REKLAM ALANI

KHA HABERLER

İzmir’deki 1 Mayıs kutlamalarında da polis müdahalesi

İzmir-1-mayıs---3--1-mayıs-2015
İzmir’de sendika, siyasi parti, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının Gündoğdu Meydanı’nda düzenlemek istediği 1 Mayıs kutlamasına polis müdahale etti. Çok sayıda kişi yaralandı.
İzmir’de, sendika, meslek odaları, siyasi parti, dernek ve sivil toplum kuruluşlarınca kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, kutlamanın yapılacağı Gündoğdu Meydanı’na doğru iki koldan yapılan yürüyüş ile başladı.
Basmane Meydanı’nda bir araya gelen HDP, ESP, SDP, DİSK, Dokuz Eylül Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği (DÖDER), Halklar Arası Dayanışma Köprüsü, LGBTİ, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları yürüyüşe geçti.
İzmir-1-Mayıs---1-Mayıs-2015
Yürüyüş kollarının Gündoğdu Meydanı’na ulaşmaları sonrası alanın girişine kurulan polis barikatlarında alana girişler başladı. Alana ellerindeki YPG bayrakları ile girmek isteyen bir gurubun ellerindeki bu bayraklara polisler tarafından el konulmak istenince gerginlik yaşandı.
Bayrakları vermeyerek direnen guruba, polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Kitlenin de taşlarla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.
Yaşanan olaylarda birçok kişi polis şiddetine maruz kalıp, çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralanan çok sayıda yurttaş ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
Polis ve kitle arasında yaşanan gerginliği devam ettiği belirtildi.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.