REKLAM ALANI

KHA HABERLER

'Üst akıl Karagöz-Hacivat oynatıyor'


'Üst akıl Karagöz-Hacivat oynatıyor'

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayarak, “Türkiye’yi hedef alan bütün terör örgütlerinin arkasında başka bir akıl var. O üst akıl karşımıza çıkamıyor, bunları Karagöz-Hacivat gibi oynatıyor” diye konuştu. Başbakan Yıldırım, dün İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin akademik yıl açılış töreninde özetle şunları söyledi:

SİZİNLE NAMAZ KILARLAR
“FETÖ birikimini yaptı, kendini gizleyerek 40 yıl çalıştı bekledi ve bir gün ansızın çıktı. Bize diyorlar ki niye önlem almadınız? Eğer silah çekerse, huzursuzluk çıkarırsa yani adını koyarsanız terör örgütüne önlem alırız. Peki en üst düzey bir komutanın yıllardır yanında taşıdığı özel kalemi, adeta nefes alışını verişini hisseden, her zaman yanında olan adam bir gün ‘Komutanım buraya kadar, sizi tutukluyoruz’ derse ne yaparsınız? Kapalı, saydam olmayan, ilişkileri net olmayan, amaç uğruna her şeyi mübah sayan alçak bir örgütten bahsediyoruz. Zaman zaman sizinle omuz omuza namaz kılar, başka yerde başka kılıkta görebilirsiniz.

HALKIN GÜCÜ TANKI YENDİ

ZAMANI MI AVUKATLIĞIN
Türkiye’yi hedef alan bütün terör örgütlerinin arkasında başka bir akıl var. O üst akıl karşımıza çıkamıyor, bunları Karagöz-Hacivat gibi oynatıyor. Bakın bölücü terörle FETÖ 15 Temmuz’dan önce bir araya geldiler. Darbe başarıyla sonuçlanacağından zerre tereddüt yoktu. Çünkü kaleyi içten fethettiklerini sanıyorlardı. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Her şey ellerinde, HavaKuvvetleri, Özel Kuvvetler, yargıda, bürokraside, iş hayatında, STK’larda her alanda müthiş bir yol aldıklarını düşünüyorlardı. Çıktılar meydana fakat bir şeyi unuttular, halkı unuttular, halkı. Halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir.
Bir mağdurluk edebiyatı tutturdular gidiyorlar. Bu darbeyi yapanlar mağdur da bu darbede geleceği karartılmaya çalışan millet mağdur değil mi? Asıl mağdur millettir. Milletin psikolojisi bozuldu. Ülkenin bütün değerlerini yerle bir ettiler. Dünyaya karşı görünümü ne hale getirdiler. Bunların sorumlularından hesap sorulmayacak mı? Zamanı mı bunların avukatlığına soyunmanın? Yeni bir darbe arayışına onları sokmak bu ülkeye hizmet değil, vatanseverlik hiç değil. Husumetlerimiz varsa, rakip olmuşsak ‘Aman fırsat elime geçti ben de bunları FETÖ sepetine koyayım, bu arada halledeyim’ diye bir şey yaparsanız, bunun çok büyük bedeli olur. Sadece vicdani değil hukuki bedeli olur. Adaletle davranacağız.” 'Üst akıl Karagöz-Hacivat oynatıyor'

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.