REKLAM ALANI

KHA HABERLER

"Şimdi 'makbul Kürt' üretmeye çalışıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi bölücü örgüt ve güdümündeki parti eliyle 'makbul Kürt' üretmeye çalışıyorlar. Kürt kardeşlerimin böyle bir zilletin içine itilmesine göz yummayacağız" dedi.

MERSİN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Cumhurbaşkanı halkla buluşuyor" programı kapsamında Mersinlilere hitap etti.
Tek parti döneminin özentisi içindeki bir partinin yeniden 1946 sandığını "hortlatmanın" gayreti içinde olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bilhassa doğu ve güneydoğu bölgelerimizdeki vatandaşlarımızı baskı altına alarak tehdit ederek kendilerinden başka kimsenin o sandıktan çıkmamasını sağlamaya çalışıyorlar. Seçim çalışmaları sırasında da bu faşist yüzlerini her fırsatta ortaya koydular. İşte bakıyorsunuz Güneydoğu'da, Şırnak'ta insanları öldürdüler. 50 kişiyi sokağa döktükleri insanlar vasıtasıyla öldürdüler. Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Sizi bu zalimlerin, bu faşist Kürtlerin elinden biz diğer Kürtleri kurtarmaya geliyoruz. Bizim mücadelemiz bu. Bunlar benim samimi Kürt kardeşlerimin dostu değil, onların dostu biziz, onlara hizmeti veren biziz."
"Kimseye hayat hakkı tanımayacaklarını gösteriyorlar"
Bu ülkede ayrım yapmadan yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdiklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şimdi de çıkmışlar, evleri işaretliyorlar. Biz, bu işaretleme işini tarihten hatırlıyoruz. Söze gelince mağdur insanların haklarını savunduklarını söyleyenler ellerine güç geçince kendilerinden başka hiç kimseye hayat hakkı tanımayacaklarını gösteriyorlar. Ey benim Kürt kardeşlerim, buradan açıkça söylüyorum, eğer bu seçimde bölücü örgüte ve onun güdümündeki partiye karşı güçlü bir duruş ortaya koymazsanız, inanın bana bunlar size hayatı zindan ederler çünkü bu zihniyet, sadece 1946 değil aynı zamanda 1990'ların zihniyetidir."
"Kürt kardeşlerimin böyle bir zilletin içine itilmesine göz yummayacağız"
Türkiye'de bir dönem tek parti eliyle "Makbul Türk" üretilmeye kalkıldığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Makbul Türk' neydi biliyor musunuz? Tüm değerlerinden kopartılmış, tarihine, kültürüne yabancılaştırılmış, kendi milletine küçümseyerek bakan bir dünya yurttaşı modeliydi. Milletimiz, rahmetli Menderes'e, rahmetli Özal'a, son olarak da bize verdiği destekle bu oyunu bozdu" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, şöyle devam etti:
"Şimdi de bölücü örgüt ve güdümündeki parti eliyle 'makbul Kürt' üretmeye çalışıyorlar. Peki, 'makbul Kürt' nedir? 'Kabe olarak Taksim'i bilen, Diyaneti kaldırmak isteyen, imam hatiplere karşı, Kur'an kurslarına karşı, elimde gösterdiğim Kürtçe mealli Kur'an'a karşı. Ve bütün bunların karşısında her türlü sapkınlığın yanında duran bir Kürt'tür.' Biz buna da izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin tarihinin, inancının, kültürünün ayrılmaz parçası olarak Kürt kardeşlerimin böyle bir zilletin içine itilmesine göz yummayacağız. Tek partinin 'makbul Türk' projesini başına geçiren bu millet, inanıyorum ki 'makbul Kürt' projesini de yerle yeksan edecektir."
"Pensilvanya bu seçimde çok aktif"
Erdoğan, "Bu defa hayret verici bir ittifak var, endişe veren koalisyonlar var. Biz, buna eski Türkiye koalisyonu diyoruz. Bu koalisyonda kimler var? Ana muhalefet, hemen arkasında milliyetçi iddiasındaki olduğu parti, onun hemen yanında da bölücü terör örgütün güdümündeki parti var" dedi.
Bunların, "ortada gözükenler" olduğunu, bunun dışında bir de "gözükmeyenler" bulunduğunu aktaran Erdoğan, "Bir de paralel örgüt. Pensilvanya, bu seçimde çok aktif. Dağ, taş dolaşıyorlar. Bu partilerin hepsiyle içli dışlı. Yeri geliyor, terör örgütüyle içli dışlı. Yeri geliyor milliyetçisiyle, yeri geliyor ana muhalefetiyle. Ama bunları o da kurtaramayacak" dedi.
"Anayasa'yı milletin değil vesayetin yapmasını istiyor"
Bu seçimlerde oyunun bir de dış ayağının var olduğunu ifade eden Erdoğan, Amerika ve İngiltere'deki bazı gazeteler ile dergilerin hep bir ağızdan aynı şeyleri söylediğini vurgulayarak şunları kaydetti:
"New York Times' diye bir gazete var, bu kimin nerede olduğunun göstermesi bakımından çok önemli. Şimdi gözü bize dikmişler, ya her yerin gazete olsa, her yerinden kin kussan avucunu yalarsın. 2011'de CHP'ye destek veren The Economist, bu dergi de bu defa bölücü örgütün güdümündeki partiye oy verme çağrısı yapıyor. Aynı şekilde The Guardian Gazetesi de 'Türkiye'de Anayasa değişsin ama bunu Erdoğan yapmasın' diyor. Yani Türkiye'de Anayasa'yı milletin değil bugüne kadar olduğu gibi yine vesayetin yapmasını istiyor."
Muhabir: Ferdi Türkten, Yeşim Sert Karaaslan, İlhan Toprak, İsmail Çimen, İlkay Güder

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.