REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Bu şartları taşıyorsanız konut kredisi kullanamazsınız!

Bu şartları taşıyorsanız konut kredisi kullanamazsınız!

Bankaların sunduğu konut kredileri, günümüz şartlarında ev alabilmek için en kolay çözüm. Ancak konut kredisi çekerek ev sahibi olmak isteyenlerin taşıması gereken bazı şartlar var: Gelir durumu, sigortalılık süresi, kredi notu, konutun krediye uygunluğu... Bir de konut kredisi kullanılamayacak durumlar var.

Hangikredi.com tarafından hazırlanan bu yazı, hangi durumlarda konut kredisikullanılamaz sorusunun yanıtını veriyor...
KONUTLA İLGİLİ ENGELLEYİCİ DURUMLAR
Ev kredisi çekerek ev alabilmeniz için almak istediğiniz evin konut kredisine uygun olması gerekir. Bu ne demek? Almak istediğiniz evin:
- %80 oranında tamamlanmış olması,
- Tapuda mesken olarak geçmesi,
- Kat irtifakı ya da kat mülkiyeti tapusunun olması,
- Tapuda haciz olmaması
konut kredisine uygun olduğunu gösterir. Ayrıca apartmana ait otopark, bodrum gibi ortak alanların da tapuya dahil olması durumu ve dubleks olarak görünen dairelerin ayrılmış olup iki ayrı kapıyla iki ayrı meskene dönüştürülmüş olması da konut kredisi çekmeye uygun olmayan özelliklerden. Almak istediğiniz konut, krediye uygunluk özelliklerini taşıyorsa konut kredisine başvuru yapabilirsiniz.
AKRABADAN EV ALMAK
en akrabanızsa konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Yüksek tutardaki nakit ihtiyacını gidermek için böyle bir yönteme başvurulabildiğinden bunun önüne geçmek adına bankalar böyle durumlarda konut kredisi vermeye yanaşmıyor.
KREDİYİ ÇEKECEK OLAN KİŞİYLE İLGİLİ ENGELLEYİCİ DURUMLAR
Konut kadar krediyi çekecek kişinin de kredi çekebilmeye uygun olması gerekiyor. Buradaki temel koşul tabi ki kredi çekecek olan kişinin sigortalı bir işte çalışıyor olması. Bankalardan kredi çekebilmek için belgelenebilir geliriniz ve devam etmekte olan sigortanız olmalıdır. Gelirinizi belgeleyemiyorsanız kredi çekmeniz mümkün değildir.
Bankalar için önemli olan bir diğer kriter de kredi çekmek isteyen kişinin kredi notu. Bankalarla olan geçmişinize göre oluşan kredi puanınız, sizin kredi borcu ödeme konusundaki güvenilirliğinizi ortaya koyan bir puandır. Banka, kredi başvurusunu incelerken bu nota göre değerlendirme yapar. Kredi notunuzun yüksek olması, kredi alma ihtimalinizi de yükseltir.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.