REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Berat Kandili Dua ve İbadetleri Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesi Berat gecesidir.

Berat Kandili Ne Zaman? İşte En Güzel Kandil Mesajları, Berat Kandili Dua ve İbadetleri




 Bu da 2015 yılı için 1 Haziran tarihine denk geliyor. Bu geceye Berat Kandili'de denir. Peki Berat Kandili nedir, nasıl ibadet edilir ve hangi dualar okunur merak edenler için tüm detayları bu haberimizde derledik. İşte en güzel kandil mesajları ve Beraat gecesinin anlam ve  Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan Berat Kandili Şaban aynın 14. Gününe denk gelmektedir. Bu da 2015 yılı için 1 Haziran tarihine denk geliyor. Ramazan ayı ise miladi takvime göre 18 Haziran’da başlıyor. Ramazan ayında ilk sahur 17 Haziran’da yapılacak ve 18 Haziran Perşembe günü oruç tutulacak. Böylelikle ilk teravih namazı da 17 Haziran’da kılınacak. Peki Beraat Kandili'nde yapılması gereken ibadetler ve okunması makbul olan dualar neler? Ayrıntıları haberimizden takip edebilirsiniz.

Müslümanlar bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır. Bu konuda İslam peygamberi Muhammed'in bir hadisi vardır: "Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur."

İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle de Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir.



Berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi mânâlara gelir. Berat Kandili, Allah'ın ekstra rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir.
Berat kelimesinin aslı ''Berâettir.'' Beraat sözlükte, ''bir zorluktan kurtarmak ve berî olmak'' demektir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.

Bu gecenin dört adı vardır; mübarek gecenin en meşhur adı ''leyle-i beraa'' (Berat Gecesi) olmakla birlikte ''leyle-i mübareke'', ''leyle-i rahmet'' ve ''leyle-i sakk'' isimleridir. Berat Kandili (Beraat Kandili) İslam dininde mübarek kabul edilen gecelerden biridir.
Her yıl Şaban ayının ondördüncü gününü onbeşinci gününe bağlayan gece Berat gecesidir.Mübarek Berat Kandili gecesini ibadet ile geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi vardır.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.