REKLAM ALANI

KHA HABERLER

'Milli şef İnönü'nün partisi ne hallere düştün'

Milli şef İnönünün partisi ne hallere düştün

BAŞBAKAN Yıldırım, dün Çankaya Köşkü’ndeki ‘GENÇDES 2017 Projesi’ tanıtım programındaki konuşmasında ana muhalefet partisi CHP’yi hedef aldı. Başbakan Yıldırım, CHP’nin Anayasa değişikliği konusundaki tutumunu eleştirerek özetle şunları söyledi:

‘CHP’NİN KAFASI YAŞLANMIŞ’
“Biz birçok alanda engelleri kaldırdık. Ben anlamıyorum CHP neden karşı çıkıyor? Bu anayasa değişikliğini çok abartıyorlar. ‘Rejim değişiyor, memleket elden gidiyor’ diyorlar. Kim söylüyor? HDP. Ayağını kaldırıyor CHP basıyor. Meclis’te de bunu yaptılar, belli ki sokakta da kol kola hayırcılar korosuna katılacaklar. Ey CHP, ey Atatürk’ün partisi, ey Milli Şef İnönü’nün partisi ne hallere düştün... Ülkeyi bölenlerle kol kola girmek yakışır mı Atatürk’ün partisine? Bu değişikliğin sebebi CHP’dir, 2007’de millet iradesine karşı çıktı, cumhurbaşkanı seçtirmedi, icatlar ortaya koydu. Millet de ‘Ben seçiyorum’ dedi. Yaptığımız iş, yarım kalan işi tamamlamak. Olay bundan ibaret kimse abartmasın; ne rejim derdi var ne de bölünme kaygısı var. Aksine ülke bütün mezhepleri, meşrepleriyle daha çok kucaklaşacak.” 

‘YOLUMUZU BULUYORDUK’
Yıldırım Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya seslenerek şunları söyledi: “Hocam, kültür ve sanatla uğraş, dünya işleriyle uğraşma. Açık konuşayım, ben mühendisim, rakamlarla, projelerle uğraşırım. Köprüydü, tüneldi, yoldu vs. Amelelik yapacak olan da lazım ama sanat da lazım. 

Yıl 1973 veya 74. Atatürk Kültür Merkezi de yeni açılmış. Sanatsal gösteri var. Bize de para lazım. Bilet bulamıyorlar. Saat 4’te gidip bilet alıp millete veriyorduk. Ne o? Millet tiyatro seyredecek. Güzel şey. Bizi ilgilendirmiyor da bizi bilet ilgilendiriyor. Oradan yolumuzu buluyorduk. Şimdi her tarafta sanat, tiyatro.”

TİWTTER'DAN YANIT VERDİ
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım’ı Twitter’dan eleştirdi: “Sayın Binali Yıldırım, Habur’da seyyar mahkemeleri kim kurdu? Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerini teröristlerin ayağına kim götürdü? İmralı’daki masaya kimler oturdu? Adaya MİT müsteşarını kim gönderdi? Türkiye’yi seviyorsan önce bu sorulara cevap ver.”

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.