REKLAM ALANI

KHA HABERLER

CHP'li kadınlar belediye başkanı olursa ilk ne yapacak?

CHP'li kadınlar belediye başkanı olursa ilk ne yapacak?

CHP İzmir’de belediye başkan aday adaylığı için başvuran partili kadınlar sahada non-stop çalışırken, Ege Postası’na, belediye başkanı koltuğuna oturmaları halinde ilk olarak yapmak istediklerini anlattılar.


CHP'li kadınlar belediye başkanı olursa ilk ne yapacak?
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki ziyaretlerinde ‘İzmir’de kadın belediye başkanı olmalı’ açıklamaları sonrası gözler 2 Eylül sürecinde başvuru yapacak partili kadınlara çevrilmişti.CHP İzmir’de Büyükşehir ve 30 ilçe belediyesi için toplam 31 kadın aday adaylığı başvurusu yaptı.

Sahada çalışmalarını non-stop sürdüren kadın aday adayları Ege Postası’na, belediye başkanlığı koltuğuna oturmaları halinde ilk olarak yapmak istediklerini açıkladılar.

ÖZGÜN UTKU(KONAK): Konak’ta kadın sığınma evi yok. Hemen bunun yapımını başlatmak istiyorum.

NİLAY KÖKKILINÇ (KONAK): İlçemiz cephe yenilenmesi yaşaması gereken bir yer.Belediye başkanı olursam ilk başta kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vereceğim. Belediye bünyesinde özel bir birim oluşturacağım.

GÜNSEL SAĞLAM(KARŞIYAKA):
Dar gelirli ve emekli insanlarımıza yönelik olarak çay bahçeleri ilçeye kazandırmak istiyorum. Ayrıca bir ‘temizlik ordusu’ kurmak istiyorum.

DÜRİYE TAŞ(GAZİEMİR):Yeni toplum yeni belediyecilik sloganıyla yola çıkacağım. Gaziemir'in en büyük sıkıntısından birisi kadınların el emeğini sergileyememesi bu bakımdan projeler üreteceğim ilk olarak.

SELMA NALBANTOĞLU(BORNOVA): Toplumsal cinsiyete dayalı projeler için bütçeleme yapacağım. Kent konseyinin aktifliğini hayata geçireceğim.

NAİME HOŞ(ÇEŞME): Dünyanın en güzel düğünlerinin Çeşme’de yapılmasını sağlayacağım. Bu düğünler yaz, kış olacak. Ayrıca Çeşme’yi dünyanın spor merkezi yapacağım.

ESTER BULUT(ÇİĞLİ): Belediye başkanı koltuğunu oturur oturmaz Çiğli’nin çöp sorununa neşter vuracağım. Ayrıca ilçede istihdam yaratmak istiyorum.

FİGEN EROL(ÇİĞLİ): Belediye başkanı olursam Çiğli’nin kanayan yarası haline gelen çöp ve meydan problemlerini gidereceğim.

GÖNÜL ATEŞ(BAYRAKLI): Sokakları deniz kokacak. Bayraklı’nın önündeki altın yol ve metro istasyonu önümüzde set gibi bu bariyerleri aşıp vatandaşı denizle buluşturacağım.

AYŞE YURDAKUL(BAYRAKLI): Seçildiğim gün itibariyle halkın yanında olacağım. İlk olarak halkla kaynaşacağım. Projelerin ardı arkası gelir.

SEMA AKINCI(DİKİLİ): Belediye başkanı olursam ‘o’ koltuğa hemen oturmayacağım. Koltuğa ilk olarak otopsi yaptıracağım. Oturan kalkmıyor. Koltuk bağımlılığını anlamıyorum.Halka hizmet koltuğunu özümseyerek oturmak gerek.  Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek istiyorum ilk olarak. Dikili’nin daha güzel görünmesini sağlayacak projeleri hayata geçireceğim.

AYSUN UYAR:(BUCA):İlk olarak 'Cironun çiftliği' olarak bilinen 97 dönümlük alanın halkın yararına yeşillendirilmesi için çalışma başlatacağım.

SEMRA AKSAKAL KAYACAN(BALÇOVA): Belediye başkanı olursam örgütün sevgi birliğini hayata geçirmek istiyorum daha sonrada proje bazıda vatandaşın ekonomik gücünü arttıracak istihdam yaratmak istiyorum.

SELMA SAVAŞBEKTAŞ (BALÇOVA): İçinde bir düğün salonu, konferans salonu olan AKM yaptırmak istiyorum.

NURGÜL UÇAR(MENEMEN): İlk olarak yönetim biçimini değiştirmek istiyorum…4 yıl içinde gördüm ki merkeze toplanan yetkiler kapatılan beldelere etki etti. Hizmet kalitesi azaldı. Beldeler yerinden hizmet alacak.

SÜHEYLA AKINCI(MENDERES):İnsanlara iş konusunda yardımcı olmak istiyorum. Bu konuda önemli bir proje hazırladım. Aday olduğumda açıklayacağım.

EMEL DENİZASLANI(TİRE):İlk olarak Tire’nin turizme kazandırılmasını sağlayacak adımlar atacağım.

SİBEL UYAR(URLA): İ
lk olarak.adınları yönetime dahil edeceğim ve kadın kooperatifleri kuracağım

KADRİYE GEZER(URLA): İlk yapmak istediğim Urla’yı halkla beraber yönetmek…Birleştirici olmak ilk hedefim. Halk meclisi kuracağım. Projelerimi de halka danışacağım.

NURİYE ÇİĞDEM(SELÇUK):İlk olarak halkla kucaklaşacağım. Belediyenin mali durumunu inceleyeceğim. Halkın hakkını yedirtmeyeceğim.

ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN(ALİAĞA): Belediye başkanı olursam ilk olarak daha yaşanılır bir Aliağa için Aliağalılarla bir araya gelerek ortak akıl yaratmak istiyorum.

CHP İZMİR’İN KADIN ADAY ADAYLARI
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ,eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman (Büyükşehir), Özlem Şan Oğuzhan, Hayal Han, (Aliağa), Selma Savaş Bekdaş,Semra Aksakal (Balçova), Pınar Susmuş,Ayşe Yurdakul, Gönül Ateş (Bayraklı), Zekiye Seda Sönmez, Ayten Karadağ, Aysun Önal Uyar (Buca), Selma Nalbantoğlu,Günay Erdoğan (Bornova), Naime Hoş (Çeşme), Figen Erol,Ester Bulut, Semra Aksu (Çiğli), Sema Akıncı (Dikili), Düriye Taş (Gaziemir), Günsel Sağlam (Karşıyaka), Özgün Utku, Nilay Kökkılınç (Konak), Neşe Doğru Söz , Urkiye İnal, Süheyla Akıncı (Menderes), Nuriye Çiğdem (Selçuk), Emel Denizalsan (Tire) Nurgül Uçar (Menemen), Sibel Uyar, Kadriye Gezer (Urla).


KAYNAK EGEPOSTASI

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.