REKLAM ALANI

KHA HABERLER

'Milletimizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz'

Başbakan Davutoğlu, milletimizi etnik ve mezhebi temelde bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini bildirdi.

ÇANAKKALE/TEKİRDAĞ
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Çanakkale ve Tekirdağ mitinglerinde vatandaşlara hitap etti.
Davutoğlu, Çanakkalle Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmada, "Milletimizi etnik ve mezhebi temelde bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Devletimizi paralel yapılarla parçalara ayırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Vatanımızın üzerinde operasyon yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz ve bayrağımızı her yerde dalgalandırmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Çanakkale'de savaşanların Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Çerkez, Roman diye ayrılmadığını; Alevi, Sünni diye ayrılmadığını kaydeden Davutoğlu, hepsi vatanı, bayrağı, milleti, devleti savundu. Şimdi ayırmaya çalışıyorlar" dedi.
Başbakan Davutoğlu, "Kim ne yaparsa yapsın, biz tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak demeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
"Kitabı arka sayfasından okuyor"
"Eğer başkası olsa, Kılıçdaroğlu olsa ya da Bahçeli, 'Neyime gerek havalimanı, binsinler kara trene gitsinler' der. Biz öyle der miyiz? Dağlar izin vermiyorsa dağları deleriz, deniz izin vermiyorsa denize dolgu yaparız" ifadelerini kullanan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kılıçdaroğlu, hesap bilmeyen adamlar, çıkıp konuşurlar ya mega proje diye 2035 yılına vade verirler ya... Ve o mega projenin fikriyatı bile onlara ait değil, kavramı onlara ait değil. Merkez ülke diyor, 15 sene önce ben yazmışım, kitabı arka sayfasından okuyor. Yürüyen merdivene tersinden biner, kitabı da son sayfadan okur, bu kadar olur."
"Üç legal parti var, üç tane de illegal çete var"
Davutoğlu, "Üç legal parti var: MHP, CHP, HDP, üç tane de illegal çete var. Birisi Pensilvanya paraleli, ikincisi Kandil yani PKK, üçüncüsü şimdi çıktı, terör örgütü DHKP-C" dedi.
Perde gerisinden MHP, CHP ve HDP'nin aynı minvalde konuştuğunu dile getiren Davutoğlu, "Aynı sözü gündeme getiriyorlar. Neden? Çünkü bütün dertleri AK Parti'yi iktidardan etmek" şeklinde konuştu.
Başbakan Davutoğlu, "MHP, her zaman HDP'ye, bölücülere karşı olduğunu söyler. Dün, MHP Genel Başkan Yardımcısı diyor ki: 'HDP, barajı aşarsa bu, işimize yarar.' HDP ile paslaşıyor MHP, görüyor musunuz?" ifadelerini kullandı.
Tekirdağ mitingi
Davutoğlu, partisinin Tekirdağ mitinginde yaptığı konuşmada ise "Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Hemen yanında dünyanın en uzun kuleli 3. köprüsünü yapıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Hemen biraz güneyinde, iki boğaz köprüsü arasında üç katlı tüneli yapıyoruz" ifadelerini kullanarak, "Yerin altında, denizin altında üç katlı tüneli yapıyoruz. Dünyada başka örneği yok. Biz bunu öyle 2035'e demiyoruz. '4 yıl sonra' diyoruz, '3 yıl sonra' diyoruz ama mutlaka 'Allah'ın izniyle bitiririz' diyoruz, bitiririz. Aramızdaki fark bu" dedi.
"HDP bu sefer DHKP-C'nin sözcüsü halinde"
HDP'nin bu sefer DHKP-C'nin sözcüsü halinde olduğunu ve DHKP-C'yi savunmaya kalktığını belirten Davutoğlu, "Bu 3 parti, yanında da 3 tane paralel çete. Birisi Pensilvanya paraleli, diğeri HDP ile paralel çalışan İmralı, Kandil ve PKK ve yine hem CHP ile hem de HDP ile paralel çalışan DHKP-C terör örgütü" ifadelerini kullandı.
"DHKP-C terör örgütünün solisti CHP'den milletvekili adayı oldu"
"DHKP-C terör örgütünün solisti, CHP'den milletvekili adayı oldu. Esed'e övgü düzen, 'Hatay, Suriye toprağıdır' diyenlere övgü düzen birisi" diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Roman, Çerkez, Gürcü, Boşnak, Arnavut... Biz 78 milyon, bir kişi gibiyiz, 78 milyon bir beden gibiyiz. Bir yürek gibiyiz.
33 ilde CHP'nin milletvekili yok. 33 ilde temsil edilmiyor. MHP'nin 45 ilde temsilcisi yok. Bu nasıl cumhuriyetçilik, bu nasıl millyetçilik ki Doğu'da, Güneydoğu'da yüzde 2, yüzde 1 oyları var ama AK Parti'nin 81 ilin 79'unda milletvekili var."

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.