REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Zakir Kaya :"İnsan"Onların yanlışları aslında artılarıdır.












       İnsan kimyası çok farklıdır. Hiç bir test ve deneyler,pozitif sonuç vermez. Tamamen beyin harekete geçer ve kişiyi yönetmeye başlar.Algı sistemi onu kuracağı gelecek ile sınar. Kişiyi hayata hazırlar. Her zaman mağlup olan insanlar değil, düşünce sistemi olur. Aslında yine insandır kaybeden. Çünkü kendi beynini yönlendirir. Düşüncelerinin akışına gider. Bunun farkına varmak zordur. Kabullenmeyi sevmez her zaman kendi çıkarları doğrultusunda yaşamayı kabul ederler. Onların yanlışları aslında artılarıdır.
• İnsan buğulu bir yarendir. Kendini severken çok bencildir. Yine de en güzel sevgili kendisidir. Bir ayna bir insanı nasıl mı gösterir? Oldukça güzel.Herkes kendine göre güzel ve özeldir. O an ki görüntüsünü ayna yansıtır. Bir bakarsın yine bakmak istersin. Güzelliğine tutkundur insan. Kendi görüntüsü yani kendi aynasıdır. Görmek istediği o güzelliği izler. Eğer kalp nasır tutmuş ise, kalp taşlanmış bir şekilde katılaşır ise o güzellik alıcılığını kaybeder.
• Hiç kimse sevgi de sertliği ve katılığı hazmetmez. Kalbe dokunamayan insan,sevgi ruhunu da katleder. Bu da görüntü kirliliğine sebebiyet verir. İpler kopar, iletişim zayıflığı artar. Sonuç itibari ile kişiyi anlayabilmek oldukça güçleşir. Biz hayatımıza kader diyoruz. Ama aklımızın kaderimizin çizdiğini nedense hep unutuyoruz. Bu yüzden hep buğuluyuz.Kendimizi ara sıra şımartmak istiyoruz. Bu yüzden önceliği de hep kendimize veriyoruz



• Kim ne düşünürse düşünsün bizim önce kendimize ihtiyacımız vardır.Eğer kendimize iyi bakmaz isek kendimize kötülük yapmış sayılır, sağlıklı bir birey olmak yerine, psikoloji sorunlara sebebiyet vererek kendimiz hasta etmiş bulunuruz. Kişinin en iyi doktoru kendisidir. Egoyu bazen şımartmak gerekir abartmamak koşulu ile.
• Hayat kader arasında bir köprüdür. Yanlış yerden gelip köprüyü hiçe sayarsan kaderin dışına çıkmış olursun. Bu da kaderin sana attığı tokat olarak sana döner. Böyle bir baskıda yaşamak ve o darbeyi almak kimse istemez. Bütün bahanelerini artık bir tarafa bırakmalısın ki hayat sana zeminler oluşturmasın. Hatalarını örterek kadere yüklenmenin anlamı yok. Hatalarını örtmek yerine düzeltmeyi seçmek senin daha mantıklı olduğunu ispatlar. İşte bütün bu yaşananlar beyninin sana bırakmış olduğu izlerdir. Beyin insanın en önemli organıdır. Onu her şeyden önce iyi beslemek sağlıklı düşünmeye zemin hazırlar. Bu sağlıklı zemin zaman ile asfalta dönüşür ve beton olur. İşte o zaman hiç kimse seni deviremez. Güçlü yine sen olursun. Yeter ki sen beynini doğru zamanda kullanmasını bil.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.