REKLAM ALANI

KHA HABERLER

İDRİS ORTAKAYA YAZDI" DİKKAT ZEHİRLENİYORUZ.".

DİKKAT ZEHİRLENİYORUZ


          Gümrük Bakanı Nurettin Canikli'nin yaptığı açıklamaya  göre yedi bin ikiyüz yirmi adet üründe zehir tesbit edilmiş… Bunların bir kısmı tekstil ürünleri, diğer kısmı da kırtasiye malzemeleri… Sayın Bakanın bu samimi itirafından ve görevine ilişkin ciddi çalışmasından dolayı kendisine hem şahsım olarak hem de ülkemin insanları adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
          Gümrük Bakanımızın bu titiz çalışmasının diğer Bakanlarımıza örnek olması dileği ile Çevre Bakanımızı ve Çevre İl Müdürlüklerimizi de çevreye karşı olan duyarsızlıklarından dolayı şiddetle kınıyor ve eleştiriyorum.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızı da bu anlamda göreve davet ediyorum. Diyarbakırlı olan değerli Bakanımıza bir şeyler sormak istiyorum. Değerli Bakanım, güzel hizmetler yaptığınız tartışılmaz. Hizmetlerinizden dolayı teşekkürü hakediyorsunuz. Diyarbakırda, özellikle petrol bölgelerine yakın yerlerde yetişen sebze, meyve ve hatta hayvanlarımızın yedikleri (çim ve ot) bitkileri tahlil ettirdiniz mi? Eminim ettirmemişsiniz. Ettirmiş olsaydınız eğer, bu gün Nurettin Canikli’nin yaptığı açıklamanın daha vahimini siz yapmış olurdunuz.
          Değerli Bakanım, Güneydoğu Bölgemizde, Petrol arayan yerli ve yabancı firmalar, Petrol kuyusu kazma esnasında, sert zeminlerin rahat delinmesi için kimyasal bir madde kullanmak zorundadırlar.
Bu kazı esnasında binlerce ton çamur atık oluşuyor. Bu atıklar çok tehlikelidir. Bunların mutlaka bertaraf edilmesi lazımdır (Bertaraf firmalarınca.) . Ancak, bertaraf masraflarından kaçınmak için, bölgedeki tarla sahiplerine bir miktar para vererek onların tarlalarına gömülüyor BU ATIKLAR...
Tarlalara gömülen bu kimyasal çamur, sızarak yer altı sularımıza karışıyor. Bu sudan içen insan ya da hayvanlarımız zehirleniyor. Burada Orman ve Su İşleri Bakanımız da vebal altındadır.
O tarlalardan elde edilen ürünlerin tamamı zehirlidir. O ürünlere dokunan her canlı zehirleniyor. Yabancı, aç gözlü emperyalıst güçler, 100 yıllığına tüm petrol yataklarımıza el koymuş, hem de bölge insanımızı zehirlemektedirler. Bunların ruhsat alanları içine bizim devlet yetkililerimiz giremiyor. Onların özerk bölgesi sayılıyor. Lanet olsun. Yapılan anlaşmalardan kaynaklı imtiyazları var. Ancak ülkemiz insanlarını zehirlemeye hakları yoktur. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı hanımefendi de siyasi çalışmalarından fırsat bulup da bölgesinde olup bitenlerden haberdar olursa görevinin gereğini yapmış olur. Bölge insanının zehirlenmesine izin verilmemelidir. Bu olaydan en direkt etkilenen Kürt halkıdır.
Kendilerini Kürtlerin temsilcisi görenler buyrun top sizdedir.
          Bu konuda en büyük günah Çevre Bakanınındır. Çevre İl Müdürleri korkunç bir ihmal içindedirler. Bunlar ya görevlrini ihmal ediyorlar, ya da bu pisliklere bilinçli olarak göz yumuyorlar. Bunun başka izahı yoktur. Petrolün dışında Termal kuyu kazımları sırasında da bu kimyasal çamur oluşuyor. Ege bölgemizde, Denizli’de, Afyon’da ve bir çok illerimizde de aynı sorun yaşanmaktadır. Aksaray’da yapımına başlanan Doğalgaz Depolama inşaatından elde edilen kırkbeş bin ton çamur nereye gömülecek diye merak etmekteyiz. Takibimiz altındadır. BOTAŞ bu ihalenin işverenidir. Bu kırkbeşbin ton çamur rastgele yerlere dükülür ve ZEHİRE EVET DENİRSE, BU VATAN HAİNLİĞİDİR.
          Çevre Bakanlığından ruhsatlı, izinli, yeterlilik belgesi olan bir çok bertaraf firmaları vardır.Bu firmalar, kimyasalları bertaraf ederek, temiz bir çevrenin oluşmasını sağlayabilirler.
Masraftan kaçmaya çalışan aç gözlüler, doğanın kirlenmesinden hiç mi hiç rahatsız olmamaktadırlar.
Doğa bunların umrunda değil. Daha fazla kazanalım mantığı ile insanların zehirlenmesi umurlarında değildir.
Ancak BEN BUNLARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM.
Kimyasal çamur üreten tüm firmaları tesbit etmiş durumdayım.
Onların peşine düşeceğim.
Doğa kirliliği ile, Terör kirliliği ile, rüşvet kirliliği ile, vatan hainliği yapanlar ile savaşacağım.
İnsanlarımızı ve hayvanlarımızı zehirlemek, kimsenin haddi de değil hakkı da değil.
Ellerinde kimyasal çamuru olan bir çok firmayı tesbit ettim.
Bunlarla ilgili bilgi, belgeler ve resimler elimde mevcuttur.
Allah nasip ederse ÖNDER VURAL sizlerle TV programında kanal 24 TV’de onbeş günde bir bu konuları işleme fırsatı bulacağım.
Amacım, hem halkımızı biliçlendirmek hem de görevlerini aksatan kamu görevlilerini düzgün görev yapmaya zorlamaktır.
Saygılarımla…

                                                 İDRİS ORTAKAYA 

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.