REKLAM ALANI

KHA HABERLER

AK Parti Konak, YILDIRIM veYÖNETİMİ KORDON'DA KAHVALTIDA BASINLA BULUŞTU



AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Yeni Yönetim Kurulu Üyelerini kamuoyuna tanıttı. Mevcut yönetimleri eleştiren Yıldırım, ”Korkunun ecele faydası yok” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.


AK Parti Genel Merkezi’nce alınan kararla AK Parti Balçova İlçe Başkanı görevinden AK Parti Konak İlçe Başkanı görevine getirilen ve geçtiğimiz hafta sonu yapılan 5.Olağan İlçe Kongresi ile resmen göreve başlayan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, startı “İzmir’in Kalbi” dediği Kordon’da verdi. Esnaf, avukat, tiyatro sanatçısı, reklamcı, emekli gibi birçok meslek grubunun oluşturduğu 30 kişilik yeni yönetim kurulu üyelerini basına tanıtan Yıldırım,” Etkin muhalefet ile bize verilen görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Konak’ın çehresinin değişmesi için var olan potansiyelinin ortaya çıkması için ne gerekiyorsa yapacağız. Yapıcı, tamamlayıcı eleştiri görevimizi yerine getireceğiz asla kavganın, gerginliğin tarafı olmayacağız “ şeklinde konuşarak hedeflerini açıkladı.

Tecrübe ve Dinamizm Bir Arada

Yönetim kurulunu oluştururken genç ve deneyimli isimlere yer verdiklerini belirten Yıldırım, “Yeni yönetim kurulunu oluştururken İzmir’de yaşayan her kesimi bir araya getirerek, tecrübeli ve genç uyumunu sağlayarak yönetim oluşturmaya çalıştık. Gençlerin dinamizminden tecrübeli üyelerimizin tecrübelerinden istifade etmeyi amaçladık. Yönetim kurulunu oluştururken de Konak’ta herkesin sözcüsü olabilecek bir yönetim yapısı oluşturduk” dedi.

“İzmir bizi tanıdıkça seviyor, tanıdıkça daha da çok sevecek”

Dikey de sorunlarının olduğunu ve sahil bandında oy oranlarının düşük olduğunun farkında olduklarını deklere eden Yıldırım kabahati kendilerinde aradıklarını sözlerine ekledi. Ve şu şekilde devam etti; ”Kendimizi çok iyi ifade edemediğimizi İzmir’in rakiplerimiz tarafından yapılan algı operasyonuna yenik düştüğüne inanıyoruz biz de bu algı operasyonuna yeterince karşı koyamadığımıza inanıyoruz. Hatayı kendimizde buluyoruz. Daha çok insana ulaşacağız daha çok insanın elini sıkacağız daha çok kapı çalacağız. İzmir bizi tanıdıkça seviyor tanıdıkça da daha çok sevecek. Sahil de de kentin farklı noktalarında da her yerde bizi göreceksiniz. “

“1’ken 6 Yaptık”

30 Martta İzmir’in teşkilatlarına bir kez daha denetim görevi verdiğini vurgulayan  Yıldırım,”İzmir bize şunu söyledi biz sizi tanımaya başladık 1’ken 6 yaptık. Biz sizi değerlendirdik size inanıyoruz ama daha fazla tanımaya ihtiyacımız var. Diğer belediyeyi kazanamadığımız ilçelerde de denetleme görevi üstlendik. Ben ve yönetim kurulu üyelerim, meclis gurubu üyelerim ile birlikte Konak’ta denetleme görevini yerine getireceğiz” dedi.
“Mevkidaş’a hodri meydan ‘Korkunun ecele faydası yok’”
İsminin konak için açıklandığında CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın;
” Konak bizimdir ölürüz Konak’ı AK Parti’ye vermeyiz” şeklindeki açıklamasına ; ”Konak hiç kimsenin değildir. “ sözleriyle ile karşı çıkan Yıldırım ;”Konak konakta yaşayan, yolu konaktan geçen ticari hayatını konakta sürdüren burada para kazanan herkesindir. Konakta oy oranları değişecek ak parti öne geçecek kaygısı varsa mevkidaşıma korkunun ecele faydasının olmadığını hatırlatmak isterim. Biz gayret edeceğiz çalışacağız takdir Konak’ta yaşayanların olacaktır ama algı operasyonuna yenik düşmeyeceğiz. Her yerde var olacağız.” diyerek adeta mevkidaşına meydan okudu.

“Mevkidaşımdan çiçek ve telefon bekliyorum”

Balçova’da diğer siyasi partilerle bir dostluk içinde olduklarına vurgu yapan Yıldırım,”Mevkidaşımdan bir hayırlı olsun telefonu kongre sonrası da bir tebrik telefonu ve çiçeği beklerdim. Dilerim burada da tüm siyasi partilerdeki mevkidaşlarımla birlikte çalışabilme, aynı dili konuşabilme ile doğrusunu yakalayabiliriz. Çünkü bu gerginlik siyasetini ortadan kaldırmak gerekiyor. Amacımız hizmetse farklı da düşünsek de aynı yöne bakabiliriz.”

