REKLAM ALANI

KHA HABERLER

ERMENİ DİASPORA’NIN KARANLIK YÜZÜ,’’ONURU KIRILMAK İSTENİLEN TÜRKİYE’


ERMENİ DİASPORA’NIN KARANLIK YÜZÜ,’’ONURU KIRILMAK İSTENİLEN TÜRKİYE’

Hasan Alparslan

  • ANADOLU BASIN YAYIN BİRLİĞİ'de KURUCU VE 1.DÖNEM GENEL BAŞKAN,YAŞAM BOYU ONURSAL GENEL BAŞKAN.

ERMENİ DİASPORA’NIN KARANLIK YÜZÜ,’’ONURU KIRILMAK İSTENİLEN TÜRKİYE’’..

"ERMENİLERİN yüzyıllar boyu beraber yaşadığı insanlarımıza ve AZARBAYCAN-HOCALI da Rusya’nın desteğiyle yaptığı hunharca katliamının, zalimliğinin, ZULMÜN ÜN ve ihanetinin bedelini ödemeleri gerekirken, sözde Ermeni soykırımı yapıldığını iddia etmeleri ise Ermenin yalanı, iftirası ile ikiyüzlülük oyunundan başka bir şey değildir.

Osmanlı'nın hem doğuda hem de Birinci Dünya Savaşında kaybetmelerinin iki nedeni vardı. Enver Paşa'nın yanlış politikasıyla Sarıkamış dağlarında 90 bin askerimizin donarak ŞEHİT olmaları. İkinci neden ise; Ermeni ayaklanmasıydı.

Birinci Dünya Savaşı tehditleri ortaya çıktığında ve Osmanlı ordusu seferberlik ilan ettiğinde Osmanlı topraklarında Osmanlı'nın koruması altında yaşayan ve tebaası olan Ermenilerinde aslında askere yazılmaları gerekiyordu. Osmanlı ordusu Hopa, Erzurum, Hınıs, Van bölgelerinde çağrıya uymayarak hiçbir Ermeni'nin askere katılmadığını gördü. Katılan birkaç avuç Ermeni ise de daha sonra firar ettiler. Osmanlı'ya ihanet için çeteler kurdular, eşkıya çeteleri oluşturdular. Kilikya'nın isyancıları ile birleştiler. Yıllarca üzerinde yaşadıkları topraklara saldırdılar. Doğu Anadolu'da Ermeni çeteleri Osmanlı'ya karşı gerilla savaşı başlattılar. Ayrıca, komitalar oluşturarak insanlarımıza eziyet, zulüm yaparak zalimliğin en büyük acımasızlığını yaptılar. Rus işgal güçlerinde birlik oluşturdular. Binlerce insanımızı katlettiler, köyleri yaktılar, kadınlara tecavüz, çocukları da süngüden geçirdiler, yaptıkları kıyımlarla toplu mezarlara gömdüler.

Osmanlı topraklarında yaşayan Ermenilerin, kin ve nefretle Ermeni isyanını başlatması, Van ilimizin Ermenilerce işgal edilmesi ile Mayıs 1915'te TEHCİR yasası oluşturularak Ermeniler zorunlu göçe tabi tutuldular. Sözde Ermeni soykırım uydurmasıyla oluşturulan; Ermeni Diasporası'nın planları yüzyıldır değişmedi. Doğu Anadolu'da ve Güney Kafkaslarda bir Ermenistan kurmak istiyorlar, buralarda yaşayan halkın hilafına ihanetçi Ermeniler planlarını gayet net bir şekilde ortaya koydular.Planlarına göre; öncelikle Türkiye Cumhuriyeti bir Ermeni soykırımı olduğunu itiraf edecek ve özür dileyecek. İkinci olarak Türk devleti tazminat ödeyecekler. Üçüncü olarak da bir Ermeni devleti kurulacak, bu devletin sınırları Erzurum ve Van'ı kapsayan toprak bütünlüğünü içine alacak şekilde yeniden oluşturulacak.

