REKLAM ALANI

KHA HABERLER

EXPO 2020 oylaması İZMİR ELENDİ


EXPO 2020 oylaması İZMİR ELENDİ

Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan EXPO 2020 ev sahipliği oylamasında İzmir elendi.

EXPO 2020 oylaması



EXPO 2020'nin hangi kentte düzenleneceğini belirlemek üzere toplanan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurulu'nda yapılan oylamanın ikinci turunda İzmir organizasyona veda etti.
BIE üyesi 167 ülke delegesinin katıldığı oylamanın ilk turunda Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai 77, Rusya'dan Ekaterinburg 39, Türkiye'den İzmir 33, Brezilya'dan Sao Paulo 13 oy almıştı.

EXPO OYLAMASININ TÜM AYRINTILARI
20 dakikalık sunumda İzmir'in avantajları anlatıldı. Oylama Türkiye saati ile 15.30'da başlayacak olup, sonuçların 17.00 gibi belli olması bekleniyor. Dubai ve İzmir favori olarak gösteriliyor. EXPO'nun 2020 yılında hangi şehirde düzenleneceğinin belirleneceği Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurul toplantısı, Paris'teki OECD binasında başladı.

PARİS'E ÇIKARMA YAPAN TÜRKİYE HEYETİ

Sunumların ardından başlayacak oylama için Paris'e çıkarma yapan Türkiye heyetinde İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, THY Genel Müdürü Temel Kotil, TRT Haber Genel Müdürü İbrahim Şahin ve çok sayıda yetkili bulunuyor.

İLK SUNUMU DUBAİ, SON SUNUMU İZMİR YAPTI

Oylamadan önce 11.30'dan itibaren aday ülkeler sunumlarına başladı. İlk sunumu Dubai yaptı. Dubai’nin ardından Sao Paulo, Ekaterinburg ve en son da İzmir sunum yaptı. Dubai adına sunumu aynı zamanda projenin yöneticilerinden de olan Reem Al Hashimy yaptı.

MİNİ CANLI KONSER

Dubai, Sao Paulo ve Ekaterinburg, sunumlarında kentlerinin avantajlarını, EXPO'yu neden istediklerini, konuşmalar ve video gösterileriyle anlattı. Sao Paolo'nun sunumu sırasında, mini bir canlı konser de delegelere verildi.

İZMİR 20 DAKİKALIK SUNUM YAPTI

Sunuculuğunu Defne Samyeli’nin yapacağı 20 dakikalık sunumda İzmir’in avantajları, sağlık temasının önemi ve adaylık çalışmaları anlatıldı.

ERDOĞAN'IN VİDEO MESAJI

Sunumda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüntülü mesajı yayınlandı.
Erdoğan mesajında şunları söyledi,
"Sizleri en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. EXPO 2020 İzmir, başta Ortadoğu, Akdeniz, Balkanlar ve Kafkaslar olmak üzere bölge açısından da büyük önem taşıyor. İzmir, 48 ülkeye, 1,5 milyar insana sadece üç saatlik mesafede olması hasebiyle de EXPO 2020 için son derece ideal bir konumda bulunuyor. Hükümet olarak bizler EXPO 2020 için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Şundan emin olunuz ki, 8 bin 500 yıllık tarihi, kültürel zenginlikleri ve harikulade iklimiyle Ege'nin incisi olan İzmir, sizleri asla unutamayacağınız bir misafirperverlikle en iyi biçimde ağırlayacaktır. Sizlerden tek bir ricamız var. İzmir'den desteğinizi esirgemeyin. Herkes için sağlık idealini gelin birlikte gerçekleştirelim."

BAKAN YILDIRIM, KOCAOĞLU'DA KONUŞMA YAPTI

Sunumda ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu ile dünyada beyin araştırmalarıyla tanınan İzmir doğumlu Ordinaryüs Profesör Ogün Güntürkün konuşma yaptı.

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU'NUN KONUŞMASI

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM'IN EXPO KONUŞMASI

AZİZ KOCAOĞLU'NUN EXPO 2020 KONUŞMASI

PROF.DR.GÜNTÜRKÜN'ÜN EXPO 2020 KONUŞMASI

KOCAOĞLU: EN DENEYİMLİ ADAY İZMİR

Sunum öncesi açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir'in 2005 yılından bu yana EXPO'ya hazırlandığını, adaylar arasında en deneyimli ekip olduklarını belirtti.

'BUGÜNÜ ZAFERLE TAMAMLAMAK İSTİYORUZ'

Başkan Kocaoğlu, "İzmir'in en iyi aday olduğunun BIE delegelerince de onaylanmasını bekliyoruz. Bunun için çok çalıştık. Başaracağımıza inanıyoruz, vicdanen müsterihiz, elimizden geleni yaptık" dedi. Dün düzenlenen resepsiyona katılımın çok iyi olduğunu, aldıkları geri dönüşlerin moral verdiğini de anlatan Kocaoğlu, bugünü zaferle tamamlamak istediklerini kaydetti.

Hiç yorum yok

hakaret içeren ve alâkasız yorumlar yayınlanmayacaktır. Hukuki sorumluluk yorum sahibine aittir.