“Kordon diye bir ön şartımız yok”

Basmane’de bulunan mevcut parti binasını Kordon’a taşımak istedikleri yönünde ortaya atılan iddiaları da açıklığa kavuşturan Yıldırım, “Kordon diye bir ön şartımız yok. teşkilatımızın daha iyi hizmet üretebilmesi için mevcut yerimizin yeterli olmadığını düşünüyoruz. Daha geniş bir mekâna geçmek istiyoruz. Ancak bunun için asla Kordon diye bir ön şartımız yok.  İzmir’in merkezinde kalmak istiyoruz. Herkesin rahat ulaşabileceği bir merkez bölgesinde yer almak istiyoruz. Kordon da olabilir farklı bir yer de olabilir. 300-400 metrekarelere kadar çıkacağımız geniş bir alan olacak. Her birimimize ayrı ayrı yerler tahsis etmek ve gelen misafirlerimizi ferah ortamlarda ağırlamak istiyoruz. Taşınmak istemekte ki amacımız bu. Biz Konak’ta herhangi bir ayrıma gitmiyoruz. Sahil ya da tepeler diye bir ayrımımız yok. Her iki yakadaki insanlar da bizim insanımız. Biz onlara onlar bizlere eşit mesafede uzağız ve yakınız. Biz Konak’ın her tarafında varız. ”dedi.

“Osmanlıca kursu açacağız”

Gündemdeki Osmanlıca tartışmalarını “Zorunlu değil seçmeli olacak bu da bir özgürlüktür” sözleriyle değerlendiren Yıldırım konuşmasına ; ”Cumhuriyetimizle birlikte değişen pek çok şeyden biri harf inkılabıyla birlikte Osmanlıcanı rafa kalkması oldu. Bu toplumu köklerinden koparan bir etken bize göre biz bu köklü medeniyete ulaşamıyoruz. Bu medeniyetin derinliklerine ulaşamıyoruz. Bu yüzden de sığ bir kültür yapısına sahip olarak yaşadık ve bugünlere geldik. Burada hükümetimizin isteği bu toplumu yeni kuşakları kökleri ile buluşturabilmek. Yolu Osmanlıca öğretmekten geçiyorsa ben çok isterdim. Konak belediyesinin yapamadığını biz ilçemizde yapacağız. Önümüzdeki hafta içinde Osmanlıca kursu talebinde bulunacağız. Bu bir hizmettir faydalı da bir girişimdir” şeklinde devam etti.

“Semra Hanım CHP’nin klasik  anlayışından dolayı dik duramadı”

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın 1 Ağustos 2014 tarihinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğün’e yaptığı başvuruya olumlu yanıt gelmesine rağmen kursu açmaktan vazgeçmesini değerlendiren Yıldırım;” Konak belediyesinin siyasi korkular ve kaygılarla yapamayacağını biz ilçe yönetimi olarak yapacağız ve ilk katılımcısı ben olacağım. Geçmişimizi ve tarihimizi merak ediyorum. Hatta halkımızda bunu istiyor. Sema hanım ilk başta olumlu bir adım attı, ama sanırım CHP’nin klasikanlayışından dolayı dik duramadı, geri adım attı.” Diyerek kararını gözden geçirmesini tavsiye etti.

“Bu şehir her şeye sahip ama helva yapamıyoruz”

Konak’ın çözüm bekleyen kangren haline gelmiş birçok sorunu olduğunu belirten Yıldırım, ”Konak İzmir’in kalbi kalp ne kadar iyi çalışırsa bünye vücut o kadar sıhhatli olur. Konak’tan İzmir’e pompalanan hava İzmir’in genelini oluşturuyor. Bu şehir de her şey var. Eğitim kaynağımız var, insan kaynağına sahibiz ama bir türlü helva yapamıyoruz. İşte konağın hali ortada trafik keşmekeş, çarpık yapılaşma, sağlıksız kentleşme, gecekondulaşma, bunlara bir de her yağışta göle dönen caddeleri eklediğimizde konağı da İzmir in bütününü de yaşanabilir bulmuyorum.”dedi.

Basın toplantısında sürpriz yapan Yıldırım, Yeni Yürütme Kurulu Üyeleri’ni de açıkladı. 
İŞTE YENİ YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ;

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı Yeni Yürütme Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Semra Cin
Teşkilat başkanı avukat Ahmet Kartal
Seçim İşleri Başkanı Avukat Öztekin Tosun
Tanıtım ve Medya Başkanı Aycan Bal
Dışilişkiler Başkanı Ayhan Turan
Sosyal İşler Başkanı Mustafa Vurankaya
Yerel Yönetimler Başkanı Nimet Çelebi
Ekonomik İşler Başkanı Hamza Uğurlu
Halkla İlişkiler Başkanı Turgay Baransel
Mali İşler Başkanı Nurullah Arık
AR-GE Başkanı Filiz Avcı Belet
İlçe Sekreteri Oytun Nalbantoğlu


30 Kişilik yönetim kurulu üyeleri arasında Ağrı lı SABAHATTİN ELÇİDE YER ALDI

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.