REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Ankara'daki terör saldırısında 95 kişi hayatını kaybetti

ANKARA
Başkent'te gerçekleşen terör saldırısında ölenlerin adli tıp kurumundaki otopsi işlemleri devam ediyor. 
Sabah saatlerinde gerçekleşen bombalı saldırıda ölenlerin cesetleri, hastanelerdeki işlemler sonrasında Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığına getiriliyor.
Patlama olayını duyan ve yakınlarından haber alamayan çok sayıda kişi Adli Tıp Kurumu önünde toplanırken, burada bulunan yetkililerden bilgi almaya çalışıyor. 
Adli tıp kurumu bahçesine Yenimahalle Belediyesi tarafından iki çadır kurulurken, bekleyenlere yine belediye ekipleri tarafından sıcak çorba ve çay ikramında bulunuluyor. Türk Kızılayı Derneği de akşam saatlerinde havanın serinlemesi nedeniyle ölenlerin burada bekleyen yakınlarına battaniye dağıtımı gerçekleştirdi.
Otopsi işlemleri tamamlananların cenazeleri ise yakınlarının eşliğinde GATA ya da Başkent Üniversitesi Hastanesinin morglarına taşınıyor.
Bu arada Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığına gelen HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ da ailelerle görüşerek, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.


Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Ankara'daki patlamada 95 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.
ANKARA
Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının saat 23.10 itibariyle 95 kişi olduğunu bildirdi.  Terör saldırısında hayatını kaybeden 52 kişinin isimleri de açıklandı.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamada, saat 10.04'te Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı saldırılar sonrasında başlatılan soruşturma sürecinin devam ettiği belirtildi. 

Saldırıyı gerçekleştiren odakların tespiti ve bir an önce adalet önüne sevk edilmesi için gerekli çalışmalar yapılmakta olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

 "10 Ekim saat 23.10 itibariyle, menfur saldırı sonucu  48'i yoğun bakımda  246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olayda 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ankara genelinde 29 hastanede tüm birimlerimiz teyakkuz halinde görevlerinin başındadır. Acil hasta nakli ihtiyacı ihtimaline karşı 5 ambulans helikopter ve 1 ambulans uçak hazır bekletilmektedir. Patlama anından itibaren 57 ambulansımız görev yapmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespiti ve otopsi işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmektedir. Bu çerçevede otopsi işlemleri biten cenazeler gecikmeksizin ailelerine teslim edilmektedir. 10 cenaze ailelerine teslim edilmiştir."

Ayrıca açıklamada, "Devletimizin tüm birimleri yaşanan acının hafifletilmesi ve bir an önce cenazelerin ailelerine teslim edilmesi için azami çaba göstermektedir. Gerekli açıklamalar Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından yapılmaya devam edilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kere daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.
Kimlik tespit ve otopsi işlemleri tamamlananlar
Savcılık tarafından kimlik tespiti ve otopsi işlemleri tamamlanan ve isimleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca koordinasyon merkezine bildirilen 52 kişinin isimleri şöyle: 

"Abdülkadir Uyan, Metin Kürklü, Gökhan Akman, Orhan Işıktaş, Yılmaz Elmascan, Gökmen Dalmaç, Elif Kanlıoğlu, Hakan Dursun Akalın, Ersin Adsız, Ayşe Deniz, Fatma Esen, Gülbahar Aydeniz, Eren Akın, Canberk Bakış, Nizamettin Bağcı, Kasım Otur, Başak Sidar Çevik, Resul Yanar, Mehmet Ali Kılıç, Tekin Arslan, Sezen Vurmaz, Dilaver Kaharman, Umut Tan, Dilan Sarıkaya, Ali Kitapçı, İsmail Kızılçay, Muhammet Demir, Korkmaz Tetik, Onur Tan, Osman Erbasan, Emine Ercan, Vedat Erkan, Seyhan Yaylagül, Vahdettin Özgan, Selim Örs, Ali Deniz Uzatmaz, Firdevs Tat Dalmaç, Vedat Erkan, Günay Doğan, Berna Koç, Meryem Bulut, Binali Korkmaz, Feyyaz Deniz,  Mehmet Zakir Karabulut, Dicle Deli, Leyla Çiçek, Ebru Mavi, Ziya Saygın, Metin Peşman, Mesut Mak, Hacı Kıvrak ve Gözde Arslan."

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.