REKLAM ALANI

KHA HABERLER

VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR

VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR


VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR
Vatan Sevgisi.

Allahın Rasulü peygamberimiz:"Hubbül vatan minel iman"buyurmuşlar. Vatan sevgisi imandandır.Herkesin  vatanını sevmesi gerekir.Bir nimet elden gitmeden değeri bilinmiyor.Allah korusun vatansızlığı ,vatanı olmayanlardan dinleme imkanı bulsak da bir fazla vatanımızın değerini bilsek diyorum.
Sizlere rahmetlik dedemin  vasiyetinden bahsedeceğim. Ama önce dedemden bahsedeyim.
Dedem:
 18 yıl askerlik yapmış.Yemenlerden tutunda, İstiklal Savaşımıza kadar hepsine katılmış.Yara olmayan yeri kalmamış,şarapnel parçalarından.
Esareti görmüş.Başsızlığı görmüş.İhaneti görmüş.
Askerden yemenlerden yaya olarak gelmişler. Geceleri yol almış gündüzleri saklanmışlar. Çünkü eşkiyalar üzerlerinde ne varsa almışlar. Hatta bazılarının karnını deşmişler.Altın vardır midenizde yutmuşsunuzdur diye.
Yolculuklarında  sadece önlerine  bir kilim parçası bulmuşlar,  aralarında paylaşıp onu bağlamışlar. Adeta ilkel kabilelerin giyimi gibi tanınacak halleri kalmamış.
Rahmetlik nenem geldiğinde tanıyamamış.Seneler ve savaşlar aradaki esaret ve çektikleri onu tanınmaz hale getirmiş.
Ölmeden önce evlatlarını toplamış ve onlarla bir tarhana çorbası içtikten sonra şu vasiyeti etmiş:
"EVLATLARIM BENİM ÖLÜMÜM YAKLAŞTI.SİZLERE VASİYETİM,BİR LİRA KAZANIN 75 KURUŞUNU DEVLETE VERİN,BAŞINIZDA DEVLET OLSUN "demiş.
O devletsizliğin ne demek olduğunu çok iyi bilenlerden.Başıbozuk kalmanın ,devletin elinin uzanamadığının nelere mal olduğunu çok iyi bilenlerden.Aç kalmayı göze almış ama, devletsiz kalmayı hiç bir zaman istememiş."Devlet zengin olsun.Milletin devletsiz bir değeri olmaz" demiş.
"Bayrağımız inmesin,ezanımız dinmesin,ırzımız namusumuz düşman eline kalmasın.En kötü devlet bile devletsizlikten iyidir"demiş.
Devletimizin sınırları içinde  bu vatan da yaşayan insanlar olarak ,bu değerlere ne kadar itina gösteriyoruz? Kendimizi sorgulamakta fayda var diyorum.
Rabbim bu milleti devletsiz ve vatansız bırakmasın.
Bayrağımız inmesin.
Ezanımız dinmesin.
Çoluğumuz çocumuz düşman çizmesi görmesin.
Dünyanın çeşitli ülkelerinde başı bozukluğun nelere mal olduğunu görüyoruz.Yakın komşularımıza bakın.Neler yaşıyorlar.Binlerce insan ölüyor.Binlercesinin ırzı namusu kirlenmiş.Hamile kalan kadınlar, Amerikan çocuğu doğurmak istemiyoruz.Bizi öldürün diye yalvarıyorlar.Elimizde olan nimetin değerini bilelim ve bu vatana sahip çıkalım diyorum.
Sevgi ve saygılarımla.

ABYB  GENEL BAŞKANI:Salih ERGÜL



Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.