REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Kadınlardan barış bildirgesi

Kadınlar-Barış-24-Ağustos-2015
Yazar, sanatçı, akademisyen, gazeteci, sivil toplum örgütü ve siyasetçinin bulunduğu 718 kadının imza attığı barış bildirgesi kamuoyuna deklere edildi.
Kadın örgütleri, yazar, gazeteci, akademisyen, sanatçı, sivil toplum örgütü ve siyasetçi kadın tarafından 17 Ağustos’ta “Barış’a sen de ses ver” şiarıyla başlatılan imza kampanyasının sonuçları Sümer Park Resepsiyon Salonu’nda düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.
Özgür Kadın Derneği Başkanı ve KJA Yürütme Kurulu üyesi Ayla Akat Ata, son 3 yıldır yaşanan gelişmeler ve geldiği nokta itibari ile barışın bir hayal olmadığını belirterek, “Barışın hep beraber ödenecek bedel ve emekle gerçekleştirilebilir olduğunu mümkün olmadığını söyleyenlere rağmen mümkün olduğunu paylaşmak için buradayız” dedi.
Kadınların bu savaşın kararını vermediğini ama savaşta en fazla etkilenen kesimin kadın olduğuna dikkat çeken Akat Ata, her savaş sürecinde kadın bedeninin bir ganimet olarak algılandığını ve savaş sürecinde tüm saldırıların kadın üzerinden geliştiğini söyledi.

Köse: Savaşı kabul etmeyeceğiz

Akat Ata’nın ardından kampanyanın ortak metnini okuyan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eşbaşkanı Şaziye Köse, “Her gün onlarca gözaltı, bombalı saldırı, siyasi ve askeri operasyonlar, orman yangınları, güvenlik bölgesi ilanı, halkın göçe zorlanması sonunda, içinde sivillerin ve çocukların da olduğu onlarca can yitirilmekte ve tüm yaşam tahakküm altına alınmaktadır” dedi.
Köse ayrıca tarihin kendi barış deneyimlerini yaratan halkların ve kadınların mücadeleleri ile dolu olduğunu belirterek, “Biz bu deneyim ve mücadele mirasını devralan her dilden, her inançtan, her kültürden kadınlar olarak, bu coğrafyada erkek egemen zihniyetin, kendi iktidarını devam ettirmek uğruna dayattığı savaşı kabul etmeyeceğiz.”

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.