıdırlar. Bunun adına "Türkiye Barış ve kardeşlik projesi" diyerek, hemen bir araya gelmeliyiz.
          Devlet, Millet bütünlüğü sağlanmadığı takdirde, devletin yaptıkları geçici bir çözüm olur. İstenilen sağlıklı bir verim elde edilemez.
Devlet, Millet bütünlüğü, köklü bir çözüm getirir. İstenilen sonuca ulaşılır.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde oluşturulan bataklıkta sinek öldürmekle sonuç alınamaz. Bataklık kurutularak sonuca ulaşılır. Bataklığın kurutulmasının yolu tek başına askeri tedbir değildir. Bu işin ekonomik boyutu vardır. Sosyal boyutu vardır. Kültürel boyutu vardır. Eğitim boyutu vardır. Tüm boyutlar devreye sokularak bataklık kurutulmalıdır.
          Kürtler seksen yıl dikta rejminin altında inim inim inlemiştir. 1980 ihtilalinden sonra, Kürt bölgeleri iki terörist ve silahlı gurubun arasında zulme uğramıştır. Bunlardan birisi devlet terörü, diğeri PKK terörü. Onlarca yıl olağan üstü hal ile idare edilerek her türlü haksızlığa maruz kalınmıştır. Alabildiğine acı yaşayan, evlerinden barklarından kovulan, şavaş mağduru olarak metropollerin varoşlarında yaşamak ve kimsenin desteğini almadan yaşam mücadelesi vermek zorunda bırakılan Kürtler, bu günkü Suriye savaş göçmenlerinden daha kötü şartlarda yaşamlarını sürdürmüşlerdir. Son on yılda Kürt varlığı kabul edilerek, Kürtlere devrim niteliğinde demokratik haklar verimiş ve Kürtlerle ilgili her hangi bir sorun kalmamıştır. Devleti yönetenler adam gibi  bir yönetim sergileyerek, Kürtleri kardeş kabul eden bir anlayışla hareket ederek, bir çok demokratik kazanımların sağlanmasına vesile olmuşlardır.
          Kürtlerin bu ülkede herhangi bir sorunu yoktur. Sorun Kürt gençlerini ve Kürt çocuklarını kandırıp Türkiye düşmanı eden PKK’nın sorunudur. PKK uluslararası bir terör örgütüdür. Bu örgüt Ülkemize düşmanlık eden tüm devletlere uşaklık etmektedir. Onların talimatı ile ülkemize saldıran bu alçak uşaklar, sözde Kürtlerin haklarını koruyan bir örgüt olduğunu iddia ederek, ülkemizi kan gölüne çevirmeye çalışmaktadırlar.
          Ülkenin bütünlüğüne kasteden ihanet şebekeleri, Kürtlerin ve Türklerin ortak düşmanlarıdırlar. Kandil’deki inlerine düzenlenen operasyon sonunda, yurt içinde kümelenmiş olan tüm güçlerine eylem yapma talimatı vererek son çırpınışlarını yapmaktadırlar. Bir çok masum insan bu alçaklarca kaltledilmektedir. Bu katliamlar, hem devletimizi hem de milletimizi daha çok hırslandırmalıdır. Bu alçaklara karşı devlet ve millet bütünlük içinde birleşerek tek yumruk olmalıdırlar. Tüm siyasi partililer, tüm spor kulüpleri taraftarları, tüm STK’lılar, memurlar, işçiler, köylüler, emekliler, sendikalar, iş verenler, basın, medya kuruluşları yani,Tüm Türkiyeliler olarak bir seferberlik anlayışı içinde, ortak düşmanlarımız  olan, bölücülere ve diğer anarşist guruplara  karşı mücadele başlatmalıyız.
Ülkesini seven, BAŞKA TÜRKİYE YOK diyen herkesi göreve davet ediyoruz.
Bu ülke; çocuklarımızın, torunlarımızın onurla yaşayabilecekleri bir ülkedir. Ülkemize sahip çıkalım.Hemen hemen her gün bir çok ilimiz ve ilçemizde hain saldırılar yapılmaktadır. Bu saldırılardan korkmadan üstüne üstüne gidelim. BİZ ONLARI KORKU TÜNELİ İÇENE ALALIM. Kararlı bir şekilde operasyonlar devam ederse, son çırpınışlarını yapmaya çalışan ihanet şebekeleri çöküntü içine gireceklerdir.
          Devletimiz, bu alçakları yok edebilecek güçtedir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Devlet millet bütünlüğü sağlandığı taktirde, ülkemiz içinde çöreklenmiş bu hainler kaçacak delik aramaya başlayacaklardır.
Yüce Allah Devlerimize ve milletimize zaval vermesin.
Saygılarımla…


İDRİS ORTAKAYA

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.