REKLAM ALANI

KHA HABERLER

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik topçu ateşini kesmesini istedi

AB Güvenlik ve Dış Politika Yüksek TemsilcisiFederica MogheriniTürkiye'ye çağrıda bulunarak, Suriye'de YPG güçlerine yönelik bombardımanın durdurulmasını talep etti.
"KESİNLİKLE BEKLEMEDİĞİMİZ BİR ŞEY"AB'den Türkiye'ye Suriye Çağrısı: Top Atışını Kesin
AB dışişleri bakanları toplantısı öncesinde açıklama yapan Mogherini, Suriye'de çatışmaların durdurulması kararı alındığını ve tüm tarafların buna uymasını beklediklerini söyledi.

Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Suriye'ye birlikte müdahale edebileceğini açıklaması veTürkiye'nin Suriye'deki bazı bölgeleri toplarla vurduğunun hatırlatılması üzerine Mogherini, "Birkaç gün önce Türkiye de dahil olmak üzere hepimiz bir masa etrafında oturduk ve çatışmaların durdurulması için atılacak adımları ele aldık. Fakat alanda bunun tersi yönde bir eğilim kesinlikle beklemediğimiz bir şey." ifadelerini kullandı.
"SOĞUK SAVAŞ ATMOSFERİ GÖRMÜYORUM"

Mogherini, Rusya Başbakanı Dimitry Medvedev'in 'Soğuk Savaş'a dönüyoruz' uyarısının hatırlatılması üzerine, böyle bir atmosfer görmediğini dile getirdi.

AB Dönem Başkanı Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Bert Koenders de tüm tarafların 'çatışmaların durdurulması' planına destek vermesi gerektiğini söyledi

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.