REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Zakir Kaya Biyografisi



Kaya Haber Ajansı: Zakir Kaya


Kaya Haber Ajansı: Zakir Kaya'nın Medya Macerası
                          Halil İbrahim Kaya: KHA/ İZMİR.

 Zakir Kaya Biyografisi 'Güncel'

Kaya Haber Ajansı (KHA), Türkiye'nin önde gelen haber ajanslarından biridir. Kurucusu ve imtiyaz sahibi Zakir Kaya, Ağrı doğumlu bir gazeteci, yazar, araştırmacı ve kültür elçisidir. Zakir Kaya, 1963 yılında Ağrı'nın Eskiharman Köyü'nde dünyaya gelmiştir. İlköğretim eğitimini Ramiz Erdem İlkokulu'nda, Atatürk ortaokulu ve lise eğitimini Naci Gökçe Lisesi'nde tamamlamıştır. Azerbaycan Devlet Üniversitesi'nde Filolog Prof. Dr. unvanı almıştır. Azerbeycan gazeteciler cemiyeti üyesidir(2019 halen )


Zakir Kaya, Ağrı'da Küçük Sanayi Sitesi kurucularından, Ağrı MTK Başkanlığı ve Denetleme Kurul Başkanlığı yapmıştır. Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Vekilliği ve İl Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştur. Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevlerinde de bulunan Kaya, Ağrı'da ilk radyo evi kurucusudur.


2008 yılında İzmir'e yerleşen Zakir Kaya, yazılar yazmaya başlamıştır. Kaya Net Grubu'nu kurarak, kısa sürede medya devleri ile yarışır hale gelen 60 site, 22 Web TV, 2. haber ajansı, radyo ve dergiler kurmuştur . İzmir'de Kaya Haber Ajansı (KHA) imtiyaz sahibidir. Zakir Kaya, her yıl dünya çapında 100'lerce kişi ve kuruluşa ödül veren KHA Ajans'ın kurucu başkanı görevini yürütmektedir .


Zakir Kaya, çeşitli sivil toplum örgütlerinde basın danışmanlığı yapmaktadır. Yılın gazetecisi, Halkın gazetecisi seçilmiş, binlerce habere imza atmış, tiyatro ve sinema filmi yapmış, Arab'ın Türk'e Zulmü !, Karapapak Türkleri! Donuk hayaller! Sokak Romanı! Dua ve şiir kitaplarının sahibidir. Birçok Kitap Roman çevirileri yapmıştır; çevirileri Azerbeycan cumhurbaşkanlığı kütüphanesinde yerini almıştır ,  ayrıca Barış ödülü sahibidir. TRT Radyo-Avrupa TV, EGE WEB TV-onlarca TV kanalları ve Radyo programında yapımcılık Moderatörlük yapmıştır yapmaktadır, yüzlerce şiir kaleme almıştır. (Dünya Barış Elçileri Derneği) DBED Fahri başkanıdır.


Kaya Haber Ajansı (KHA), Zakir Kaya'nın medya macerasının sonucudur. Tarafsız, güncel ve kaliteli haberleriyle Türkiye'nin ve dünyanın gündemini takip eden bir haber ajansıdır. KHA Ajans'ın vizyonu; halkın haber alma hakkını sağlamak, doğru bilgiye ulaştırmak ve kamuoyunu aydınlatmaktır.


# Kaynakça


: https://www.kimnereli.net/zakir-kaya.html

: https://www.antoloji.com/uyeler/zakir-kaya/tanitim-yazisi/

: https://www.youtube.com/watch?v=kCpAFwdD1aw

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.