REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Atatürk, 9 Kasım'da İzmir'e Geliyor

Atatürk, 9 Kasım'da İzmir'e Geliyor

Konak Belediyesi, Atatürk'ün ölümünün 75. yılında İzmirlilere muhteşem bir görsel şölen sunacak. 9 Kasım akşamında yapılacak olan görsel şölen, saat 20.30'da Üçkuyular'dan itibaren başlayacak.

Konak Belediyesi, 10 Kasım’a özel görsel şölenin hazırlıklarını tamamladı. 9 Kasım akşamı yapılması planlanan gösteri, saat 20.30’da Üçkuyular’da başlayacak. Atatürk, atıyla Körfez üzerinden 15x30 metrelik su perdesinden İzmirlileri selamlayarak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı güzergahıyla; Güzelyalı, Küçükyalı, Karataş, Konak ve Alsancak semtlerini geçecek. 

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75’inci yıldönümünde O’nu yine farklı bir etkinlik ile anmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl 10 Kasım günü izmir Cumhuriyet Meydanı’nda 2 bin 400 İzmirlinin katılımıyla Atatürk portresi oluşturarak bir ‘ilk’e imza atan Başkan Tartan, bu kez, ışık efektlerinden oluşan büyük bir görsel şölen için ön hazırlıkları tamamladı. 9 kasım günü; Mustafa Kemal Atatürk, bir kısrağın üzerinde oluşturulacak dev bir su perdesinden, yaklaşık 1 milyon İzmirliyi Körfez’den selamlayacak. Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanlarına kadar gelecek olan Atatürk, 75’inci ölüm yıldönümünde yine farklı bir etkinlik ile belleklerde unutulmayacak bir iz bırakacak
.İzmirgündem

9 Kasım’da yapılacak
10 Kasım Haftası kapsamında 9 Kasım akşamı yapılması planlanan gösteri, saat 20.30’da Üçkuyular’da başlayacak. Atatürk, atıyla Körfez üzerinden 15x30 metrelik su perdesinden İzmirlileri selamlayarak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı güzergahıyla; Güzelyalı, Küçükyalı, Karataş, Konak ve Alsancak semtlerini geçecek. Saat 21.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki heykelinin önünde bir süre durup burada da İzmirlileri selamlayacak. Ardından Gündoğdu’ya ilerleyecek ve bu meydanda da bekleyecek. Görsel efektlerle de desteklenecek gösteriyle körfez üzerinde muhteşem görüntüler ortaya çıkacak. Atatürk adeta İzmir Körfezi’nde bir kez daha ölümsüzleşecek.

IŞIĞINDA YÜRÜYORUZ
Cumhuriyet ve Atatürk sevgisine vurgu yapan Başkan Tartan, “Atatürk’ün ışığında yürüyoruz” projesiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Milletvekilliği dönemimde Atatürk’ün İzmir’i adlı kitabımı yazmıştım. Geçen yıl 2 bin 400 İzmirliyle ortaya çıkardığımız ‘Atatürk Portresi’ projesi de ses getirmişti. Atatürkçü kimliğim ve Büyük Önder’e olan şükran duygularımızı her sene farklı şekilde göstermeye çalışıyoruz. Her şeyimizi O’na borçluyuz. Bu şükran borcu için İzmirlilerle ortaklaşa gerçekleştirebileceğimiz projeler üretiyoruz. Bu görsel şölenle de Atatürk’ün görüntülerini yaklaşık 2 saat boyunca Körfez’in üzerinde, dev bir su perdesiyle İzmirlilerle buluşturacağız. Çeşitli sürpriz mizansenler de hazırlanıyor, teknik çalışmalar sürüyor. Uzun yıllar unutulmayacak anlar yaşayacak İzmirliler.”

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.