REKLAM ALANI

KHA HABERLER

ŞEBNEM BURSALI: Sıra terör bağlantılı belediyelerde


   İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz 1 buçuk yıl içinde 2 kez Genel Kurul'da, 3 kez de Komisyon'da yaptığı konuşmalarda; CHP'yi özellikle DHKP-C terör örgütü ile arasına mesafe koymaları konusunda uyarmıştı. Hatta yaptığı konuşmalarda bu terör örgütünün CHP içinde çok etkili olduğunun tespit edildiğini de belirtmişti. Şimdi duyuyoruz ki; aralarında çok ama çok büyük CHP'li il ve ilçelerin de olduğu bazı belediyelerin DHKP-C ve FETÖ terör örgütleri ile yardım-yataklık ve destek verdikleri yönündeki iddialar ispatlanmış. Hatta, bu terör örgütlerinin üst düzey yetkilileri ile ilişkilerine yönelik veriler tespit edilmiş, savcılıklar da bunlara ilişkin soruşturmaların tamamlanmasını beklemişler.
Sonuç olarak; çok yakında yeni ve çok büyük gürültüler koparsa şaşırmayalım.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NU YALANLAYAN SAVCI KARARI
Malum 2019'da 3 seçim olunca partiler arası yarış da erken başladı. Bu sürecin bir de belediyeler üzerinden yürüyen gelişmeleri var ki; siyasetin yönünü zaman zaman daha da sertleştiriyor, daha da sertleştireceğe benziyor.
Son olarak CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında yürütülen soruşturmalar ve müfettişlerin görüşü doğrultusunda görevden uzaklaştırılmasıyla alevlenen tartışma... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki karşılıklı söz düellosu devam ediyor. Kılıçdaroğlu NTV'deki programda İlgezdi ile ilgili bütün iddiaların hepsinin mahkeme kararıyla takipsizlik kararı verildiğini iddia etmiş, canlı yayın sürerken Bakan Soylu attığı twitter mesajında, Kılıçdaroğlu'nun yalan konuştuğunu söyleyerek karşılıklı istifa restini çekmişti.
Şimdi gelelim son duruma;
Ataşehir eski Belediye Başkanı 32 konudaki soruşturma haricinde 11 ayrı konuda çok ciddi ilerleyen süreçte iki de somut gelişme var. Müfettiş raporlarında tespit edilen hususlar dışında ayrıca İlgezdi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan haksız mal edinme ile ilgili soruşturma kapsamında Anadolu 30. Asliye Ceza Mahkemesi nezdinde dava açıldı. İlgezdi'nin servetindeki 2 milyon 700 bin dolar, 7 milyon 560 bin TL, 18 bin euro ve 1 daire ile bin 564 metrekare alandaki evin kaynağının nasıl temin edildiğinin izah edilmediği tespitinden hareketle; savcı tarafından İlgezdi'nin sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevini üstlenmemesi gerektiği kanaati ile 5237 sayılı TCK 53. maddesi gereği KAMU HİZMETLERİNDEN YOKSUN BIRAKILMASINA KARAR VERİLMESİ talep edildi. Yani;
İlgezdi için İçişleri Bakanlığı'nın aldığı uzaklaştırma kararı SİYASİ değil tam tersine bizzat savcılık tarafından talep edildiği üzere HUKUKİ gerekçelere dayanarak alındı

GÜNÜN FOTOĞRAFI



Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yıllar önce dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in diğeri de geçtiğimiz gün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bakışları arasındaki benzerlik dikkatinizi çekmiştir.
Sezer uzun zaman önce köşesine çekildi, bugün kimse hatırlamıyor.
Bakalım Kemal Bey gelecekte nasıl hatırlanacak?

MALTA KÖŞKÜ BULUŞMALARI
Sultan Abdülaziz döneminde Malta'dan getirilen taşlardan almış ismini Malta Köşkü. 5. Murat bu köşkte alıkonulmuş, Mithat Paşa köşkün arkasındaki düzlükte kurulan çadırda yargılanmış. Bu tarihi köşk bundan sonra 2 ayda bir önemli buluşmalara evsahipliği yapacak. İlki geçen 2 hafta önce gerçekleşen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ düzenledi. AR-GE'den sorumlu Dağ, hem araştırma geliştirme hem de genç kuşak siyasetin temsilcisi olarak yeniliklerle fark yaratıyor. Siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve entellektüellerden oluşan gruplarla bir ay Malta Köşkü, diğer ay da Ankara Palas'ta düzenleyeceği toplantılarda, siyasetin ve gündemin ufkunu genişletmeyi, sorulara aydınlatıcı yanıtlar bulmayı ve buradan çıkan görüşleri raporlayarak AK Parti'nin rotasında bir yön belirlemeyi hedefliyor. İlk toplantıya Mehmet Emin Köktaş (akademisyen), Mahmut Arslan (Hak-İş Başkanı), Ülker Güzel (eski milletvekilibürokrat), Ahmet Nohutçu (akademisyen), Atilla Yayla (yazar), Mehmet Şahin, Halime Kökçe (gazeteci-yazar), Yalçın Akdoğan (milletvekili), Bilal Macit (milletvekili) ve Cengiz Aydoğdu (milletvekili) katıldı.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Yasama ve Yürütme ilişkisi ve yasamanın fonksiyonları ana başlığında tam bir beyin fırtınası yapıldı 3 saat boyunca. Ortaya çıkan fikirler ve öneriler tam bir manifesto niteliğinde ama yazmak için biraz daha bekleyeceğiz. Hamza Dağ'ı ve Malta Köşkü-Ankara Palas buluşmalarını izlemeye devam...

GÜNÜN SÖZÜ
Kış gelmek üzere. Oysa ki gönül kışa girmeye hazır değil... NAZIM HİKMET-KHA....
.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.