REKLAM ALANI

KHA HABERLER

TBMM KARIŞTI 4 YARALI VAR

TBMM Genel Kurulu'nda HDP'nin 'Paralel Yapı'nın araştırılması önergesinin bugün görüşülmesi önerisinde iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Tartışmalar bir süre sonra kavgaya dönüştü ve 4 milletvekili yaralandı.
 CHP'li Musa Çam sedye ile Meclis'ten çıkarıldı. Aykut Erdoğdu, Orhan Düzgün, Mahmut Tanal ve Ertuğrul Kürkçü'nün de tedavi altına alındığı öğrenildi.Musa Çam sedye ile çıkarılırken




Meclis'teki kapalı oturumda İç Güvenlik Paketi ile ilgili AKP'nin grup önerisi görüşülürken sert tartışmalar yaşandı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışmalarda yaralanan vekillerin fotoğrafları Twitter'dan paylaşıldı.HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, TBMM'deki kapalı oturumda yaşadıklarını, "Sebahat Tuncel'e gelen yumruğu engellemek isterken başamdan yaralandım. Tokmakla, çanla saldırdılar ve demir iskemleleri bize vurdular" dedi.


 Ertuğrul Kürkçü şunları söyledi: "AKP'yi vekiller bu iç güvenlik tasarısını genel kurula yarın olmadan bugün getirebilmek  için çok büyük çaba içindeydiler. Biz de usül açısından söz istedik. Ancak Meclis Başkanvekili AKP'li Ayşenir Bahçekapılı, HDP'nin Grup Başkan Vekili İdris Balukenyerine 
AKP'yi Elitaş'a söz verdi.

Buna tepki olarak Pervin Buldan ve Sebahat Tuncel kürsüye doğru yürüdü. İşta o anda AKP'li vekiller kitle halinde saldırdılar. Sebahat Hanım'a yumruk gelmesin diye araya girdim. Benim başımda sıyrım oluştu. AKP'liler ellerine ne geçerse onunla saldırdılar.
Başkanlık tokmağı ile Meclis çanıyla demir sandalyelerle vurdular. O çanı muhalefet vekillerinin kafasında gördüm. Meclis'te itiş kakış hep olurdu ama ben böylebişi hiç görmedim. AKP'yi vekiller yasayı çıkarabilirlerse emirlerindeki polis gücünü yaptıracaklarının demosunu sergilediler. Biz icraatlarının bir demosunu gördük. Ancak bu durum bizim bu pakete karşı çıkma gücümüzü artırdı."





                                                     Ertuğrul Kürkçü başından yaralandı.
KHA



Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.