REKLAM ALANI

KHA HABERLER

'Bize başyazılarla dizayn veremezsiniz'

Başbakan Davutoğlu, "Biz, huzuruna pijamayla çıkacağınız bir başbakan değiliz. Bize talimat veremezsiniz, bize başyazılarla dizayn veremezsiniz. O eski Türkiye'ydi" dedi

ZONGULDAK
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Zonguldak'ta Madenci Anıtı Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde halka hitap etti.
landakilerin, "Madenci seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan atması üzerine Davutoğlu, Zonguldak’ın emeğin baş şehri olduğunu ifade ederek, bu şehrin ismi söylendiğinde, akla, "gece gündüz çalışan, yüzleri kömür karası ama gönülleri ak olan Zonguldaklıların geldiğini kaydetti.
Vatandaşlara "Gönülleri ak, zihinleri ak Zonguldaklılar" diye seslenen Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Bugün, 19 Mayıs, İstiklal meşalemizin, bir Karadeniz şehrinde, Samsun’dan Gazi Mustafa Kemal tarafından yakıldığı gün. 19 Mayıs, işgale karşı, milli irade günümüzdür, gençlik ve spor günümüzdür. Bakınız, bu 45. mitingim. Her bir ilimize gidiyorum. Her bir ilimizin özelliklerini paylaşıyorum. 16 Mayıs’ta, Kuvayımilliye gününde, Balıkesir’deydim. İzmir işgal edildiğinde, bir gün sonra Balıkesir Alaca Mecsit’te Kuvayımilliye ateşi yakıldı. Aynı milli ateşi zonguldak yakan Müftü İbrahim Efendi'ye rahmet olsun, onun torunlarına selam olsun. 19 Mayıs’ta  Samsun’da istiklal meşalesi yakıldı. Bugün, biz onurlu ülkenin vatandaşlarıysak, istiklal şehitlerimize borçluyuz. Hepimiz onlara rahmet diliyoruz. Onların izinden yürümeye kararlıyız."
"Türkiye’de gerginlik istemiyoruz"
Alanda asılan, "Ebediyen Tütecek AK Ocağın Bacası, Hoşgeldiniz Zonguldak’a Türkiye’nin Hocası" yazılı pankartı da okuyan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz gençlerle bir araya geldiğimizde, geleceği paylaşırız, geçmiş günlerin acısından Türkiye’yi alıp çıkarırız. Türkiye'de 28 Şubat sonrasında o kadar acı günler yaşadık ki gençlerimiz ‘başı açık, başı kapalı’ diye ayrılıp, başı örtülüler ikna odasına alınıyordu. Ey gençlik, şimdi aranızda başı açık başı örtülü ayrımı var mı? Kardeşçe, okullara gidiyor musunuz? Üniversitelerimizde başı açıklar, başı örtülüler, her siyasi görüşten gençler omuz omuza geleceğe yürüyorlar mı? Bizim özlediğimiz Türkiye bu. Bizim özlediğimiz Türkiye’de gerginlik istemiyoruz, hiçbir şekilde şiddet, nefret dili istemiyoruz.“
"O eski Türkiye'ydi"
"Biz, sizin huzuruna pijamayla çıkacağınız bir başbakan değiliz. Bize talimat veremezsiniz, bize başyazılarla dizayn veremezsiniz. Biz gücümüzü sizden almadık, biz gücümüzü Allah'tan ve milletten aldık. O eski Türkiye'ydi" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Doğan Medya var ya, şimdi kalkmış, özgürlüklerden bahsediyor. Hani 28 Şubat'ta gelen talimatlara göre, başörtülülere hakaret eden bu medya var ya, bugün çıkmış bir yazıyla Cumhurbaşkanı'na cevap veriyor. Daha önce de bana hitaben bir yazı yazdılar. Buradan kendilerine sesleniyorum, basın özgürlüğüne saygımız sonsuzdur ama herkes yerini, yurdunu bilecek. Eğer Türkiye'de tam da seçimlere giderken, kışkırtıcı yayın yaparsanız bunun karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Herkes hak ettiği muameleyi görür."
"Türkiye'de üç kez Kuvayımilliye hareketi oldu"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Düzce'de düzenlenen mitingde, muhalefet partilerinin ve paralel yapının bir araya gelerek eski Türkiye'yi kurmak istediğini belirterek, "Eski Türkiye, yani koalisyonlar Türkiye'si, yani deprem olduğunda 200 kilometre ötedeki şehre gidemeyenlerin ülkesi, yani bir gecede yüzde 7 bin 200'lük faizlerin ülkesi, yani bir anayasa kitapçığı atıldığı için ülkenin iflas ettiği bir ekonomi" dedi.
Davutoğlu, şunları söyledi:
"Yine söylüyorum Düzce meydanından, bizim siyasetimizde şiddet yoktur, nefret yoktur, öfke yoktur. Biz muhabbet yolcularıyız, biz aşk yolcularıyız, biz kutlu yürüyüşün yolcularıyız, hikmet yolcularıyız. Tek AK Partili şiddete bulaşmamıştır, tek bir AK Partili herhangi bir eylemin içinde olmamıştır. Bakın şimdi, bu HDP Eş Başkanı'nın kendisi siyaset yapıyor, dağda kardeşi terörist. Bir ayağı dağda, bir ayağı ovada demokrasi olmaz. Net tercih yapacaklar, gelecekler milletin huzuruna. Öbür tarafta CHP, biz Çözüm Süreci'ni, milli birlik ve demokrasi projesi olarak ortaya koyduk ama bunlar hem şiddeti kullanıp hem siyaset yapmak istiyorlar. Öbür tarafta CHP, DHKP-C ile birtakım başka terör örgütleri ile irtibatlı kişileri, neredeyse bir takım ilişkilerle Reyhanlı saldırısında, kendi bünyelerinde barındırıyor. Hatay birinci sıradaki aday, Esed'e övgüler düzen, şarkı yapan bir kişi. Şimdi bunlar millete hizmet edebilirler mi? Bunlar milli birliği koruyabilirler mi? Düzce, milli birlik şehri, bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve İstiklal Harbimizin meşalesinin yandığı, Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktığı gün. Türkiye'de üç kez Kuvayımilliye hareketi oldu. Bir, İzmir'e düşman çıktığında, Balıkkesir'de Alacamescit'te Müftü Abdullah Efendi, Mutasarrıf Hilmi Efendi, Belediye Reisi Mehmet Emin Efendi, Hasan Basri Çantay, Vehbi Bolak bir araya geldiler, ilk Kuvayımilliye'yi kurdular ve İstiklal Savaşı'nı kazandık. İkinci Kuvayımilliye, Adnan Menderes'in demokrasi hareketidir. Millet ve devleti barıştırma hareketi. Üçüncü Kuvayımilliye hareketi, AK Parti hareketidir."
Muhabir: Kurbani Geyik-Ferdi Türkten-Ali Kemal Akan-İlkay Güder-Aylin Sırıklı-Özcan Yıldırım

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.