REKLAM ALANI

KHA HABERLER

AK PARTİ İZMİR İL KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI İZMİRDE 80 .ci YILI KUTLAYIP AÇIKLAMADA BULUNDULAR

Bakanımız Ayşenur İslam, milletvekilleri ve STK temsilcileri ile birlikte kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 80. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda.
BİZ İSE
5 aralık "Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı" verilmesinin 80.yılı nedeniyle, Ak Parti İzmir il kadın kolları olarak cumhuriyet meydanında bir araya gelerek; hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına çelenk koyduk, hem de Ak Parti hükümetleri döneminde kadınlarımıza tanınan hak ve ayrıcalıkları dile getiren bir basın açıklaması gerçekleştirdik.
1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlardır. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı ve modern bir toplumun gereğidir.
Günümüz Türkiye’ sinde Ak Parti hükümetleri döneminde, kadınlarımızın ekonomik,siyasi ve sosyal alanda temsil noktasında daha fazla yer alması sağlanmıştır. Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı ilk olarak yerel yönetimlerde tanınmıştır. 2007 seçimlerinde 30 Ak Partili olmak üzere 50 milletvekili mecliste yer alırken, 2011 seçimlerinde ise 45 Ak Partili milletvekili meclise girmiştir.
Cumhuriyet döneminde ilk kez Ak Parti döneminde 2010 yılında kadın - erkek fırsat eşitliği kurulmuştur.
Türk kadınlarının layık olduğu yere gelmesinde emeği geçen, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu' na da şükranlarımızı sunuyoruz.Açıklamasında bulundular




Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.