REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Demirtaş: Selahhaddin Eyyubi yaşasaydı o da HDP’li olurdu

Demirtaş-27-mayıs-2015
CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlayan Demirtaş, Ahmet Hakan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sana bir daha Selahhattin demeyeceğim’ sözlerini hatırlatması üzerine “Selahattin Eyyübi’nin Kudüsü feth ettikten sonra oradaki hiçbir azınlığa zulüm etmediğini tam da HDP’nin bugün yapmak istediği şeyi yaptığını söyledi.  Demirtaş, “Selahhaddin Eyyubi yaşasaydı o da HDP’li olurdu” dedi.
CNN TÜRK’te Tarafsız Bölge programına konuk olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlıyor.
Ahmet Hakan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir daha Selahhattin demeyeceğim sözlerini hatırlatması üzerine Demirtaş, “Selahaddin Eyyubi’nin Kudüsü feth ettikten sonra oradaki hiçbir azınlığa zulüm etmediğini tam da HDP’nin bugün yapmak istediği şeyi yaptığını söyledi.  Demirtaş, “Selahhaddin Eyyubi yaşasaydı o da HDP’li olurdu” dedi.
Demirtaş: Davutoğlu HDP’ye oy ver kurtul
HDP’nin baraj altında kalması durumunda Türkiye’de başkanlık sitemine geçileceğini dolayısıyla Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığını kaybedeceğini belirten Demirtaş, Davutoğlu’na seslenerek “HDP’ye oy ver kurtul” dedi.
Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:
Diyanet İşleri Başkanlığı
“HDP’nin İslam’a karşı olması dine karşı olması gibi bir yaklaşım asla olmadı. Asla böyle bir saygısızlığımız bu kadar çarpıtmalara rağmen düşünülemezdi. Bu, başbakanın bilinçli psikolojik baskısıdır. Seçim bildirgemizde inanç özgürlüğünü de tanımladık. Hepsi eşit hizmet almayı hak ediyor.
“Biz diyoruz ki Diyanet İşleri Başkanlığı sadece bir dine hizmet etmesin bütün dinlere eşit hizmet sunsun. Devletten emir almasın özerk olsun. Ben kendimi inançlı Müslüman olarak tanımlıyorum buna rağmen neden meydanlarda bu kafirdir diye kampanya yürütüyorsunuz? Demirtaş din düşmanıdır açıklamaları seçmenin eğilimini değiştirmek içindir.
“Taksim Kabe’mizdir dediğimi ortaya koysunlar istifa ederim. 1977 Taksim’inde 34 işçi burada öldürüldü dolayısıyla anmayı burada yapmaları lazım dedim. Nasıl ki bir Müslümana Kabe’den başka yer gösteremezsiniz bunu da yapamazsınız ifadesini kullandım. Ülkenin başbakanı Cumhurbaşkanı iftira kampanyasını yürüten birinden her şeyden önce korkulur.
” (Sizin zerdüştlüğe eğiliminiz var mı sorusu üzerine) Zerdüştlük Ortadoğu’nun en yaygın dinlerinden biridir ben Müslümanım. Erdoğan’ın açıklamaları Zerdüştlük dinine inanan insanlara da hakarettir.
Seçim mitingleri
“Balıkesir mitingi çok coşkuluydu. Muğla’da mesela 5 bin kişi vardı ama oralardaki coşku heyecan inanılmazdı. Kocaeli’nde şaşırdım çok kalabalıktı, iş saatiydi ve kalabalıktı bu beni şaşırtmıştı. Hiç hayal kırıklığı yaşamadım. Türkiye’nin en kalabalık mitingini Kazlıçeşme’de yapacağız.
Yalçın Akdoğan
“Sürecin aktörü olmasa bile demokrasiye inanan kimsenin bu ifadeleri kullanmaması lazım. Bir partinin baraj altında kalması demokrasimizi güçlendirmez. Türkiye’nin önemli bir partisinin çözüm sürecinin bir parçası olan partisinin parlamento dışında kalmasının Türkiye açısından yarar getirmeyeceğini herkes bilir. HDP’yi bir puanı düşürmek 9-10 puanı kendi hanelerine yazdırmak demektir. Bu ucuzluktur, ahlaksızlıktır.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.