REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Şirince altın dokunuşlarla canlanacak

Şirince'de onarım başlıyor

İZMİR'in Selçuk İlçesi'ndeki Şirince'de başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında tarihi Rum evlerinin cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapılara tüm binaların restorasyonu tamamlanacak.

İzmir Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Selçuk Belediyesi arasında imzalan protokol kapsamında Şirince'de başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi çalışmaları hakkında halka yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Şirince Mahallesi'nde düzenlenen toplantıya AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, belediye başkan yardımcıları, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Özgür Aydoğan, Şirince Mahallesi Muhtarı Levent Apak ve çok sayıda turizmci ile Şirince esnafı katıldı.

YAPILAR ORİJİNALİNE UYGUN HALE GETİRİLİYOR
Sokak Sağlıklaştırma Projesi için İzmir Valiliği ve Selçuk Belediyesi'nin 333 bin TL ödenek verdiğini belirten İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, Selçuk Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ihalenin ardından proje çalışmalarının başladığını kaydetti. Şirince esnafının engellenmeyeceğini söyleyen Karabayram, "Duvarları kırık, yıkık, çatısı bozuk, ahşapları çatlamış yapılar sağlıklaştırılacak. Hepsi bir bütün olacak ve bunun için sizler herhangi bir harcama yapmayacaksınız. Bu çalışmaları gerek Valilik, gerekse Belediye desteği ile yapacağız. Yolların altından geçen kanalizasyon sistemini yani alt yapıyı tamamen yenileyeceğiz. Projenin önümüzdeki iki buçuk ay içerisinde bitmesi planlanıyor ve Koruma Bölge Kurulu'ndan onay alındıktan sonra restorasyon işlemine başlanacak" dedi.

6 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Şirince'ye yaklaşık 6 milyon civarında bir yatırım yapılacağına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Ayasuluk Cafe'nin çevresinde seyir terasları ve yürüme bantları yapılacağını açıkladı. Proje için İzmir Valiliği kararı ile fon ve finansman sağlandığını ifade eden Başkan Bakıcı, burada yapılacak olan proje bedelinin 3 milyon 250 bin TL olduğunu söyledi. Bakıcı, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 420 bin TL kaynak ile Efes Antik Kenti yakınında bulunan Çukuriçihöyük Mevkisi'nin kamulaştırılacağını kaydetti.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.