REKLAM ALANI

KHA HABERLER

BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI TÜRKİYE

     


           Süleyman Demirel Başbakan iken 80 sente muhtaçız diye feryat etmişti. İMF den bir milyar dolar borç kredi almak için bankacıların önünde elpençe divan dururduk. Şimdi kimseye borcumuz olmadığı gibi krediye de ihtiyacımız yoktur. Bu duruma gelmemizi sağlayan anlayışa selam olsun. Bu gün bölgenin parlayan yıldızı haline gelen ülkemizden onur duymaktayız.

           Emperyalist güçlerin isteklerine olmaz diyen, bir yönetimin varlığı ülkemizi bölgenin en güçlü ve en büyük ülkesi konumuna getirmiştir.

           Cumhuriyetle birlikte, ülkemizi dizayn eden Emperyalist güçler 80 yıldır bu ülkeyi diledikleri gibi yönetmişlerdir. Bu gün, bu güçlerini yitiren, bu kan emiciler, her türlü pislik yolları mübah sayarak ülkemize zarar vermeye çalışmaktadırlar. Ancak Allahın yardımı ve ülke yöneticilerinin dirayeti sayesinde her türlü oyunları bozulmuş, vurgun yemiş durumda kalmışlardır.
         
           Geçmişte 30 yıl devam eden kirli şavaşın poliçesi çok ağır olmuştur. 50 bin insanımızın canına mal olan bu kirli savaşın maddi kaybı ise Doğu ve Güney Doğu bölgesindeki her köye bir fabrika kurulabilecek miktarda olmasıdır. Bu maddi, manevi ve can kaybının sorumlusu da emperyalist güçlerdir. Oyunu onlar kurdu biz oynadık. Halen oyun ve hille peşindeler. Kürtleri figüran olarak oynatmaya çalışan bu aşağılık varlıkların kirli oyunlarını halen farketmemiş zavallılar figuran olmaya devam etmektedirler.
         
           Ülkemizde başlatılan çözüm sürecine darbe vurmaya çalışan ülkemiz düşmanları yerli iş birlkikçileri ile durmadan terör estirmektedirler. Bilinçli hainler bilinçsiz, kandırılmış insanlarımızı figüran olarak kullanmatadırlar.

           Türkiyeli olmak onur verici bir durumdur. Bu durumu aklı selimimizce iyi değerlendirmeliyiz. Türkiye, tüm Türkiyelilerin kutsalı olmalıdır. Üst kimliğimiz Türkiye Devleti, alt kimliklerimizde kendi kimliklerimiz olmalıdır. Kürdistan, Lazistan, Çerkezistan her ne istan olursa olsun, ama Türkiye kutsalımız olsun. Ülkemizin demokratikleşmesi için her şey yapılmalı. Her demokratik bir adım bizi daha çağdaş bir ülke haline getirir. Ülkemiz çok büyük bir ülkedir. Bu ülke yönetim sistemini değiştirmelidir. Şu andaki yönetim biçimi sıkıntı yaratmaktadır. İstanbul onlarca devletten büyük olan bi şehrimizdir. Bu şehrimiz en az iki eyalet haline dönüşmelidir. Diğer 80 iliyle  ülkemiz koskocaman bir ülkedir. Yönetim başkanlık ve eyalet sistemi ile taçlandırılmalıdır.
         
           Türkiyelilere önemli bir görev düşmektedir. Dış düşmanlarımız ve yerli iş bilikçilerine karşı uyanık olmalıyız. Onların oyununa gelmemeliyiz. Oyunlarını bozmalıyız. Kürdü, Türkü, Çerkezi, Lazı ile bir bütün olmalıyız. Bütün olmanın tam zamanı. Bütünleşebilirsek, hiç  bir güç bizimle baş edemez. Çanakkale ruhunu yeniden yaşaya bilirsek eğer, ülkemizin sınırları alabildiğince genişler.
                                          İDRİS ORTAKAYA                                                 

        

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.