REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Tüm Emekliler Sendikası örgütleniyor Buca şubesinin kahvaltısında buluştular.

27 ocak 2018 saat 10: da şirinyer düğün salonunda gerçekleşen kahvaltı da evsahipliğini yapan Buca Şube Başkanı Birsen Kiper, katılımcı sendika şubelerine, üyelerine, protokolün temsilcilerine sevgi ve şükranlarını belirtti,Görüntünün olası içeriği: 14 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlarSendika Genel Başkan Selman Hürkardeş, amaçlarının, emekli hakları için emeklilerin sesi olmak olduğunu söyledi.
Şubat 2017 tarihinde kurulduklarını belirten, ama aynı yıl içerisinde 15 Ekim 2017 tarihinde 1. Olağan Genel Kurulları’nı yaptıklarını açıklayan Genel Başkan Hürkardeş,
Emekli- Sen Tüm Emekliler Sendikası unvanlı ile faaliyet göstermeye başlayan sendika, Türkiye’nin bir çok bölgesinde örgütlenme faaliyetlerine devam ediyor.
Tüm Emekliler Sendikası örgütleniyor
İzmir Buca Şubesi’nin hazırladığı kahvaltıya katılarak, coşkuyla karşılanan bir konuşmayı, yoğun katılım sağlanan kitle önünde yaptı.
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar, masa, kalabalık ve iç mekan
Hürkardeş, “İdare ve yargı, Anayasanın 90. Maddesini görmezden gelerek, sendikaların statü yasası olmadığı ve anayasada yazmadığı gerekçesi ile 2008 yılında DİSK’e bağlı Emekli Sen’i kapattı. Yargıtay’ın kapatma kararını onamasıyla birlikte Emekli- Sen için Türkiye’de iç hukuk yolları tükendi. AHİM’e yapılan başvuru 9 yıldır devam ediyor.Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan

 Daha sonra Kamu Sen’e ve Memur Sen’e bağlı sendikalar da kapatıldı” dedi. Genel Başkan Hürkardeş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kapanan Emekli Bir-Sen’in yerine Memur Sen’in kurduğu Yeni Emekli Bir-Sen içinde açılan kapatma davasında Danıştay’ın emekliler sendika kurabilir kararı verdi. 24 Ağustos 2016 tarihinde toplanan Tüm Emekli Sen genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda, sendikanın yeniden hukuki zemine oturtturulması için, katılımcıların tümünün oy birliği ile ve imza altına alınarak, on kişilik heyet tam olarak yetkilendirilmiş, 20 Şubat 2017 tarihinde Ankara Valiliği’ne 52 kurucu ile müracaat ederek, 28613 sayı dosyamız kayda girmiş, Tüm Emekli-Sen tüzel kişilik kazanmıştır.
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve iç mekan
Sendika; aktif çalışma hayatında ülkedeki tüm değerleri yaratan, tüm hizmetleri üreten ve aynı zamanda da diğer ülkelere göre en yüksek sigorta primi ödeyen biz emekliler; açlık ve yoksulluk sınırı içinde değil, insanca yaşamak istiyoruz. Bunun için de emekli maaşlarına yapılacak zamların hükümet üyelerince tek taraflı olarak belirlenmesi yerine, sendikamızın taraf kabul edildiği toplu sözleşme masasında belirlenmesini istiyoruz. Bunu gerçekleştirmek için ülkede 11 milyon emeklinin sesi olmaya ve bu hakkı elde etmek için örgütlenmeye hızla devam edeceğimizi buradan bildiriyor, tüm şube başkanlarıma başarılar diliyorum.
Genel Başkan Salman Hürkardeş’in konuşmasına teşekkür eden Buca Emekli-Sen Şube Başkanı Birsen Kiper, emeklileri günlük yaşama bağlayan zihniyete karşı mücadele vereceklerini, emeklilerin sosyal devlet yapısından faydalanmak için her türlü maddi ve manevi desteği sağlamak için sendikal hareketlerini örgütlülükle güçlendireceklerini söyledi. Emeklilerin bilgi ve becerilerinden katma değer olarak faydalanılmasını söyleyen Buca Şube Başkanı Kiper, “Demokrasi savaşının içinde olan emekliler, insanca yaşamayı sağlamak için sendika örgütlülüğünün içinde olmalıdır. Sen yoksan bir eksiğiz. Tüm emekliler bu çatı altında olmalıdır” dedi.
Buca Şube Başkanı Birsen Kiper, katılımcı sendika şubelerine, üyelerine, protokolün temsilcilerine sevgi ve şükranlarını sundu.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.