REKLAM ALANI

KHA HABERLER

AĞRI'dan Dünyaya mesaj: 'Suriye değiliz'

Dünyaya mesaj: 'Suriye değiliz'

Başbakan Binali Yıldırım, Tendürek Dağı’nda 1’i emekli 8 korucusunu şehit veren Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Somkaya, Gökçebulak ve Karakent köylerine taziye ziyaretinde bulundu. Köylülerin acılarını paylaşan ve sorunlarını dinleyen Yıldırım, “Dış güçlerle iş birliği yapıp Türkiye’yi Suriye gibi, Irak gibi yapmak istiyorlar. Ama unuttukları bir şey var, burası Suriye değil, burası Irak değil. Burası Anadolu” diye konuştu.

BAŞBAKAN Binali YıldırımAğrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Adem Akatay ve Jandarma Er Ahmet Tezcan’ın uğurlama törenine katıldıktan sonra geceyi Erzurum’da geçirdi. Başbakan Yıldırım, dün sabah Ana uçağıyla Ağrı Ahmedi Hani Havalimanı’na geçti. Başbakan Yıldırım buradan saat 09.30’da helikopterle Doğubayazıt ilçesindeki 1’inci Mekanize Piyade Tugayı’na geçti. Yetkililerden Tendürek Dağı’ndaki çatışmalarla ilgili bilgi alan Yıldırım, şehit köy korucuları Abdulhadi İsmailoğluları (52), Ahmet Demir (52), Mehmet Demir (30), Adem Demir (27), Mehmet Bakındı (49), Muhsin Zerek (42), Engin Zerek (24) ve emekli köy korucusu Ali Dilek’in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. 

ASLA OYUNA GELMEYİN
Gökçebulak, Karakent ve Somkaya köylerindeki taziye ziyaretine Vali Musa Işın ile güvenlik yetkilileri katıldı. Karakent köyündeki taziye ziyaretinde konuşan Yıldırım, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Yıldırım şunları söyledi: “Birlik ve beraberlik içinde yaşamalıyız. 15 Temmuz’u yaşadık. Ağrı sabaha kadar sokaklardaydı. Ağrı geleceğine, bayrağına sahip çıktı. O bayrak olmadığı zaman Suriyelilerin, Iraklıların halini görün. 10 milyon insan yerinden yurdundan oldu. Hep gözyaşı, hep acı. Türkiye’ye de bunu yapmak istiyorlar. Türkiye’yi bölmek için terörü besliyorlar. Bu kirli bir oyundur. Asla oyuna gelmeyin. Yarınımız bugünden daha iyi olacaktır. Acımızı, sevincimizi paylaşacağız. Vatanın taşına toprağına göz diken varsa onun da gözünü oyacağız.” 

BURASI ANADOLU
Taziye ziyaretlerinde terör örgütlerine seslenen Yıldırım, “Ne gücünüz varsa ortaya koyun. Sizi bu topraklardan def edeceğiz” dedi. Terör örgütünün “Kürtlerin haklarını savunacağız” diye ortaya çıktığını belirten Yıldırım, “En büyük zararı da Kürtlere veriyorlar” değerlendirmesinde bulundu. “Türk’ü, Kürt’ü yok, tek millet var” diyen Yıldırım, “Dış güçlerle iş birliği yapıp Türkiye’yi Suriye gibi, Irak gibi yapmak istiyorlar. Ama unuttukları bir şey var, burası Suriye değil, burası Irak değil. Burası Anadolu” dedi. Yıldırım, ‘Haysiyetsiz ve işgalci’ olarak nitelendirdiği teröristlere, bu topraklarda izin verilmeyeceğini vurguladı. Taziye evinden ayrılırken, kendisini dışarıda bekleyen vatandaşlara da seslenen Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın selamını ve taziye dileklerini iletti. 

ACIYI PAYLAŞTILAR
BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Tendürek Dağı’nda 8 şehit veren Doğubayazıt’taki 3 köyü acı günlerinde yalnız bırakmadı. Yıldırım, şehit korucuların köyleri Gökçebulak, Karakent ve Somkaya’yı ziyaret etti. Yıldırım, korucular Adem, Ahmet ve Mehmet Demir ile Abdülhadi İsmailoğulları için kurulan taziye çadırına gitti. Yıldırım, Karakent köyünde şehit korucular için kurulan taziye çadırında Kur’an tilaveti ve ardından yapılan duaya katıldıktan sonra şehitlerin yakınlarına taziyelerini iletti. Yıldırım, kadınların bulunduğu bölüme geçti. Bir kadının Kütçe ağıt yakması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.  Şehit yakınlarının acılarını paylaşan Yıldırım, zaman zaman da onlara sarılarak teselli etmeye çalıştı. 

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.