REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Başbakan Erdoğan'ı İzmir'de Kızdıran Hareket


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim kapsamında miting için gittiği CHP'nin kalesi İzmir'de halka sesleniyor.

Mitinge gelirken gördüğü bir manzarayı anlatan Erdoğan, "Gelirken bir bayan balkonda herhalde yanında kocası, orada eliyle öyle bir çirkin hareket yapıyor ki… İşte CHP bu. Ülkenin Başbakanı oradan geçiyor sen elinle kolunla o hareketi yapıyorsun. Sen bir bayansın ya, sen bir kadınsın… Ülkenin Başbakanı buradan geçerken sen o hareketi nasıl yaparsın! İşte CHP zihniyeti bu. Bunu bir erkek yapsa aklım erer de bir bayanın bunu yapmasını ben anlamıyorum. İşte 30 Mart bunun için çok önemli." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
"İzmir, güzel İzmirEge'nin incisi İzmir, Efeler diyarı İzmir, seni yürekten selamlıyorum İzmir. Ala, Balçova, Bayındır, BayraklıBergamaBeydağı,BornovaBuca sizleri kalpten selamlıyorum. ÇeşmeÇiğliDikiliFoça,GaziemirGüzelbahçeKarabağlarKaraburun sizleri muhabbetle selamlıyorum. KarşıyakaKemalpaşaKınık, Kiraz, KonakMenderes,MenemenNarlıdereÖdemişSeferihisar, Selçuk, TireTorbalıUrla, sizleri aşkla sevdayla selamlıyorum.
"BU DA MI MONTAJ?" okrasinin şehrisin İzmir. Merhum Adnan Menderes'in şehrisin.Ey İzmir, şu tarihi manzaraya bakın. Medya, bu da mı montaj, bu da mı montaj? Kes, kırp, istediğin gibi pazılları topla aldatamazsın.
İşte İzmir burada. Bu coşkudan, bu heyecandan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Başbakanı bağrına basan İzmir’e sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin.
Kardeşlerim, sevgili İzmirli'ler, şu muhteşem manzara neyi hatırlatıyor, biliyor musunuz? Yıl 1947, Basmane İstasyonundan Çankaya’ya kadar on binlerce İzmirli önemli bir kişiyi bekliyor. Tren Basmane İstasyonuna geliyor, Merhum Adnan Menderese ve merhum Celal Bayar, trenden iniyor. Öyle izdiham var ki, Konak meydanına zor ulaşıyorlar. Konakmeydanında, balkonda, on binlerce İzmirli’yi selamlıyor. Adnan Menderes, tebessüm ediyor, yanındakilerin yanaklarına gözyaşları dökülüyor. Birden polis, Menderes’i aşkla bağrına basan kalabalığa müdahale ediyor. Havaya kurşunlar sıkıyorlar. Kurşunlar Menderes’in bulunduğu balkona geliyor fakat Menderes eğilmiyor. Gözleri yaşlı, bakışları buğulu ama tebessüm içinde milleti selamlamaya devam ediyor. Celal Bayar, ceketini çekerek Menderes’e eğilmesini söylüyor. Diyor ki, Menderes: ‘Bu büyük milletin muhabbeti karşısında kurşun bize işlemez.’ İşte o imanla, o tutkuyla o muhabbetle, Menderes, İzmir’den başlayarak Türkiye’nin sevgilisi, Türkiye’nin sevgili başbakanı oluy 
Bugün gelirkenbir bayan balkonda herhalde yanında kocası, orada eliyle öyle bir çirkin hareket yapıyor ki… İşte CHP bu. Ülkenin Başbakanı oradan geçiyor sen elinle kolunla o hareketi yapıyorsun. Sen bir bayansın ya, sen bir kadınsın!Ülkenin Başbakanı buradan geçerken sen o hareketi nasıl yaparsın! İşte CHPzihniyeti bu. Bunu bir erkek yapsa aklım erer de bir bayanın bunu yapmasını ben anlamıyorum. İşte 30 Mart bunun için çok önemli."  arıyla ilgili talebini iletmeye çalışırken, "Ağustos’tan önce böyle bir şey yok. 10 bin atama yaptık. Ağustos'ta 40 bin atama yapacağız kaç kere söyledim."yanıtını verdi.  ti ortalığı karıştırmaktır. Kardeşlerim, bunların bu ülkede Dikili ağacı yok. İşte İzmir, buna hasret. Şu andaki bu muhteşem topluluk bunu söylüyor. Bunu konuşuyor. Kardeşlerim, biz inşa ediyoruz. Demokrat Parti’yi, Menderes’i, siyasetten, Türkiye’den hatta hayattan silmek, kazımak, temizlemek istediler. Onu sandıkta yenemeyince aynen bugünküKılıçdaroğlu gibi iftira attılar, tahriklere, gerilime ayrı ayrı başvurdular ama millet nezdinde itibarını yok edemediler. Şimdi iste CHP’nin başındaki bu zatta takiye var mı, yalan var mı, iftira var mı, fitne var mı, fesat var mı? Bundan bu ülkeye bir şey olmaz. Onun peşinden giden o yöneticilerden de bir şey olmaz. 
Ben size bir şey soracağım Allah aşkına İzmirli kardeşlerim, 27 Mayıs darbesinin arkasında kim vardı? Ondan sonraki darbelerin arkasında daCHP vardı. Değişen hiçbir şey yok. Demokrat Parti’yi kapattılar, Menderes’i ve arkadaşlarını idam ettiler ama yine de ne Menederes’i ne de onun millet aşkını silemediler. Kardeşlerim, Menderes ne diyordu biliyor musunuz? ‘Demokrat Parti’yi, bu memleketten silip süpürmede muktedirseniz, her vatandaşın, her Türk’ün kalbine ellerinizi sokup orada yanan hürriyet aşkını söküp çıkarınız’ diyordu. Partiyi kapattılar, Menderes’i idam ettiler ama milletin kalbindeki o hürriyet ateşini söndüremediler. Milletin kalbindeki o sevdayı söküp alamadılar. Merhum Menderes’i şu millete unutturamadılar. Bu millet idam edilen başbakanını unutmadı ama onu idam edenleri unu
ttu. Onları lanetle anıyor. Ne diyor, zalimler için yaşasın cehennem diyor."     .KAYNAK.HABERLER.COM

Haber: Başbakan Erdoğan'ı İzmir'de Kızdıran Hareket

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.