2017 TEOG sınav sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı! TEOG puan hesaplama işlemi nasıl yapılır?
2017 TEOG sınav sonuçlarını milyonlarca öğrenci tarafından büyük bir merakla bekleniyordu. TEOG sınav sonuçları geçtiğimiz gün ÖSYM tarafından milyonlarca gencin erişimine açıldı. TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ÖSYM'nin sorgulama sayfasına akın etti. TEOG sınav sonuçlarının ardından öğrenciler TEOG puan hesaplama işleminin nasıl yapılacağını merak ettiler. Peki, TEOG puan hesaplama işlemi nasıl yapılır? İşte, TEOG sınav sonucu sorgulama sayfası.
TEOG sınav sonuçları MEB tarafından 31 Mayıs saat 10.00'da Eokul üzerinden açıklandı. Milyonlarca öğrencinin katılım sağladığı sınav, iyi bir lisede okumak isteyen öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. E Okul VBS sistemi üzerinden öğrenci ve velilerin erişimine açılan TEOG sınav sonuçları ve puan hesaplama işlemi eğitim gündeminin popüler konularından birisi oldu. İşte, merakla beklenen TEOG sınav sonuçları ve detaylı bilgiler
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan açıklamada, 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçlarının, e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nden öğrenilebileceği belirtildi.
MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklama şöyle:
"8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklanmıştır. 8. sınıf öğrencilerine yönelik 26-27 Nisan tarihlerinde yapılan 2. dönem merkezi ortak sınavları ve 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılan mazeret ortak sınavlarının değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. 2. dönem merkezi ortak sınavlarına 1 milyon 185 bin 328 öğrenci katılmıştır. Sınav sonuçları e-okul sistemine öğrencilerin ders yazılı notu olarak işlenmiştir. Öğrenci ve veliler, sınav sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden öğrenebileceklerdir"
Öğrencilerin, TEOG Merkezi Ortak Sınavları veya Parasız Yatılılık ve Bursluluk (PYBS) sınavları ile ilgili bilgilerini menüdeki "Sınav Bilgileri" bölümününden "Sınav Bilgileri" ekranını seçerek öğrenebileceği belirtildi.
2. dönem merkezi ortak sınavlarına 1 milyon 185 bin 328 öğrenci katılmıştır. Sınav sonuçları e-okul sistemine öğrencilerin ders yazılı notu olarak işlenmiştir. Öğrenci ve veliler, sınav sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden öğrenebileceklerdir.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8. Sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ve 1.185.328 öğrencinin katıldığı ikinci dönem merkezi ortak sınavlarının sonuçları, “e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi”nden duyuruldu.
TEOG sonuçlarını heyecanla bekleyen öğrenciler, iyi bir lisede eğitim görmek için tercihte bulunacaklar. ide okulları TEOG birimi, öğrencilerin gelecekleri için en doğru tercihi yapmaları adına hem öğrencilere hem de anne babalara, okul seçiminde dikkat etmeleri gereken konularla ilgili önerilerde bulundu.
Tercih dönemi ne zaman başlayacak?
Öğrenciler, Haziran - Temmuz 2017 tarihleri arasında lise için tercihlerini yapmaya başlayacaklar. Aileler tercihleri, eokul.meb.gov.tr adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek.
TEOG sonuçlarına göre sıralama yapacak olan öğrenciler, tüm okul türlerini içeren 25 okula kadar tercihte bulunabiliyor. Ancak, 'özel okula kayıt yaptırdım' tercihini işaretleyenlere okul tercih ekranı açılmayacak. Özel okullara kesin kayıt yaptıranlar da tercih sistemine dahil edilmeyecek.
Yerleştirme işlemleri, öğrencilerin YEP üstünlüğü, tercih önceliği ve okul kontenjanına göre yapılacak, yerleştirme sonuçlarının ilanı ve kesin kayıtlar ise Ağustos'da açıklanacak.
TEOG puanı nasıl hesaplanıyor?
Liseye girişte, Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) dikkate alınıyor. YEP için öncelikle öğrencilerin Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) hesaplanıyor.
YEP hesaplanırken öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf Yılsonu Başarı Puanı (YBP) ile 8'inci sınıf AOSP'si toplanıyor. Elde edilen toplam puan da ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde ediliyor.
Puanlama, 500 tam puan üzerinden yapılacak.
Puanlama, 500 tam puan üzerinden yapılacak.
Teog yerleştirme puanına göre doğru seçim nasıl yapılmalı?
Lise, yükseköğrenime geçiş kararının verildiği önemli bir dönem. Bu nedenle, 8. sınıfı başarıyla tamamlayan öğrencilerin önce hangi tür liseyi seçeceklerine karar vermeleri gerekiyor. ide okulları TEOG birimi, okul seçiminde akademik başarıya ek olarak öğrencinin kendi yeteneklerini keşfetmesi ve o alana doğru bir şekilde yönlendirilmesi gibi konulara da dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Öğrenciler, 500 tam puan üzerinden aldıkları TEOG yerleştirme puanına göre özel ya da devlet okulu seçeneklerini sıralayarak, kendi kariyer ve eğitim olanaklarına göre başvuru yapabilirler. Yurtdışında eğitim almak isteyenler ise, tercihlerini IB programı uygulayan okullardan yana kullanabilir.
Hiç yorum yok
hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.