REKLAM ALANI

KHA HABERLER

batıdakiler doğuya doğudakiler batıya gidemedi

batıdakiler doğuya doğudakiler batıya gidemedi

EMNİYET Genel Müdürlüğü’nde (EGM) 2016 yılı genel atamaları kapsamında başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, başpolis memuru ve polis memuru rütbelerinde 38 bin 103 personelin atama ve yer değiştirme işlemleri yapıldı.

Ancak 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle emniyet müdürleriyle ilgili terfi ve atamalar durunca polisler görev yerlerinde kaldı. Batıdaki polisler doğuya, doğudaki polisler ise batıya gelemedi. 13 Ekim tarihinde atama kapsamında yeni görev yerlerinde iş başı yapmaları gereken polis ile müdürlerin terfi ve ataması yapılamadığı için yerlerinde kaldı. 

Genel atamalar kapsamında 24 Haziran’da 1’inci hizmet bölgesinden 2’nci hizmet bölgesine 23 bin 779 personelin, 2’nci hizmet bölgesinden 1’inci hizmet bölgesine 11 bin 655 personelin, 2’nci hizmet bölgesinden 2’nci hizmet bölgesine 1033 personelin atama işlemleri yapılırken, 29 bin 991 personelin ise erteleme (ipka) talepleri kabul edildi. Ayrıca 1’inci hizmet bölgesi il statüsüne geçen MalatyaKahramanmaraşTokat,RizeYozgat illerinden 1636 personelin de batı illerine ataması yapıldı. Toplamda ise başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, başpolis memuru ve polis memuru rütbelerinde 38 bin 103 personelin yeri değişti. 

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle amir ile müdürlerin terfi ve atamaları yapılamadı. Normal koşullarda temmuz ayında tamamlanması gereken terfi ve atamalar emniyet içindeki FETÖ soruşturmaları, ByLock listesindeki emniyet amir ve müdürlerin ayıklanması işlemleri nedeniyle gecikti. Bu nedenle 13 Ekim’de yeni yerlerinde göreve başlayacak doğudaki polisler batıya, batıdakiler ise doğuya gidemedi. 

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.