REKLAM ALANI

KHA HABERLER

"İDRİS ORTAKAYA YAZDI " KORKAKLARIN MAKAM iSGAL ETMEYE HAKLARI YOKTUR


Cumhurbaşkanımızın danışmanlarından Yiğit Bulut, Televizyon konuşmasında, Devlet'te görev alan, makam işgal eden görevlilerden şikayetçi olduğunu ifade etmiştir. İlginç bir tesbittir. Bu tesbite göre şu anda içinde bulunduğumuz sıkıntıların kaynağını oluşturan bu yaklaşım af edilemez.
          Yiğit Buluta göre; Devlette görev alan, makam işgal eden bir çok brokrat, layiki ile görev yapmıyor. Bunlar kendilerini riske etmek istemeyen zevatlardan oluşmuşlardır. Bu zevarlar "bana zarar gelmesin, idare edip gidelim" mantığı ile hareket edenlerden oluşmuştur. Her gün üç beş şehit haberi gelen ülkemizde, yan gelip yatan korkak insanlara bu ulkenin ihtiyacı yoktur. Peki bunları ben mi tayin ettim? Bunları takip eden denetleyen bir mekanizma yokmu? Devlet bu kadar acizmi? Çok ilginç ve birde okadar vahim olan durumlar ortaya çıkmaktadır. Devleti yönetenlerin bilinçsiz ve basiretsizliklerinin göstergesidir.
          " İllerde Güvenlik Zafiyeti" Başlıklı yazımda bu konuya değinmiş ancak bu kadar vahim olduğunu tahmin etmemiştim. Ülkemizde 81 ilimiz vardır. Her il bir devlet gibi yönetilmeli. Vali o devletin Cumhurbaşkanı gibi davranarak, İlin ekonomik, sosyal, kültürel, eğitimsel ve en önemlisi güvenlik işlerinden sorumlu en üst görevlisidir. Bu görevini layıkı ile yapamıyorsa o makamı işgal etmeye hakkı yoktur. İlleri bu anlayış içinde yönetemeyen Valiler, bu gün vermiş olduğumuz şehitlerimizden sorumludurlar. Bir çok ilimiz cephanelik deposu haline getirilmiştir. Bu depolanma yapılırken Vali uyuyormuydu? Her ilde Mit görevlisi, Emniyet müdürü, Jandarma komutanı, Polis istihbarat örgütü mevcuttur. Terör örgütü cephaneliklerini depolarken, bizim görevliler pişpirikmi oynuyorlardı? Adam gibi görevlerini yapmış olsalardı, şu anda bu kadar büyük acı yaşanmış olmazdı.
          Devletimiz çok güçlü bir devlettir. Allahın izniyle bu musibet'ten bir an önce kurtulacaktır. Ancak bir çok can kaybı vererek. Bu can kayıplarının en büyük sebeplerinde biriside, Emniyet ve Hukuk teşkilatımızın içinde örgütlenen paralel yapı ihanetçileridir. PKK dan daha tehlikeli olan bu aşağılık ABD ve İsrail uşaklarına karşı çok dikkatlı ve tavizsiz bir mücadele verilmelidir. Cumhuiyet Savcıları derhal suç işleyenlere karşı soruşturma açmalıdırlar. PKK yı ve Paralel yapıyı korumaya çalışan basın ve madya kuruluşları hakkında takibat başlatılmalıdır. Belediyeleri terör yuvası haline getirmiş olan yetkililer hakkında soruşturma açılmalıdır.
          Doğu ve Güneydoğu illerimizde bulunan STK ların büyük bir bölümü, PKK nın denetimi altındadır. İllerde yapılan büyük ihalelerin önemli bir kısmı PKK nın istediği firmalar arasında paylaştırılıyor. PKK bölgede yapılan ihalelerden büyük rantlar elde ediyor. Devletin her kademesinde, PKK yandaşları etkindirler. Devlete ait her bilgi ve belge PKK ya ulaştırılıyor.  PKK lı öğretmenler, derslerinde PKK propogandası yaparak, örgüte sempatizan kazandırmaya çalışmaktadırlar. Milli eğitim müdürleri bu olayın farkında oldukları halde karşı çıkacak yürekliliği gösterememektedirler. Devletin parası ile devlete düşmanlık eden bu ihanet çetelerine dur demenin zamanı geldi. Devleti temsil eden her hangi bir basın  yayın organı yoktur. Tv kuruluşları Paralelcilerle PKK nın denetimindedir. Basın ilan kurumunun Genel Müdürü Paralelci diye görevinden alındı, ancak Türkiye genelinde ki örgütleme yapısı aynen muhafaza edilmektedir. Türkiye düşmanlığı yapan Basın ve medyaları ödüllendiren, Basın ilan Kurumu sorgulanmalıdır.
          Değerli okurlar, Doğu ve Güneydoğu illerimiz tamamı, PKK ve paralel yapının denetimindedir. Bölge halkı sindirilmiş ve PKK nın korku tüneli içine sokulmuştur. Devletimiz bölgede semboliktir. Belediyeler de terör yuvası halindedir. Kısacası, Bölgedeki tüm illerimiz tam bir işgal altındadır. Bu eşkiya çetelerine karşı başlatılan operasyon devletin gücünü göstermiş ve teröristleri şaşkına çevirmiştir. Devletimiz, hükümetten ibaret değildir. Bu mekanizma, bu yazımda anlatmaya çalıştığım yetersizliklerin mutlaka farkındadır. En kısa zamanda zafiyetlerin giderilerek, bu ihanet çetelerinin kökü kazınıncaya kadar terörle mücadele devam edecektir. ÜLKEM VATANDAŞLARININ VE KHA OKURLARIMIN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI TEBRİK EDERİM Saygılarımla

İDRİS ORTAKAYA KHA

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.