REKLAM ALANI

KHA HABERLER

Salı günü onların ismi de açıklanacak


Salı günü onların ismi de açıklanacak

Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın ardından yol arkadaşları da netleşiyor. Karşıyaka ve Aliağa'da AK Parti adayı olacak isimler belli oldu

BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi-HABERİNDE :
Binali Yıldırım'ın 3 Aralık tarihinde İzmir Büyükşehir adaylığını açıklamaya hazırlananAK Parti'de ilçeler de tek tek ortaya çıkmaya başladı. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Tanfer Kemerli Karşıyaka AK Parti Belediye Başkan adayı, Tansu Kaya da Aliağa AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi.

AÇIKLAMA 3 ARALIK SALI GRUP TOPLANTISINDA

İzmir'de iddialı isimlerle yola çıkmaya kararlı olan AK Parti'de hem Tanfer Kemerli'nin hem de Tansu Kaya'nın ismi kendi ilçelerinde en kuvvetli aday olarak geçiyordu. Kulislere yansıyan bilgilere göre her iki isimle de temasa geçilerek Binali Yıldırım'ın yol arkadaşı oldukları kendilerine bildirildi. Kemerli ve Kaya'nın 3 Aralık Salı günü yapılacak AK Parti Grup toplantısında Karşıyaka ve Aliağa adayı olarak açıklanacağı öğrenildi. Adaylara 50'şer kişilik taraftar gruplarının da AK Parti Grup toplantısına getirebilecekleri bilgisi verildi.


TANSU KAYA KİMDİR?
1975 izmir karşıyaka doğumlu olan kaya, ilk orta ve lise öğrenimini aliağa’da tamamladı. 1997 yılında süleyman demirel üniversitesi mühendislik-mimarlık fakültesi inşaat mühendisliği bölümünden mezun olan kaya, özel sektörde inşaat mühendisi olarak çalışmalar yaptı. daha önceden herhangi bir siyasi geçmişe sahip olmayan kaya, ak parti’nin kuruluşunda aliağa teşkilat başkanı olarak görev yaptı. 28 mart 2004 yerel seçimlerine kadar ak parti aliağa ilçe başkanlığı görevini yürüttü. tansu kaya, 28 mart 2004 yerel seçimlerinde aliağa belediye başkanı seçildi. ak parti'nin 29 mart 2009 yerel seçimlerinde, 2.dönem belediye başkanı olarak tekrar aday gösterilmiş ancak seçimi kaybetmişti.


TANFER KEMERLİ KİMDİR?
20.10.1980’de Akhisar’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Karşıyaka’da tamamladı. 2002 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Vatani görevini Balıkesir’de kısa dönem er olarak tamamladı. 2003 yılında Karşıyaka merkezli BTA Harita Mühendislik Şirketi’ni kurarak, bu şirket bünyesinde ticari faaliyetlerini sürdürdü. Siyasete 2004 yılında AK Parti’de başladı. Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nda Teşkilat Başkanı olarak görev yaptı. Halen, ülkenin alanındaki en büyük ve etkin sivil toplum kuruluşlarından birisi olan MÜSİAD’ın İzmir Şube Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

EGEPOSTASI

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.