REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Nazilli'de restoranda patlama: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti


Aydın Nazilli'de restoranda patlama: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Nazilli ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 1'i ağır 5 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Yaralılar hastanelere kaldırılırken itfaiye ekipleri binadaki yangını kontrol altına aldı. Patlamada hayatını kaybeden 7 kişiden 4'ünün kadın, 3'ünün çocuk olduğu öğrenildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili 10 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.



 Nazilli ilçesi Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi’nde, bir döner firmasına ait 2 katlı restoranın mutfak bölümünde saat 15.15 sıralarında gaz sıkışması sonucu patlama oldu. Patlamayla birlikte yangın çıktı. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Patlamada 7 kişi yaşamını yitirirken, yaralanan 1'i ağır, 5 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

TÜP DEĞİŞİMİ SIRASINDA PATLAMA

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan olayla ilgili yapılan açıklamada, "Saat 15.30 sularında İlçemiz Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi’nde bulunan restoranda tüp değişimi sırasında meydana gelen patlama sonucu 7 kişinin öldüğü, 1'i ağır 5 yaralanın olduğu olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmada 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir" denildi.

BAKAN KOCA: YARALILARIN TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlama sonrası yaralıların durumuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Aydın’da, bir patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Yaralılardan dördünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Halen entübe durumda olan bir hastamızda %80 yanık var, ilk müdahalenin ardından İzmir’e nakli yapılıyor" dedi.

YARALI YAKINLARININ ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Öte yandan, patlamada Mustafa Görkem Balkık (20), Cennet Yeldi (24), Merve Bayar (23), Osman Sakızcı (19), Hasan Pehlivan (41) yaralandı. Durumu ağır olan Cennet Yeldi, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.  Aydın Valisi Hüseyin Aksoy hastaneye gelerek yaralılar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların ve ölenlerin yakınları hastaneye akın etti. Ölenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yaralıların durumları hakkında bilgi almaya çalışan yakınlarının hastane önündeki endişeli bekleyişi devam ediyor.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.