REKLAM ALANI

KHA HABERLER

TSK’nın gıda ihalesine 45 gözaltı

TSK’nın gıda ihalesine 45 gözaltı

TSK’nın gıda ihalesine 45 gözaltı

Aralarında üst düzey subayların da bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı.
İSTANBUL’un AnadoluYakası’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gıda ihalelerinde usulsüzlük yapan bir şebekeye operasyon düzenledi.
Baskınlarda 45 sivil ve 17 asker olmak üzere toplam 62 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 1 albay da var.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu dün şafak vakti başladı. Cumhuriyet savcılığına yapılan bir şikayet üzerine harekete geçen Mali Şube ekipleri, Anadolu Yakası’ndaki askeri birliklerin gıda ihalelelerinde yolsuzluk yapıldığını belirledi. Teknik takip sonucu dev boyutlu vurgunlar yapan şebekede memurlar ve yüksek rütbeli askerlerin bulunduğunu da tespit eden görevliler, operasyon kararı aldı.
Bunun üzerine büyük bir bölümü Kadıköy, Kartal, Maltepe’de bulunan adreslere baskınlar düzenlendi. Merkez Komutanlığı’na bağlı ekiplerin de katıldığı baskınlarda 45′i sivil, 17′si asker olmak üzere 62 kişi gözaltına alındı.
Şebekenin sivil kanadı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alırken, askeri şüpheliler Merkez Komutanlığı’na götürüldü.
Gözaltına alınan askerler arasında 1 albay  olmak üzere çok sayıda rütbeli muvazzaf subayın olduğu belirtildi. Operasyonların genişleyerek devam etmesi bekleniyor.
Sözcü

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.