REKLAM ALANI

KHA HABERLER

İzmir :30 ilçede Belediye Başkanlığı için adaylık patlaması


İzmir :30 ilçede Belediye Başkanlığı için adaylık patlaması


CHP İzmir’de çok sayıda partili belediye başkanı olmak istediği ilçelere giderek başvuru yaptı.Adeta aday adayı patlamasının yaşandığı İzmir’de sürprizlerde vardı. 30 ilçede başkanlık koltuğuna toplam 189 partili talip oldu
30 ilçede Belediye Başkanlığı için adaylık patlaması

CHP Genel Merkezi’nin 2014 yerel seçimlerinde aday adayı olmayı düşünen partililer için açıkladığı başvuru süresi doldu.CHP’nin kalesi olarak lanse edilen İzmir’de aday adayı patlaması yaşandı. Çok sayıda partili, belediye başkanı olmak istediği ilçelere giderek başvuru yaptı.SÜRPRİZLER VAR!
CHP’de belediye başkanlığına en fazla talibin çıktığı ilçe Buca oldu. Mevcut Başkan Ercan Tatı’ya 15 isim rakip oldu. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise hafta sonu gittiği Ankara’da Büyükşehir Beleidye Başkanlığı için başvuru dosyasını Genel merkeze teslim etti. Tartan, Konak için ilçe başkanlığına bir başvuruda bulunmadı. Hiçbir başvurunun yapılmadığı ilçe ise Seferihisar oldu. İsmi Büyükşehir için geçen mevcut Başkan Tunç Soyer twitter üzerinden yaptığı açıklamada Büyükşehir için topu Ankara’ya atarken Seferihisar belediye başkan aday adaylığı için de başvuru yapmadı. Beydağ’da ise mevcut başkan Süleyman Vasfi Şentürk dışında aday adaylığı başvurusu yapan olmadı. Ödemiş’te belediye başkan aday adaylığı için istifa sürecinde görevinden ayrılan Ödemiş eski İlçe Başkanı Mehmet Eriş sürpriz bir kararla başvuru yapmadı. Eriş, “ Partim için en doğru kararı verdim” dedi.


İLÇELERDE KİMLER BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDU?

ALİAĞA

Aliağa’da geçtiğimiz yıl yaşını ve sağlık problemlerini gerekçe göstererek ‘bir dönem daha yokum’ açıklaması yapan Belediye Başkanı Turgut Oğuz sürpriz bir kararla 2014 için yeniden göreve talip oldu. Özlem Şan Oğuzhan, Hakkı Ülkü, Tolga Sezer, Barış Eroğlu, Hayal Han ve Tamer Karaman Aliağa belediye başkan aday adaylığı dosyalarını ilçe başkanlığına teslim etti.

BALÇOVA

Balçova'da mevcut belediye başkanı Mehmet Ali Çalkaya’ya , Semra Aksakal, Hüseyin Çorlu,İsmail Yıldız, Selma Savaş Bektaş, Şenol Aslanoğlu, Ergin Akman ve Ali İhsan Ülker rakip oldu.

BAYINDIR

Bayındır'da eski ilçe başkanı Hüseyin Tamer Yanık ve Ruhi Akşan başvuru yaptı.

BAYRAKLI

Bayraklı’da Başkan Hasan Karabağ, "Yeniden varım" dedi. Serdar Sandal, Yüksel Türker, Pınar Susmuş, Ayşe Yurdakul, Kara Ege, Metin Güler, Murat Haluk Öncel, Gönül Ateş ve Mehmet Yılmaz 
Karabağ’a rakip çıktı.

BEYDAĞ


Mevcut Belediye başkanı Süleyman Vasfi Şentürk koltuğa yeniden talip oldu.Şentürk dışında imse başkanlık için başvuru yaptı.

