REKLAM ALANI

KHA HABERLER

ATATÜRK’ÜN YOKEDİLEN PARTİSİ,’’ CHP ‘’..



ATATÜRK’ÜN YOKEDİLEN PARTİSİ,’’ CHP ‘’..





TÜRKİYE Cumhuriyetinin kurucusu ve Türk Milletinin lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün şekillendirmeye ve geliştirmeye çalıştığı Türk Devleti ve Milleti ile ters düşecek bir tutuma girmediği, aksine milletin değer yargılarını aynen paylaştığı görülür.

---Reform niteliği taşıyan halka dayalı bir idari yapı ile toplumların bilim ve teknolojilerine sahip çıkma, ilmi ve teknolojik gelişmelere ayak uydurma, Türk Milletinin bütün fertlerinin huzurlu ve güven içerisinde yaşamlarını sağlama, ortaya koyduğu Misak-ı Milli tespitiyle Türkiye’nin dikkatli bir şekilde büyümesi ve mirasa sahip çıkması...

---Türk Milletinin ilmi ve teknik alanda gelişmesinin önündeki engellerin kaldırılması kadınlarımıza karşı da tavır alınmasının engellenmesi...

---Türkiye’de yalnızca Hıristiyan ve Musevilerin azınlık olduklarını milletlerarası antlaşma ile onaylatması, ülkede yaşayan her ferdin Türk kimliği ile tanınması...

---İslâmi konularda asla olumsuz bir tavır almaması, üstelik Türk Milletinin İslâm’ı doğru bir şekilde öğrenmesi yönünde büyük çabalar sarf etmesi...

---Türklüğü, Türk dünyası hakkındaki hedefleri Atatürk’ün bazı özelliklerini görmek, onu tanımak ve kurduğu Cumhuriyet Halk Fırkası’nın hangi temeller üzerine oturtulduğunu anlamak açısından yeterlidir.

Ne var ki; Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin Atatürk’ün kurduğu partinin yapısını erozyona uğrattıkları ve Atatürk’ün sahip çıktığı değerlere ters düştükleri görülmektedir.

Atatürk’ün ölümünden sonraki tarihten itibaren Atatürk ve fikirleri yok sayılmış, türetilen fikirler Atatürk’ün fikirleri gibi kabul edilmeye başlanmıştır..

Bazı fikir ve düşünceler Atatürkçülük gibi lanse edilerek Türk Milletinin bütün değerlerine karşı bir mücadele başlatılmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, milletin değer yargılarına karşı olması yanında, Türk Milletine ve devletine karşı açıktan tavır aldığı aşikâr kişilerle birlikte hareket etmesi de düşündürücüdür.

Ergenekon ve KCK soruşturmalarıyla büyük bir fırsat yakalayan Türkiye; on üç yıl önce Susurluk’ta, beş yıl önce Şemdinli’de kaçırdığı fırsatı bu kez heba etmemelidir ki, Ergenekon davası ve yakın geçmişiyle, antidemokratik sistemlerle yüzleşmesi gerekmektedir.

Ülkemizin huzur ve istikrarına her ahvalde set koymak isteyen Ergenekon sanıklarının avukatlığına soyunması ve Silivri sanıklarını CHP çatısı altında dokunulmazlık zırhına büründürmek için kucak açan siyasi yapı CHP’nin lideri…

Kurtuluş Savaşında Ankara’nın yakınındaki Polatlı’da bomba sesleri yankılanırken dahi dağılmayan Atatürk’ün oluşturduğu milli irade ve milli hâkimiyetin kutsal çatısı TBMM’ni boykot eden ve yemin etmeme zayıflığını gösteren hareketler sergileyenlerin mayası:
Atatürk’ü yok sayıp, başkalarının uzun vadeli hayallerinin hayata geçirilmiş halidir. Bunların, kimlerin hayali olduğu yüzlerinden düşürülen maskelerin ardında sırıtan yüzlerde görülmektedir.

Günümüzün CHP’si elini attığı her yer sanki virane diyarlara dönüşmüş, örümceklerin sardığı terk edilmiş ve unutulmuş harabelere benzetilmektedir.

Halkın demokratik beklentisi ise... Yok, olmaya doğru giden CHP ümit edilir ki; Atatürk’ün fikirlerine ve icraatlarına uygun bir hale gelir. Türk milleti ile kucaklaşır, Atatürk’ün ideali olan müreffeh Türkiye’sine katkıda bulunur. Milletin hassasiyeti, duyguları ve değerleriyle kavga etmez, zararlı fikirli ve filli insanları ve devletleri kucaklamaktan vazgeçer.

Günümüz CHP’si ümit edilir ki; Atatürk’ün ideolojisine yaklaşır, kabullenir ve Türk milletinin ancak dini ve milli değerleriyle ve bütünlüğüyle varlığını devam ettirebileceğini anlar. Aksi takdirde bu sorumlulukların altında yok olacağını görmesi gerekir.

Cumhuriyet Halk Parti liderinin, milletin değer yargılarına karşı olması yanında, Türk Milletine ve devletine karşı açıktan tavır aldığı aşikâr kişi ve kurumlarla birlikte hareket etmesi, hatta hükümet’e muhalefet; ülkemizi dış devletler de, Çin’de ve Sosyalist Enternasyonal toplantısında eleştirmesi, Siyonist İsrail ile Beşer ESAD’ın sözcülüğünü yapması da düşündürücüdür.

Günümüz CHP’si ümit edilir ki; Atatürk’ün ideolojisine yaklaşır, kabullenir ve Türk milletinin ancak dini ve milli değerleriyle ve bütünlüğüyle varlığını devam ettirebileceğini anlar.,,, Aksi takdirde bu sorumlulukların altında ezilmeye mahkûm olacağını görmesi gerekir.

Çünkü… Bu millet, Mustafa Kemal Atatürk’ün milli ve manevi değerlerle kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin, oy kaygısıyla yok edilişini görüyor… Saygılarımla.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.