Ermeni Diasporası'nın 1915'deki politikası bu idi. Bugünde, yarında sözde soykırım teranesi ile oyunları oynayacaklar. Ermenilerin asılsız, uydurma isnatları gerçekle bağdaşmayan tutum ve davranışlarını çok iyi bir şekilde anlamamız lazım. Bu iddialar, hiçbir zaman tarihe dayanmıyor. Çünkü ayaklanmacılar, isyancılar, ihanet çeteleri, zulüm eden zalim Ermeniler 900 yılı aşkın bir süre Türk halkıyla huzur içinde yaşadılar. Türklerle aynı kültürü paylaşmışlardı. Ermeniler, Osmanlı sistemine gayet iyi entegre olmuştu. Ermenilerin çoğu Türkçe biliyordu. Türklerle aynı yemekleri yiyor, aynı müziği dinliyor, aynı tür evlerde yaşıyorlardı. Ermeniler, yüzyıllardır.

Doğu Anadolu'da çoğunluk değil, küçük bir azınlıktı. İhanetlerin bedeli TEHCİR olmuştur.
Sözde soykırım safsatası somut olmayan soyut, uydurma iddiasının ötesine geçmemesine rağmen ideolojiye dayandırılan bu hareketleri 1915'te aynıydı. 1985'te aynı, 2014'de de aynı olacak ve bu her yıl tekrarlanacaktır. Tarih ne olursa olsun Ermenilerin Ruslarla birlikte yaptıkları ve çetelerinin zalimce katliamları sonucu dedelerini, ana-babalarını, çocuklarını, eşini kaybeden halkımızın hakları ise ne olacak?..

İktidarın girişim ve uğraşları şimdiye kadar uygulamaya sokulmayan ve 1915 yılında Ermeni göçü sırasında yaşanan olayları soykırım olarak kabul edilen tasarı Amerika Temsilciler Meclisi'nde gündeme gelmedi ama.... Tasarının getirilmesi için Ermenilerin boş durmayacakları, yine de unutulmamalıdır.

Zaferle sonuçlanan Türk Kurtuluş Savaşı sonunda imzalanan Lozan Antlaşması ile Anadolu toprakları üzerindeki emellerini gerçekleştiremeyen ve istediklerini elde edemeyen başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere; ülkemiz üzerinde emelleri olan devletler Ermenilerin ileri sürdükleri sözde soykırım yalanını kullanarak devletimizi kendi dış politik amaçları doğrultusunda kullanmak istemektedirler. Bu ülkelerin parlamentolarında kabul edilen Ermeni Soykırım Tasarısının her yıl Amerika Temsilciler Meclisinde görüşülmesi ve bunun bir tehdit gibi kullanılması TÜRK MİLLETİ'NİN onurunu kırmaktadır.

Ermeni Diasporasının amacı Ülkemizi, dünya’da küçük düşürmek ve soykırımcı millet yakıştırmasıyla mahkûm ettirmektir., Karanlık planları ve iki yüzlülükle oynadığı oyunlarla sözde soykırım tasarısını kabul eden batılı devletlere ve tasarıyı her yıl gündemine alan Amerika’ya sözümüz, zenginliğimizin TÜRK MİLLETİ’NE mensubiyet olduğu, milli kimlikle sorulan sorulara Kürt ya da Türk veya annesinin Ermeni olup olmamasının pek bir şey ifade etmediğini savunan (O,Yoz siyasi…Kılıçtar oğlu…) ve sessiz kalanlarla değil, milletimizin gurur ve HASLETİ ile yola çıkanlarla birleşip, bütünleşerek, birlikte Ermeni Diasporasının hain planlarını ve ikiyüzlülük oyunlarını bozmak ve de karanlık yüzünü yırtmak lazım. Saygılarımla..

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.