SEFERİHİSAR

İsmi Büyükşehir için geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer,Büyükşehir Beleidye Başkanlığı için ‘ görev verilirse yapılır’ dedi topu Ankara’ya attı. Soyer Seferihisar ilçe başkanlığı için de aday adaylığı başvurusu yapmazken ilçede belediye başkanlığına talip olan kimse çıkmadı. Görevinden aday adaylığı sürecinde istifa eden eski ilçe başkanı Hüseyin Ercan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı oldu.

BERGAMA

Bergama'da, mevcut Başkan Mehmet Gönenç ile ilçe eski Başkanı İdris Yavuz Yılmaz başvuru yaptı.

BORNOVA

Bornova'da mevcut Başkan Kamil Okyay Sındır, Enver Dündar,Olgun Atila,Mustafa İduğ, Onur Koçanalı, Ali Darcan, Selma Nalbantoğlu, Günay Erdoğan resmen aday adayı oldu.

BUCA

CHP’nin en tartışmalı ilçeleri arasında yer alan Buca’da Ercan Tatı göreve yeniden talip olurken çok sayıda isim de aday adaylığı başvurusu yaptı. Necati İmam, Ali Hıdır Uludağ, Levent Köstem, levent Piriştina, Muhlis Özçelik, Hasan Nebi,Mehmet Süne, Remzi Akdemir, Ali Rıza Kaya, Zekiye Seda Sönmez, Ayten Karadağ, Güngör Kaya, Mustafa Oktay Korkmaz, Şerif Özsakarya ve Aysun Önal Uyar Tatı’ya rakip oldu. Bu ilçede meclis üyesi olabilmek için 205 başvuru oldu.

ÇİĞLİ

Çiğli'de Başkan Metin Solak dışında Gürbüz Bal, Aziz Buğa, Hasan Arslan, Figen Erol, Behçet Köymen, Ali Talak, Ester Bulut, Barış Ballıkaya, Birol Soylu, Ali Rıza Koçer ve Mustafa Doğan aday adaylığı dosyalarını ilçe başkanlığına teslim etti. Meclis üyesi olabilmek için 100 başvuru yapıldı.

KARABAĞLAR

Karabağlar'da Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’e Yusuf Boytaş, Ali İhsan Yıldız, Fahri Elmas, Adnan Kavur, Erkan Büyükkaya,Şehmus Kayapınar, Bedri Sertel, İbrahim Kılıç, Süheyla Akıncı ve Salih Erkek rakip oldu.

ÇEŞME

Çeşme'de mevcut başkan Faik Tütüncüoğlu’na, Muhittin Dalgıç, Hakan Kerman, Muharrem Ekrem oran, Hakkı Berksu,Hakan Dolakay, Mehmet Görgün, Erkan Sevinç,Hüseyin Reşat Akbaykal,Kadriye Gezer, Naime Hoş, Ahmet Macunluoğlu ve Mürsel Şahin rakip oldu.

DİKİLİ

Dikili'de İsveç’ten dönen Dikili Belediye eski Başkanı Osman Özgüven'in mahkemesi devam ederken Özgüven başvuru yapmadı. Dikili’de Özgüven'in koltuğunu bıraktığı Başkan Vekili Altıparmak'ın oturduğu göreve talip olurken, Rıza Gök, Şerafettin Zeyrek, Sema Akıncıi İsmail Tınay, Saygın İkiz, Veli Karaman ve İhsan Üntaş belediye başkan aday dosyasını teslim etti.

FOÇA

Mevcut Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın göreve bir kez daha talip olduğu Foça’da eski İlçe Başkanı Osman Mert ve Celal Çankaya da aday adayı oldu.

GAZİEMİR

Gaziemir'de mevcut Başkan Halil İbrahim Şenol, Yüksel Demirsoy, Düriye Taş, Bülent Zengin Obuz, Fikret Kar, Mehmet Yıldırım ve Serdar Yılmaz belediye başkanlığı için aday adaylığı dosyası teslim eden isimler oldu.

GÜZELBAHÇE

Güzelbahçe'de mevcut başkan Mustafa İnce, İlhan Pınar, Ertan Avkıran, Uğur Yelekli, Mustafa Gürkan, Cem Yıldırım başkanlık için aday adayı oldu.

