REKLAM ALANI

KHA HABERLER

"Şebnem Bursalı",AK PARTİ-CHP İŞBİRLİĞİ KSK'YE YARADI..

Bugün hafta sonu, hem siyaset konuşup, hem güzel şeylerden bahsedelim derim.. İşte size içinde hem iktidar hem muhalefet, hem AK Parti hem CHP ve üstüne bir de Karşıyaka geçen güzel mi güzel bir olay... 
Hangi partiye hangi ideolojiye mensup olmanız önemli değil; Halka hizmetin yolu siyaset yapmak ise eğer; en üst noktada anlaşılamayacak, uzlaşılamayacak hiçbir şey yoktur. 
Yeter ki çözüm istensin, yeter ki sonuç alınmak istensin. Bir orta yolda mutlaka buluşulur. 
Koalisyon arayışları sürecinde az sonra vereceğim örnek doğrudan ilgili görünmese de, iki siyasetçi arasındaki olumlu diyalog, parti ve diğer her tür farkın, farklılığın anlamının kalmadığını, neticede ortak bir paydada çok da güzel bir işi, birlikte başarmanın hazzını da ortaya koymanın örneği.
AK Partili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar arasındaki diyalog, çok yakın bir tarihte harika bir işbirliğine örnek oldu. Pınar Karşıyaka Basketbol takımının 28 yıl sonra gelen şampiyonluk kutlamaları çerçevesinde, İstanbul Boğaz Köprüsü'ne, ilk kez Marmara takımları dışında bir kulübün bayrağının asılması, işte bu 2 siyasetçinin eseridir. 
Asya ve Avrupa kıtasını birleştiren köprünün üzerinde Yeşil-Kırmızı Bayrağın tüm zorluklara rağmen dalgalanmasının hikayesi de şöyle oldu:
19 Haziran günü Pınar Karşıyaka'nın şampiyonluğu ile birlikte köprüye bayrağın asılmasıyla ilgili Başkan Akpınar, İstanbul Valiliği'ne hem yazıyla başvurur hem de telefonla Vali'ye ulaşmaya çalışır, ancak başarılı olamaz. 
Bunun üzerine aklına hemen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gelir ve telefon açar. 15 dakika sonra kendisine dönen bakana durumu aktarır ve 3 dönem kuralı sebebiyle milletvekili adayı olmayan Çavuşoğlu'na şakayla karışık takılır: "Sayın Bakan, Karşıyaka'nın bayrağını Boğaz Köprüsüne asmazsanız, Asya ve Avrupa'yı öyle birbirine katarım ki; Bakanlığınızın son günlerinde bir de bununla uğraşmak zorunda kalırsınız!"

SİYASET ÇÖZÜM SANATIYSA EĞER...
Bakan hemen İstanbul Valiliği ile temasa geçer ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yetkili ismi Rıza beye talimat verilir. Başkan Akpınar'ı arayan Çavuşoğlu, bayrağı hemen asabileceklerini söyler. Akpınar, yetkilileri arar ama bir sorun daha vardır; Karşıyaka'nın bayrağı; güvenlik gereği köprüye asılmasına izin verilen ölçünün tam 5 katıdır ve bayrağın kesilmesi istenir. Yine ikna çabaları devreye girer ve Boğaz Köprüsü tarihinde ilk kez hem bir İzmir takımının hem de normal boyutlardan tam 5 misli büyük bir bayrak asılır. 
AK Partili Çavuşoğlu ile CHP'li Akpınar arasındaki Karşıyaka temelli bu işbirliği, bütün İzmir'i ve Ege'yi gururlandıran bir görüntüyle sonuçlandı. AK Parti milletvekili adayı Ozan Ceyhun da tüm detayları yakından takip eden diğer bir isim oldu. 
Hem sporun ideoloji dahil hiçbir ayrım tanımayan birleştiriciliği hem de ön yargılardan arınarak kurulan diyalog ortamının en güzel örneklerinden birisi Karşıyaka'da vücut buldu. 
Ve; Karşıyaka Belediyesi'nin geçen Çarşamba yapılan Meclis toplantısında Başkan Akpınar, AK Partili Bakan Çavuşoğlu'nun bu katkısını tüm detaylarıyla anlatıp Meclis kayıtlarına geçirdiği "teşekkür" konuşmasıyla, siyasetin güzel bir örneğini daha sergiledi. 
Darısı, diğer tüm siyasetçilerin başına...

SAVUNMAYA GÖNÜL ADAMI...

Siyasetten bir güzel haber daha var.. Bir İzmir dostu ve İzmir ile yıllara dayanan bir gönül bağı olan Vecdi Gönül, bu kritik süreçte Milli Savunma Bakanı olarak atandı. Sınırımızdaki Suriye'de çok kritik gelişmeler yaşanırken Gönül'ün dışarıdan Bakan olarak atanması önemli. 58-59 ve 60. Hükümetlerde Milli Savunma Bakanı olan Gönül'ün hem tecrübesi hem de TSK ile iyi ilişkileri tartışılmaz. 23. Dönem İzmir milletvekili olan Gönül'ün İzmir Valiliği de yapmış olması, kabinedeki Egeli bakan sayısını 3'e çıkardı. Bu da Egeliler olarak sevineceğimiz bir diğer konu..

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.