KARABURUN

Karaburun mevcut başkan Serdar Yasa aday adaylığı dosyasını teslim ederken, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye meclis üyesi Ergin Ayvaz ve eski ilçe başkanı Mesut Karaoğlan da aday adaylığı dosyalarını ilçe başkanlığına sundu.

KARŞIYAKA

Karşıyaka'da mevcut Başkan Cevat Durak üçüncü dönem için ‘varım’ derken Cihan Türsen, Günsel Sağlam, Müjdat Ünsalan, Talat Ünlü, Hüseyin Mumcuoğlu ve Metin Erten aday adayı oldu

KONAK

Aday adayı bolluğunun yaşandığı Konak’ta Özgün Utku, Nilay Kökkılınç, Hüseyin Mutlu Akpınar , Sedat Uzunbay ,Tayfun Emre, Ahmet Sarışın, Murat Bakan, Kemal Karataş, Muhsun Kurt ve Cenap Börühan belediyeyi yönetmeye talip oldu.

KEMALPAŞA

Kemalpaşa'da Rıdvan Karakayalı’ya adaşı Rıdvan Üreten, Mükremin Zülkadiroğlu ve Metin Aras rakip çıktı.

KINIK

Kınık'ta mevcut başkan Süleyman Kaya dışında Ahmet Özkan ve Mehmet Çetinkaya aday adayı oldu.

KİRAZ

Mevcut Başkan İsmet Korkmaz’a eski ilçe başkanı Pilot Zeybek rakip çıktı.

MENDERES

Menderes'te de aday adayı bolluğu yaşandı. Belediye Başkanı Ergun Özgün ‘yeniden varım’ derken Salim Sezgin, Neşe Doğru Söz, Urkiye İnal,İbrahim İbreşoğlu, Halil Taşkıran, Ertan Özkapı, Efkan Gözen, Süheyla Akıncı, Erol Mutlu, Mustafa Öztürk, Mehmet Sinan, Arif Ekti ve Haldun Ertok da başkanlık koltuğu için aday adayı oldu.

MENEMEN

Menemen'de mevcut başkan Tahir Şahin’e, Seyrek eski belediye başkanı Nurgül Uçar ve Ömer Güney rakip çıktı.

NARLIDERE
Narlıdere'de mevcut başkan Abdül Batur dördüncü dönem için yeniden başvuru yaparken, Hasan Aydoğan, Gökhan Bal ve Engin Önen de aday adayı oldu.

ÖDEMİŞ

Ödemiş'te mevcut başkan Bekir Keskin dışında Uğur Bayrakçı aday adayı oldu.Aday adayı olmak isteyen parti yöneticilerine yönelik açıklanan takvim sürecinde Ödemiş İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Mehmet Eriş sürpriz bir kararlar aday adaylığı başvurusu yapmadı. Eriş, “ Parti için daha yararlı olacağını düşündüğüm bir karar Aldım” dedi.

SELÇUK

Selçuk'ta mevcut başkan Vefa Ülgür’e İbrahim Adıgüzel, Sebahattin İzcioğlu, Metin Çıtak, Hasan Uysal, Nuriye Çiğdem ve Özcan Işık rakip oldu.

TİRE

Tire'de geçtiğimiz günlerde DP’den istifa ederek CHP’ye geçen belediye başkanı Tayfur Çiçek aday adaylığı başvurusunu yaparken, Ali Doğu, Mustafa Güngör, Nihat Koç, Emel Denizaslanı ve Hüseyin Hapçı da koltuğa talip oldu.

TORBALI

Torbalı'da; mevcut Başkan İsmail Uygur aday adayı oldu. Uygur’a rakip olan isimler Hakkı Güney ve Fikret Akyüz

URLA

Urla'da ise mevcut Başkan Selçuk Karaosmanoğlu dışında Murat Gül, Sibel Uyar, Burak Oğuz, Bülent İlhan ve Bülent Baratalı aday adayı oldu
.

kaynak:SERCAN AVCI/HABER egepostasıSERVİSİ - 

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.